torsdag 14 april 2011

Det här måste du prova!


Brödet blev saftigt, mustigt men ändå inte surt som bröd bakat på enbart surdeg kan vara. Jag lät det jäsa från morgon till kväll i sin bunke och jag kan lova att alla smaker kommer fram när man inte stressar på sin deg... Låt den leva sitt egna lilla liv och åk till jobbet. När du kommer hem är det bara att hälla över degen i smorda mjölade formar, grädda och så vips, har man en kvällsmacka av rang! Inget krångel eller passande med tider...

Jag tycker att det känns lite extra kul att baka utan jäst, mer sport om ni förstår vad jag menar...

När det är såhär enkelt att baka kan man klara av att hålla liv i sin surdeg utan problem. Jag bakar varje dag nu... När du har tagit det du behöver från surdegsburken fyller du bara på med nytt mjöl och vatten och låter den stå i rumstemperatur till nästa dag.

Titta in på Annas mat och bakblogg för recept...

Anna

3 kommentarer:

 1. Verkar så gott! Har ingen surdeg men får väl prova här framöver :).

  Kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 2. Hej Anna,
  Stämmer det verkligen med bara 1,7 liter mjöl totalt. Degen är ju superlös...
  Tacksam för svar:)
  Charlotta

  SvaraRadera
 3. Hej igen Anna,
  Nej, jag tänkte prova den här surdegslimpan också. Ciabattan blev i vanlig ordning dunderfin. Där är ju degen rätt så lös, men degen till limpan blev betydligt lösare. Det står ju att den ska hällas i formar, men jag tyckte jag ville fråga i alla fall. Jag tog i ca 5-6 dl extra mjöl i limpan och den står och jäser nu:)
  Kram, kram!

  SvaraRadera