söndag 19 december 2010

Bloggtips!

Det är något som är fel på mig!

Höggravid, mindre än en vecka före jul och vad är det jag tänker på dag som natt?

TRÄDGÅRD!

Jag har i alla fall en vag aning om att jag inte är ensam... ;0)

Goa, snälla Hillevi som har bloggen Tankar från trädgårdsmästaren har en förmåga att nosa upp det allra senaste inom trädgård heeeela tiden! Någon mer än jag som inte hade en aning om att koppar kunde vara så vackert? Nu kommer jag att springa på loppisar hela våren för att hitta kopparkärl att plantera i... Ett litet tips är att titta på Hillevis underbara träkoja. Den glömmer man inte i första taget!Hillevi driver ett företag som heter Stocksund Garden Design där man kan få hjälp med det mesta inom trädgård.

Även Anna med bloggen Godastuner & Tokiga ideér sprudlar av trädgårdsidéer. Hon är en sann trädgårdsfantast med en heeelt fantastisk trädgård. Jag drömmer om att någon gång i framtiden lyckas tukta min vilda, egensinniga trädgård men än ligger jag ljusår efter... Såhär i jultider bjuder hon på det ena vackra arrangemanget efter det andra så titta in på hennes fina blogg och inspireras!Anna har fixat till en samlingsplats för alla oss trädgårdsfantaster. Där kan man hitta inspiration och även andra trädgårdsbloggar...

I Ateljé Skogslyckan görs det jul ordentligt! Pia har en konstnärlig ådra som gör att allt hon tar i blir till guld. Jag är förstummad över hur hon kan måla så otroligt vackra dekorationer på möbler och dylikt. Att hon sedan har inrett ett nybyggt hus så fantastiskt vackert att man inte skulle kunna ana att det är just nybyggt är för mig en gåta...Pia har även en webbshop du kan titta in i för att slippa springa benen av dig på loppisar för att hitta guldkornen. Hon gör det jobbet åt dig, allt du behöver göra är att sitta vid datorn och välja och vraka... :0)

Trevlig läsning!

För fler bloggtips kan du titta in här...

Anna

14 kommentarer:

 1. Idag blev det en ny blogg för mig igen. Kul! Ska genast kika in och drömma lite trädgård jag med. Visst är vi allt lite knasiga.

  Kram Teres

  SvaraRadera
 2. Hej Anna,
  För en gångs skull kände jag redan till alla bloggarn och kan bara instämma - de är fantastiska! Mycket bra val så här innan jul:)
  Ha det fint,
  Charlotta

  SvaraRadera
 3. Härligt med alla bloggtips du ger.
  Ska genast gå in å kika...
  Svårt att tänka sig sin gröna trädgård under vintertäcket bara ;)
  kram ullamaria

  SvaraRadera
 4. Tack snälla du för dina värmande ord, jag tackar och bugar för allt.

  Tack för allt du bjuder på i din blogg med inspiration och underbara bilder.

  Stor kram och ha en härlig fjärde advent
  Kram Anna

  SvaraRadera
 5. faktiskt så tittade jag på min övertäckta örtträdgård idag och funderade lite på nästa års odling....det känns långt dit.

  Ha det fint/caja

  SvaraRadera
 6. Hej Anna! ... nej, nej, nej... det är inget fel på dig! Det är HELT normal att tänka trädgård såhär i juletider med en månad kvar till nästa bebis...:-)
  Du vill ha det lugnt och skönt - och då går tankarna förståss till det gröna rummet!

  Tack söta du för ditt inlägg om mig, man blir alldeles generad över så fina ord!

  Ha det gott, kram Hillevi

  SvaraRadera
 7. Tack för fina bloggtips, men framförallt tusen tack för alla fina tips inför odlingssäsongen, som du lämnade hos mig idag! Jag ska nog utse dig till min "odlingsmentor" till våren, hihi!

  Hoppas du har haft en riktigt skön sista advent!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 8. Trädgården på sommaren är skönt arbete, dofter, värme och njutning.

  Trädgården på vintern är livräddaren, tankarna på den och sommaren gör att man överlever kylan och mörkret!

  SvaraRadera
 9. Hej fina du! Du tipsar om underbara bloggar som vanligt! :)
  Annas och Hillevis bloggar följer jag redan men den tredje var ny för mig. Ska genast kika in både i bloggen och webbshoppen!
  Ha en skön kväll och fortsätt drömma om trädgård! Det är nog bara nyttigt att tänka grönt.. ;)
  Kramar till dig!

  SvaraRadera
 10. Hej, din blogg kommer vara min "bibel! till våren..här finns mycket att ta in.
  Härliga bilder du bjuder på också!

  Kram Tina

  SvaraRadera
 11. Hej Vännen!
  Vill bara i mitt julstökande titta in till goa dig och önska dig en bra förejulenvecka!
  Kram Raina

  SvaraRadera
 12. Jag garanterar, det är helt normalt med trädgårdslängtan så här års ;-)- Och med alla dessa inspirerande bloggar som du tipsar om så blir ju inte längtan precis mindre. Men i väntan på våren så njuter jag verkligen av att det är riktig vinter, så härligt tycker jag. Gillar verkligen din blogg med trevliga texter och fina bilder. Ha det gott.// Peter

  SvaraRadera
 13. Jag längtar och planerar också för fullt om min trädgård. Brukar ju alltid ha något nytt projekt varje sommar.. Jag rodnar här av dina vackra ord om mig! Tack goa du. Som jag skrivit förr är detta ett mycket fint iniativ. Nu skall jag titta in på de två andra bloggarna du tipsade om, för de är nya för mig. Ha en fin start på julveckan!
  Kramar Pia

  SvaraRadera
 14. Wow, visst är det kopnstigt med sådana funderingar helt fel tid på året. Jag har en del koppar och zink som ska komma till pass i vår. Och rostiga saker vill jag också flika in. I mitt huvud snurrar redan tankar på hur jag ska göra om altanen. Haha lite tidigt kanske;)

  SvaraRadera