Det är heeelt otroligt!
När vi nästan var klara med att hjälpa min svärmor att flytta förra helgen satt jag på golvet och packade upp hennes kokböcker. Tror ni inte hon säger, -Den där Anna, den sparade jag till dig, den är ju trasig i pärmen och saknar några sidor men den är från min mamma så den får du av mig nu...
Tänk att man kan bli så glad över en gammal trasig kokbok!
Känslan att få hålla i en gammal bok som jag vet historien runt är fantastisk. Tänk vilka kunskaper kvinnorna besatt förr! Visste ni till exempel att man förhindrar att mjölken bränner vid i kastrullen om man först har i en klick smör och låter den smälta ner... Jag skulle aldrig ha kommit på tanken själv!
Självklart var jag tvungen att prova något av recepten omedelbart! Mina barn gillar gröt av olika slag så jag kokade en mannagrynsgröt med bittermandel och mandel i. Jag säger bara mmmmm.
Jag har som mål att prova på mååånga av recepten i den här boken men jag tänker hoppa över kapitlet med inälvsmat... Lever är ok men sedan fixar jag inte mer... ;0)
Jag lovar att låta er följa med på min matresa genom den gamla kokboken!
Anna
Oj, vad roligt och spännande! Det blir lite som att titta in i en annan tid när man läser i gamla böcker.
SvaraRaderaHa en skön dag!
Ullis
Mmm...den hittade jag med på ett antikvariat för massa år sen,det var utgåvan som gavs ut 1956,och jag tyckte de va givet att min mamma skulle få den av mig,eftersom hon tillhör den årgången :)
SvaraRaderaÅåå vad härligt med gamla kokböcker.Finns ju massa härliga recept.Gröten lät ju bara så god.Önskar dej en mysig dag .Kram Rita ♥
SvaraRaderaHej
SvaraRaderaJag har oxå en gammal kokbok från min mormor och det är så roligt att läsa i den...
Gör alltid julkorven från den...
Tack tack för din söta ord..
Här skiner solen och önskar dig en skön skön fredag
kram
sandra
Är helt övertygad om att jag har en sån kokbok från min farmor OCH min mormor... men kan inte hitta dem. Har jag månntro lagt dem i en kartong på vinden?
SvaraRaderaI alla fall så är det helt fantastiskt att ärva sina mor- och farmödrars gamla receptböcker. Har för mig att i de här böckerna fanns även handskrivna sidor med extra recept.
Ha en riktigt skön fredag och tack för din hälsing på min blogg. Det känns lite bättre idag :o)
Kram
Humlan
Vilken lycka och ära måste man få säga att få en sån skatt, från svärmors mor...
SvaraRaderaJag förstår att du vill prova allt du kan ur den. Jag har några gamla kokböcker som jag fått av min farmor och även några efter min mormor.. Nu blev jag lite sugen o titta i dom :)
Ha en fin fredag.
Kram
Jessica
Kul med det gamla, jag hade en från 60-talet där det stod om vitlöken att det var en så stark smak att de endast rekommenderade att man skulle gnugga den mot kanten av kärlet man använde så maten kunde ta smak på så vis. Allt förändras.
SvaraRaderaHa det gott!
Visst är det spännande! Det är ju faktiskt en del av kvinnohistorian som finns i sådana böcker, härligt! Vilken underbart omtänksam svärmor som vet att du skulle bli så glad för den.
SvaraRaderaHar själv några men inte testat recepten än men nu när du säger det vore det kul! Mannagrynsgröt som är så gott!
Ha en riktigt fin vårfredag, kram Marie-Louise
Hej vännen!
SvaraRaderaVilken skatt du fått, såå roligt. Ser fram emot vad du mer kommer att bjuda oss på, ler.
Hoppas ni får en mysig fredag och en riktigt härlig helg!
Stor kram till dig och din fina familj
Lotta
Jag har oxå några såna gamla kokböcker. Bl a. den du visar. Det är så roligt att bläddra i dom och minnas min gamla mormors maträtter.
SvaraRaderaHa en jättefin fredag nu!
Kram från Åsa.
Härligt! Så gulligt av din svärmor! Och vad roligt för henne att du uppskattar den!
SvaraRaderaTack för tipset med smörklicken! Lagt på minnet!
Kram,
A
Nu har jag röstat på dig!! Hoppas du vinner bloggpriset!!!!
SvaraRaderaOch så har jag satt en surdeg!! :)
Det låter som en spännande resa!
SvaraRaderaKram Kicki
Håller med fullständigt, det är otroliga skatter, gamla kokböcker. Både användbara och otroligt vackra :) En klick smör i botten innan mjölken, det ska jag börja med omg! Tack för tipset :) och trevlig helg!
SvaraRaderaJag tackar ödmjukast för tipset med smör i botten.
SvaraRaderaÄr det något jag är expert på så är det att bränna fast när jag kokar något med mjölk i. :)
Vilken vacker bok! Den får du vårda ömt och låta dina barn få föra vidare sedan.
Krameli kram
Jeanette