onsdag 8 februari 2012

Egen pasta...

Jag har upptäckt något som Italienarna troligen redan vetat i flera hundra år. ;) 

Att göra pasta själv är inte samma sak som att köpa torkad pasta och sedan koka den. Det är faktiskt så illa att man inte ens kommer i närheten med den "färska" pastan man köper i butik. 

Tidigare har den fantastiska mojängen som går under namnet pastamaskin fått mig att bryta ihop innan jag ens fått till ett enda spagettistrå. Troligen är maskinen jag har heeeelt värdelös, eller så är det personen som hanterar den som inte vet vad hon sysslar med. Hrm... men visst, ärlighet varar längst! 

När jag struntade i den och gick på med en helt vanlig kavel istället gick det som en dans. :)

Barnen är överlyckliga eftersom pasta är bland det bästa de vet. Jag har gjort ravioli, pastafjärilar och lasagne så här långt och allt har smakat ljuvligt! Pasta kan faktiskt smaka i sig självt! 
Det trodde ni inte va?!


Lite pyssel är det såklart att göra just ravioli, men om man behöver rensa kylen är det ett trevligt sätt att göra sig av med rester. Jag hade en bit fetaost, lite keso, vitlök, timjan, oregano, salt och peppar i den ena sorten och så helt vanlig köttfärssås som blivit över i den andra sorten. 


Jag lovar! Ni kommer inte att bli besvikna om ni testar att göra egen pasta! Receptet finns på durumvetepåsen... Men när jag hittar lite tid över här hemma kommer jag såååklart att lägga upp det på min mat och bakblogg också!


Anna

11 kommentarer:

  1. Låter fantastiskt!
    Jag drömmer om att göra egen pasta, men har fått för mig att det är komplicerat. Dags att prova, inget kan stoppa mig nu :-)

    Kram Ellinor

    SvaraRadera
  2. Jag har också fått för mig att det är komplicerat, men nu ska här testas. Tack för inspirationen!
    Ha det bäst!
    Kram Hélena

    SvaraRadera
  3. Det var längesen nu. Åh, vad jag blev sugen!!

    Kram Pernilla

    SvaraRadera
  4. Mums så gott det ser ut! det verkar så enkelt som du beskriver det men....Jag slår vad om att det är för svårt för mig ändå :))

    Ann-Louise

    SvaraRadera
  5. Ja vem om inte du skulle få för sig att leka italienare :-) Måste nog testa om det är så plättlätt...vi kom hem från ett snöigt Rom i natt och har njutit pasta i 6 dagar.

    Må så gott och förresten ditt dagisresonemang = GILLA , vi gjorde samma sak när våra var små för 20 år sen och fått kvitto på att det funkade alldeles ypperligt.

    Kram Bittan

    SvaraRadera
  6. Hade ett ryck för nåt år sen då pastamaskinen kom fram. Fast sen flyttade jag och pastamaskinen ligger i sin kartong på vinden. Tror att den ska få komma fram i helgen... Egen ravioli verkar grymt gott!

    SvaraRadera
  7. Ser ut att ta lång tid att göra egen pasta. Men säkert är den jättegod.
    Kram!

    SvaraRadera
  8. Vilket bra nygammalt tips. Det får vi ta och testa.
    Det verkar finnas många pastamaskiner på våra vindar - även vår!

    SvaraRadera
  9. Spännande! Det får jag prova på någon gång.
    Marita i Björkhagen

    SvaraRadera
  10. Ja du inspirerade även mig.
    Jag lockades av att de går att göra pasta UTAN pasta-maskin.
    De trodde jag inte var möjligt.
    Har redan köpt hem durum-mjölet.
    Ska lägga ut på bloggen om jag testar......tänk vad vi inspirerar varandra här i underbara "Blogg-landia"... ;-)

    SvaraRadera
  11. Oj så gott det ser ut med egengjord pasta, det borde man prova!=)

    SvaraRadera