söndag 5 februari 2012

Är du den DU är?

Vad är det som gör att man helt plötsligt hittar rätt i sitt liv? Som genom ett trollslag är alla dörrar vidöppna och man dansar fram på rosenblad. 

Jag tror att allt handlar om att hitta det just du brinner för och sedan våga! 

Om man inte vet vad man vill är det fruktansvärt svårt att komma vidare. Kanske vill du allt? Då ligger  förmodligen problemet i att försöka kombinera de olika bitarna så de tillsammans bildar en enhet. 

Men det största hindret att komma över är omgivningens förväntningar på vem du är. 

Är du den du är, eller är du den du tror att andra förväntar sig att du ska vara? 


Anna16 kommentarer:

 1. Tack för din kommentar hos mig!

  Jag tror vi menar precis samma sak, men har använt orden på olika sätt.

  Jag är helt med dig att man själv måste må bra för att kunna vara till glädje både för sig själv och andra. Det är nog viktigare än man någonsin kan tänka sig.

  Och det inlägg som du har här är bara så viktigt och jag tror att det är väldigt många som gör saker för att tillfredsställa andra mer än sig själva.

  Det är så himla viktigt att vara med själv. En av livets stora gåtor. Och ju mer stressat liv man lever desto mer försvinner nog det egna jaget och hur man själv vill ha det.

  Det är därför jag alltid blir så glad över sådana (som du och din familj) som tar er tid att tänka över vilket liv ni vill leva och sen verkligen gör det. Och vågar göra det. Det finns ju alltid så många som har åsikter om vad man gör och hur man tycker och lever.

  Du vet att jag tycker du och din familj är ett föredöme! Och ni tänker, det är så himla viktigt, att tänka efter.

  Kramar

  SvaraRadera
 2. Hej Anna! Vad jag trivs bra här på din fina kloka blogg och underbara bilder! Visst är det viktigt att lyssna till sitt hjärta och inte styras allt för mycket av omgivningen. Vi har ju bara ett liv, vad vi vet:). Må så gott kram från vännen Maria

  SvaraRadera
 3. Oj så bra skrivet, kloka du!
  Känner precis som du skriver.
  Har aldrig arbetat så mycket med mig själv som jag gjort denna höst å jag har nog aldrig mått så bra som jag gör just nu. De viktigaste i allt arbete har just varit att vända sig inåt å lyssna på vad just jag mår bra av å vända fokus på de istället för att kämpa mot något oönskat beteende som jag tyckte jag hade. Att kämpa mot något är att lägga fokus på de man inte vill ha medans att kämpa för de man mår bra av är att fokusera på målet en målbild. Bra skrivet av dig!! :-)

  SvaraRadera
 4. Gillar när du tänker sådär!
  När jag var ca 20 trodde jag att jag var vuxen, klok och mogen. När jag var runt 30 insåg jag att jag kanske inte alltid varit så klok, mogen och vuxen då runt 20. Men då, vid 30, hade jag blivit klokare. Nu, nyss fyllda 40, inser jag ännu en gång att jag inte var så erfaren och klok alla gånger som 30 heller. Nu känner jag mig istället ganska säker på att man som människa ständigt förändras eftersom jag dagligen drar nya lärdomar och erfarenheter. Jag träffar hela tiden nya människor som hjälper mig att tänka om och reflektera. Kanske, när jag hört en ny synvinkel på något, kommer jag fram till att jag ändrat uppfattning om saken eller så kommer jag fram till att jag trots nya infallsvinkeln står fast vid min uppfattning ändå. Det är spännande att tänka och höra hur andra tänker. Jag vill absolut inte påstå att jag är en sådan som hör någon tycka en sak och direkt tycker jag likadant. Nej, verkligen inte. När det gäller uppfattning om barn, uppfostran, meningen med livet... är jag trygg i mina tankar. Känner mig trygg i mig själv över lag. Det är mer annat jag kan ändra uppfattning om, mer värdsliga saker kanske man kan kalla det. Eller kanske i jobbet. Som hur man når fram till olika typer av personer, hur jag kan motivera bättre...
  Nu känner jag att jag börjar svamla men jag hoppas du fattar hur jag menar.
  Jag är den jag är, inte den jag tror att andra vill att jag ska vara men jag tänker ändå om/nytt i vissa frågor. Jag ser det som en trygghet i mig själv att kunna vara flexibel i mina tankar och uppfattningar. Ingen blir någonsin färdiglärd!

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Klokt...men ibland lite svårt... :)
  Vilken fin blogg du har!

  SvaraRadera
 6. Dessa ord passade perfekt in på mig. Jag står där just nu o vet inte vilket steg jag ska ta. Jag brinner för det ena o hatar det andra. Men kommer det att fungera är ju frågan. Du har så kloka ord. Gillar det du skriver. ha det bra kram Beijan

  SvaraRadera
 7. Jag förstår vad du säger och det här är svåra frågor...för det är ju så i vissa situationer då andra i omgivningen faktiskt har förväntningar på mig beroende på vilken roll jag har. Detta har inte så mycket att göra med vad jag tror att de förväntar sig...utan vad de har rätt att förvänta sig...samtidigt måste man vara sann mot sig själv...

  Jag har läst dina tidigare inlägg och du är så stark och så klok...

  Ha det gott!
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 8. Mmmm...jag är, för mig själv, den jag är och oftast när jag möter andra, icke officiella människor...men
  Av SAmhället tvingas jag in i en roll som jag INTE ALLS ÄR!!

  Det är att göra frågeställningen allt för enkel att fråga: "är du den DU ÄR..?"

  För att vara Den Man Är, både privat OCH i arbetslivet krävs lösenordet, som stavas...KONTAKTER!
  Har man inga kontakter skiter det sig fullständigt, oavsett om man vet vem man är, eller inte!!!

  Trollslaget som öppnat "alla dörrar" har inte trollat tillräckligt.....till det krävs antingen Bananskal eller Kontakter.

  //BOije

  SvaraRadera
 9. Du är klok, förstår vad du menar, och det är viktigt att förstå vad man själv vill och inte vad omgivningen förväntar sig.
  Ja, jag vet att jag vill mycket, och vet inte hur jag ska kombinera det, men för mig är det nog att Våga som är det stora kruxet, vet inte riktigt hur jag kommer dit...
  Tack för din lista på vad du förodlar nu, den hjälpte! Jag är på gång med kronärtskockan i alla fall nu.
  Ha det bra!
  Ullis

  SvaraRadera
 10. Kloka och tänkvärda ord..

  Kram Marie

  SvaraRadera
 11. Gillar dina fina o tänkvärda inlägg!

  SvaraRadera
 12. Oj oj oj vilka sanningens ord idag! Mitt i prick! Så är det precis, för de flesta gissar jag...
  Fin måndag till dig!

  kraaam

  SvaraRadera
 13. Jag tror alla i alla fall försöker vara den de är, men håller nog med The Secret Garden. Det är lättare att vara klok om man har kontakter eller präktiga bananskal. Därmed inte sagt att det är fullständigt omöjligt. Alla kämpar vi på och ingen ska ha dåligt samvete för att de inte orkar eller kan. Fortsätt leva och må bra allihpa hur ni än gör.

  SvaraRadera
 14. Det är väldigt svårt men jag jobbar på det. En bit i taget... :o)

  Kramar

  SvaraRadera
 15. Ja, det gäller just att våga släppa taget. I mitt fall känns det svårt att bara släppa taget för att göra något annat. Svårt att gå från en fast inkomst till att inte veta hur det blir. Då är det lätt att bli kvar i tryggheten, även om man borde var någon annanstans och göra något annat för att må bättre. Tyvärr styr ekonomin för mycket många gånger.
  Kram Marita i Björkhagen

  SvaraRadera