tisdag 11 oktober 2011

En åker full med solrosor...

På en åker några kilometer från där vi bor brukar en bonde odla solrosor varje år. Det ser så otroligt vackert ut med de stora gula solarna som skiner ikapp med solen. 


Eftersom vi har fått lov av "vår" bonde att låna en bit mark funderar jag så smått på om vi inte också skulle ta och odla lite solrosor där... Hönsen tackar inte nej till lite variation i sin kost under vintern och om inte annat så kan man låta dem stå kvar så småfåglarna kan kalasa på fröna... :0)


Jag visste inte själv att jag har lidit så mycket av att inte ha rejält med mark att odla på som jag faktiskt har gjort! Att hela tiden behöva fundera över vad man kan odla var och vad som ger mest avkastning på så liten yta som möjligt är inte jätteroligt... Nu, med den nya rejäla odlingsytan kan jag förverkliga massor med drömmar och planer! 


Det allra bästa är att mannen äntligen har börjat visa lite intresse för vad vi odlar. Se där, efter 10 år kan han också se värdet i egen potatis! ;0) Man brukar säga att trägen vinner... 10 kommentarer:

 1. visst är det en fantastisk känsla att kunna äta av sina egna grödor...här ska jag göra ett större grönsaksland nästa år...äntligen! Kramis semlan

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Det har jag missat att en bonde brukar odla så mycket solrosor...
  Ska verkligen bli kul att se er nya odling.
  Det där med begränsad yta känns igen...
  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Kan se bilden framför mej! När man bilar i Europa är där ju enorma fält med solrosor. Så vackert. Och lite salt på solrosfrö är ju godis! Lite pilligt att äta bara. Det kanske är bättre att ha det till fågelmat./Christina

  SvaraRadera
 4. Solrosor är jättevackert! Så stolta sträcker de sig mot himlen!

  Mysigt att få en liten åkerplätt... odla solrosor är inte fel!

  Kramar från oss båda!

  SvaraRadera
 5. Solrosor som är så vackra, jag är sugen på att odla sådana till nästa år också.

  Vad spännande med större odlingsyta, ska bli kul att se vad du bestämmer dig för att odla nästa år!

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. Älskar solrosor! De är verkligen vackra och så lätta att sköta. Så du menar att om man jobbar tillräckligt med mannen här hemma så kan han också se nöjet med trädgård och odling, hm. Min man är just nu i stadiet att han tycker att gräsmattan, läs fotbollsplanen, blir mindre och mindre och rabatterna bredare och bredare.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 7. Jag älskar dina bilder:)

  Ha en bra kväll

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 8. Vilken bra bonde, generös : )Är mer än avis på ditt odlande. Ska försöka nästa år igen men då ska det finnas sånt där nät/duk över landet så inte kålfjärillarna tar det mesta igen, de får försörja sig någon annanstans.

  SvaraRadera
 9. Kan förstå att en extra bit mark blir toppen, ett hörn med solrosor i olika höjder och färger har jag drömt om sen Trädgårdsfredag hos Mandelmans! (:D Kanske blir det verklighet nästa år! Ha det gott!

  SvaraRadera
 10. Vilka vackra foton, tack för dem!

  Lena

  SvaraRadera