tisdag 28 januari 2014

Deras framtid ligger i våra händer...

Jag förstår fortfarande inte hur det kan vara sant att man kan försörja sig på något som är så vansinnigt roligt! Tänk att kunna baka ihop alla intressen du har i ett paket och sedan dessutom få betalt för det?! 

Igår besökte jag en kock för att fota och intervjua honom om matlagning inför ett reportage... Det var så galet inspirerande! Hans syn på mat låg så nära min egen... att försöka minimera E-ämnen, äta ekologiskt och att laga så gott som allt från grunden. Han brann dessutom för att barn ska få bra mat i förskolor och skolor. Det är smått fruktansvärt att det idag 2014 serveras pulvermos och halvfabrikat till det finaste vi har! Våra barn - vår framtid! 

Ju mer jag tänker på det desto märkligare tycker jag att det känns. Varför är det normala att man säljer mat som innehåller bekämpningsmedel, E-ämnen och konserveringsmedel? Är det inte märkligt att vi dessutom köper detta utan att fundera mer på vad det är vi stoppar i oss? Vi vill alla ge våra barn det allra bästa så varför inte satsa på det som är byggstenarna till deras kroppar? Maten!!! Ja, det är dyrare med ekologisk mat men väljer man bort en del kött, lagar mat från grunden och bakar sitt eget bröd så blir det inte dyrare. Sedan vi slutade med kött har mina matkostnader minskat med ca 1/3, trots att jag nästan bara handlar ekologiskt nu för tiden. 


Anna

2 kommentarer:

 1. Vad härligt att du njuter av din sysselsättning! Det är inte bara viktigt att försöka göra det man tycker om, det är minst lika viktigt att uppskatta det också.

  Vi äter också mestadels ekologiskt. Men visst borde förskolor och skolor ta ett ännu större ansvar, där kan ju vi som föräldrar inte påverka vad de stoppar i sig på samma sätt som här hemma.

  Jag ser också till att baka brödet. Jag gör havrebullar med råg och det vi har hemma och av dessa frukostbullar gör jag sedan sockerbullar till fikat. Onyttigt, ja så klart, men bättre än rena vetebullar i alla fall. Och ekologiska! =)

  Vad bakar du för bröd?

  /Emma

  SvaraRadera
 2. Håller fullständigt med i detta, Anna. Det är både skrämmande vad alla tillsatser gör med våra kroppar och skamligt att vi bara fortsätter i invanda spår. Som att konventionellt odlat skulle vara det normala....
  Men köttet avstår jag inte. För där måste man nämligen göra skillnad på kött och KÖTT. Vi behöver alla våra betande djur i vårt avlånga land, det är jätteviktigt! Köper man ekologiskt, närodlat och ännu hellre gräsbetat kött från en bonde som håller sina djur väl är det ingen miljöbelastning. Dessutom är köttet fullt av nyttiga omegafetter. Ord från en nybliven bonde, jag vet, men har sett så mycket och lärt mig så mycket om kött på denna korta tid vi "odlat" våra köttdjur.
  Allt gott Anna, du har alltid intressanta, tänkvärda inlägg!

  SvaraRadera