fredag 1 juni 2012

En slåtteräng?

Jag har en dröm... och en plan! ;)

Runt omkring där vi bor finns det en hel del öppna obrukade ängar som ingen verkar bry sig det minsta om. Vissa av dem är fulla av hundkex och nässlor men sedan finns det andra där det mest är gräs. Min plan är att höra med markägaren om vi inte skulle kunna få börja slå någon av dessa ängar med lie och sedan ta vara på höet så vi kan utfodra våra framtida djur med det. 

Jag ser hässjor med hö, saft, bullar, glada barn och svettiga vuxna framför mig... Hur verkligheten sedan ser ut återstår att se, men tänk om man kunde få fram eget foder till sina djur. Då skulle vi på allvar kunna börja prata om självförsörjning. :)


Anna

7 kommentarer:

 1. Vilken härlig dröm! Hoppas den slår in.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Om inte annat så låter det som bra motion! Att slå ängarna med lie menar jag!
  Lycka till
  //Monzan

  SvaraRadera
 3. Anna det måste väl kunna gå, om man vill riktigt mycket så slår drömmar in! Snart är du där!

  SvaraRadera
 4. Det finns inget finare än en blomsteräng som är skött med hjälp av en lie. Så många andra blommor och växter får då en chans mot gräs och hemska hundlokor. För att inte tala om alla bin och humlor!
  Så vacker bild du visar till Kärleken till Jorden, jag skulle så gärna vilja se den utställningen.
  Ha en fin helg!
  /Cia

  SvaraRadera
 5. Det låter jättehärligt, men det ÄR jobbigt, jag växte upp så och solen skiner inte alltid.....det regnar och blir fel ibland och så där, men jag håller med, jag ställer upp, jag kommer med lien i högsta hugg! Jag klarar nog tom att bryna den!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 6. Det låter underbart!
  En fin fin idé!

  Kram
  Heléne

  SvaraRadera
 7. Jag vet inte riktigt hur det är hos er, men här i Finland så måste ett jordbruk ha en viss procent av sina åkrar i träda. Där växer då enbart gräs av olika slag, men de är inte alls oanvända för det. Åkrarna ska slås en gång om året, men man får INTE använda gräset till t.ex. foder. Dumt, jag vet, men så är reglerna.

  Er bonde kan säkert ge er tillgång till mindre arealer för ert hö, men ifall ni på riktigt vill ta hö i större mängder bör ni kanske arrendera en åker av honom - annars kan han gå miste om en massa EU-stöd.

  Lycka till!

  SvaraRadera