söndag 20 maj 2012

Kål

Den här helgen har verkligen bara susat förbi! Vi jobbar från morgon till kväll ute i trädgården och det är så härligt! De flesta växter har fått komma ut nu (förutom gurka, pumpa och squash då förstås). Förra året lyckades jag med kål för första gången så i år är det "all in" som gäller. Jag har satt vitkål, spetskål, savoykål, grönkål, broccoli,brysselkål, blomkål, kålrot och kålrabbi. Den kål som har tagit sig bäst är den jag i våras drev upp i varmbänkarna i växthuset och sedan planterade ut tidigt. En lärdom att lägga på minnet för kålen hann före jordlopporna som knappt har naggat den i kanten. Annat är det för de små stackars kålplantorna jag har satt ut nu. Jag får lov att byta ut dem i strid ström eftersom jordlopporna knaprar i sig dem snabbare än de hinner växa. 

Det är tur jag har små trädgårdsarbetare som hjälper till när de tar en paus i sin lek. :)


Anna

4 kommentarer:

 1. Ja den här helgen har gått så fort, här har det också hunnits med massor.
  Ha en fin dag!
  kram
  Hanna

  SvaraRadera
 2. Vill bara säga igen att jag älskar dina bilder och att dina barn är med i dina sysslor. De har förmånen att lära sig mycket om livet nu, men ändå hinna leka och busa. kram på dig.

  SvaraRadera
 3. Så spännande med alla olika kålsorter. Kål är en riktig utmaning att odla och själv har jag inte vågat mig på det ännu.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Och snart har du mer kål att så, fick äntligen iväg påsen med Spigariello till dig ;)

  SvaraRadera