onsdag 4 januari 2012

Den obotliga optimisten?

Jag äääälskar den här tiden på året! 

För mig som är uppvuxen i nordligaste Norrland och numer bosatt på betydligt sydligare breddgrader känns det som om våren börjar redan i januari! Ljuset återvänder, odlingssäsongen i växthuset börjar i februari och sedan rullar det på... 

Jag väljer att ta ut lyckan i förskott så hinner jag njuta av den två gånger! ;)


En vår i Tornedalen där jag tillbringade mycket tid som barn ser ut precis såhär, trots att bilden är tagen i Västmanland! 

Takdropp och en sol som precis når över trädtopparna.


Idag ska jag planera för årets odlingar. Än har ingenting gått fel, inga kålfjärilar har hunnit lägga ägg på mina kålplantor, inga morotsflugor har invaderat morotslandet och sniglarna bortglömda sedan länge... Kort sagt, jag är full av tillförsikt att det här kommer att bli den bästa trädgårdssommaren någonsin! (Som jag av någon outgrundlig anledning alltid är såhär års...) ;)


Tack för alla fina ord angående mitt förra inlägg... 

Anna


11 kommentarer:

 1. Jösses, vilka bilder och vilken vacker plats! Jag håller med dig, det är ju nu drömmarna är som skönast. Ingen ohyra, inget bladmögel, bara kliet i de gröna fingrarna och en massa ny trädgårdsenergi som längtar efter att få släppas lös! :)

  Kram Hanna

  SvaraRadera
 2. Hej Anna
  Ohh vilka vackra bilder. Man verkligen njuter av dom :)
  Vilken underbar tid, att planera och fixa inför det du ska plantera i er underbara köksträdgård. Ser fram emot att följa din plantering i år igen.
  ha en fin dag.
  kram kram
  Jessica

  SvaraRadera
 3. Hmmmm och jag som tror att jag hade velat bo i Norrland för jag älskar snö och kyla. Rent och fint! Och ljust trots att det är mörkt.....

  SvaraRadera
 4. Ja, nu skulle jag faktiskt vilja ha vår! Här är det bara ett enda kladdväder. Bor i Hudiksvall, så i mitten av landet är inte någon höjdare just nu!

  Jag mår mycket bätter, om man bortser från förkylningen. Bara det att få bort all jul gjorde susen =)

  Kram kram

  Linda

  SvaraRadera
 5. Om man inte är optimistisk innan man sår kan man ju lika gärna låta bli, eller hur?! Att ta ut lyckan i förskott är smart, tycker jag!

  SvaraRadera
 6. Hej Anna!

  Länge sedan sist!
  Jag har nämligen börjat blogga igen och tänkte bara kika in och se hur du har det nuförtiden!

  Hur mår du och hur mycket arbetar du som skribent? Vad roligt det låter!

  Sköt om dig så länge!

  Kram Fröken Vit.

  SvaraRadera
 7. Vilka fantastiska bilder, wow! Jag bara ler åt dina ord för precis så är det. Jag sitter och beställer en hel massa fröer och ser framför mig hur rabatterna prunknar. En underbar tid när inget kan gå fel :-)
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 8. Jag ska inte klaga om det blir en lång vår och sommar thihi! så fina ord i förra inlägget....det finns en sådan värme i lilla hjärtat när man tänker på sina barn.....
  så duktig du är på att fota..fina bilder...

  Ha en underbar dag
  kram wivi

  SvaraRadera
 9. Hej Anna och god fortsättning på det nya året! Ljuvliga bilder och jag känner precis igen mig i det du skriver. Just det här trädgårdsåret kommer ingenting att kunna gå fel;)
  Kram!

  SvaraRadera
 10. Vilka fina bilder!! Jag tycker också att våren är här nu, gissa om jag dråsar i backen om när det kommer snö (för det lär det ju göra).

  Kram

  SvaraRadera
 11. Hejsan Anna! Ser att du har varit i min närhet. Skulle vara kul att träffa dig personligen. Kan du inte fråga efter mig nästa gång du kommer in i min butik på Vallby friluftsmuseum. vh Jutta, Juttamik, krukmakeriet

  SvaraRadera