torsdag 17 maj 2012

Sniglar!

I veckan var mina små gossar ute och letade skatter i skogen. Efter ett lååångt tag komm de hem och visade upp vad de hade hittat. 

En hel korg fylld med sniglar... 

Barnen (och sniglarna) höll sig sysselsatta resten av dagen så jag hade inte hjärta att ta bort dem. Nu misstänker jag dock att en snigelinvation är på G i min trädgård. ;) 


Lilla snigel akta dig... ;)

Anna

11 kommentarer:

 1. Låt dem "rymma" och det fort! Just den sorten, fläckig lundsnäcka, är de allra glupskaste hos oss. Värre än den handfull spansk skogssnigel vi hittat.

  SvaraRadera
 2. Dom är fina att se på tycker jag, men förstör tyvärr så mycket.
  Ha en fin dag!
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 3. oops, jag är jätteelak människa, men sen de rara sniglarna åt upp alla mina lökar av ranunkel och lilja så plockar jag dem i vår trädgård.
  Men jag förstår när barn vill ha dem som husdjur....
  Våra vandrande pinnar rymde en gång ut i skogen till sina pinnkompisar också en gång när mina grabbar var små, fattar inte att de bara kunde rymma sådär......;) Kram ulla

  SvaraRadera
 4. Underbar bild med den lilla handen och snigeln i den. Fint!

  SvaraRadera
 5. Så gjorde min son också när han var mindre. Gick hem till vår kompis och kom hem med en hink med vinbärssnäckor. vi hade inga såna här förut....men det har vi nu =)

  SvaraRadera
 6. Hihi! Jag samlade också ihop en massa sniglar när jag var liten. En gång glömde jag dem i min lekstuga. När jag sedan skulle leka där igen var väggar, tak och golv fyllda med sniglar :P
  Ha en fin dag! //Elin

  SvaraRadera
 7. Småsnäckor går väl an, men vinbärssnäckor är ett gissel. Dock inte lika aggressiva som de eländiga mördarsniglarna. Vinbärssnäckorna kan man dessutom äta - fast jag vet inte om jag skulle klara av att gå igenom hela proceduren. Föredrar att äta dem på restaurang så slipper man tänka på var de har varit...

  De absolut godaste och möraste sniglar jag ätit var i Sydafrika. Kändes faktiskt helt otippat som delikatess, men faktum var att i nordöstra delen så var det helt enkelt så.

  Ha det fint!

  SvaraRadera
 8. Hej !

  Vilken fin bild ! :)
  Ha en mysig helg !
  Kram

  SvaraRadera
 9. Mm.. Ljuvlig bild!!

  Kram Marie

  SvaraRadera
 10. Underbar bild, och ett elände i trädgården. Jag plockar många i mina rabatter. Sedan är jag en snigeldödare! Lite vatten i en hink och en skvätt ättika och de dör genast. Förra året åt de upp alla mina tagetes, det var bara en stam kvar. Det tog en natt. Det var inte så farligt för jag är inte överdrivet förtjust i tagetes.
  Hur går det med din persika?
  Hej från Ulla

  SvaraRadera