fredag 18 maj 2012

En självförsörjares tankar...

Det blir inte bättre än så här!

Jag vill ju helst flytta till en gård NU men eftersom vi inte hittar någon som passar och eftersom mannen inte är riktigt lika glad i tanken som jag är så gör vi det bästa av det vi har så länge. Köksträdgården har utökats till det dubbla och vi håller som bäst på att stängsla in för de djur vi ska skaffa. Vi har inte riktigt bestämt oss för vilken modell det blir ännu men hur som helst, stängsel kommer de att behöva ha! Vår otroligt snälle bonde lånar ut mark vi kan ha djuren på, så nu finns det inga hinder förutom att vi ska stängsla in och bygga ett rejält vindskydd då. Meeen det är ju gjort i en handvändning när man har en snickare till man. ;)


Om jag ska vara ärlig känns det faktiskt lite mer som en sport att vara självförsörjare på en vanlig villatomt än om man köper en gård... Att man sedan har en del inte lika förtjusta grannar att tas med får man helt enkelt leva med. ;) 

Anna


9 kommentarer:

 1. Hej och OJ vad häftigt det låter.. kul:).. japp nu ska jag ta tag i det där bloggandet har jag tänkt..liiiite iallafall och se om jag kan få upp ångan lite.. besöka nån liten blogg om dan iallafall:)... mycket kul och mycket fint /vackert du producerar här inne... ha en skön dag.. kram..Pia

  SvaraRadera
 2. Hallå!
  Var ett tag sedan jag kikade in här hos dig, så jag har läst igenom lite....
  En sak vill jag verkligen säga...
  STÅ PÅ DIG! Du står upp för sånt som är rätt och riktigt! Allt från att ha barnen hemma så mycket som möjligt till att odla sin mat mm mm....
  Jag tycker det är så man ska försöka leva! Man blir inte lyckligare över att jaga efter prylar och pengar... Att man MÅSTE ha vissa saker för att alla andra har det!
  Vi hyr ett litet hus på landet för billig peng, jag är hemma och försöker med min lilla butik här på gården... Alltså det är inte alltid så "fett", särskilt inte i andras ögon. Men det går verkligen ingen nöd på oss, tycker vi har det vi vill ha osv...
  Så STÅ PÅ DIG! det finns fler som tycker som du!
  Stor Kram Sofia

  SvaraRadera
 3. Känner igen det där om lite oförtjusta grannar. Våra gillar inte hönorna till fullo men vi mutar dem med ägg lite emellanåt så än så länge står de ut.
  Härligt med en bonde som lånar ut mark.

  SvaraRadera
 4. Men så är det, man får göra det bästa av vad man har.
  Här har vi faktiskt fått lite sol idag och jag är bara så glad för det.
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 5. Så inspirerande att läsa din blogg! Gillar verkligen dina värderingar och sättet du tar hand om både familj och odlingar. Stå på dig mot inskränkta grannar, de förstår inte vad de missar!
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 6. Fattar mig inte på klagande grannar, glad för att mina håller sig lugna..

  Hoppas ni hitta en gård som blir bra =)

  Kram Mia

  SvaraRadera
 7. Heja Anna :)
  Kram Marita i Björkhagen

  SvaraRadera
 8. Härligt låter det! Inga praktiska hinder, men om du nu har en vanlig villatomt med grannar så skulle det kanske vara bra att kolla om det behövs tillstånd. Det kan vara lite olika från ort till ort. Bara ett tips. Nettan

  SvaraRadera
 9. Nettan: Självklart har vi kollat upp regler och förordningar innan vi ens kom på tanken att skaffa djur. Sedan bor vi ute på landet i utkanten av en by med åkrar och ängar precis runt husknuten. Tomten är en villatomt men det är inte så att vi bor i ett villaområde i vanlig bemärkelse... :)

  SvaraRadera