torsdag 2 februari 2012

Hahaaaa vad jag är smart!

Är det någon mer än jag som har stooora problem att veta hur man ska förvara alla tidningspapperskrukor? Jag är som bekant inte så mycket för att betala en massa pengar när jag odlar. Om det kostar för mycket känns det nämligen som om jag lika gärna hade kunnat köpa färdiga grönsaker i butiken... ;) 

Vanliga fat är svåra att få plats med i fönstret och så är ju fat oftast runda vilket gör att man förlorar massor med värdefullt utrymme där man behöver det som bäst (i ljuset). 

Så vad sägs om den här lösningen!? Mjölkförpackningar som ändå skulle ha kastas, sköljes ur, kortas ner till lagom höjd och fungerar som en ytterkruka till de små liven. I vår familj går det åt 15 liter mjölk i veckan så jag har i alla fall förpackningar så jag klarar mig ett bra tag. 

Etikettpinnen är tändved jag köpt på Biltema. Storpack för 50-60kr och man har pinnar så man klarar sig i flera år... Billigt och bra! 


Jag kommer att ha massor med förodlingstips här framöver... Har nämligen ett och annat på lager! :)

Anna

14 kommentarer:

 1. Tack för tipset med tändveden från biltema, passar utmärkt till mina stora hinkar längre fram. När jag såg din bild så fick jag en idé att det kanske är ursmart att skola om tomatplantor i mjölkpaket om man fått dem för långa och gängliga det måste ju gå lätt att får ner dem långt då????
  Må så gott.
  /Lotta

  SvaraRadera
 2. Bra tips. Varför inte skära av ena sidan och sedan förvara kartongen "liggande" så får man plats med flera papperskrukor bredvid varandra. :-)
  Ha det gott!

  Anna

  SvaraRadera
 3. Anna H: Jaaaa, det kan man fråga sig! ;) Tänkte inte så långt... *haha*

  SvaraRadera
 4. Tack för tipset om märkpinnarna! Provar även att ta sticklingar på min myrten:) Pellis sticklingar börjar jag inte med än. Mina torra risbuskar står fortfarande i källaren. Själv tycker jag dom rotar sig bäst i jord.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 5. Jag har kört på äggkartonger här, det har vi nämligen mängder av! :o)

  SvaraRadera
 6. Hej Anna!
  Hittade till din blogg idag och jag har blivit sittandes att läsa bra länge :) -kommer garnaterat tillbaka!

  Jag hade frösådder direkt i mjölkkartonger förra året (har inte testat att göra papperskrukor...) och det gick riktigt bra! Som etikettpinne använde jag glasspinnar :)

  //Linda

  SvaraRadera
 7. Vilken jättebra idè! Jag längtar till våren när jag kikar in hos dig i dag:) ha en fin helg! Kram från Maria

  SvaraRadera
 8. Äter någon pinnglass har man helt gratis märkpinnar.

  :-)

  SvaraRadera
 9. Mycket smart och dessutom såååå praktiskt när en tomat- eller chiliplanta drar iväg och blir lite ranglig. Min käre monsieur C hade ett år de mest välrotade tomatplantorna man kan tänka sig, genom att omskola dem i mjölkförpackningar som inte var avklippta utan riktigt höga:)
  Kram,
  Charlotta

  SvaraRadera
 10. Låter strålande eftersom jag behöver dom :-) Tipsen alltså!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 11. Jag testade i år att skära av mjölkförpackningen på längden för att så direkt i, det gick inget vidare, den skrynklade ihop sig rätt rejält. Men att omskola i är de oslagbara!

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 12. Själv använder jag de där små träpinnarna man får istället för t-skedar. Får massor av sånna över när jag beställer kaffe på jobbet...

  Och kaffesumpen tar jag också med mig från kaffemaskinen (ekologiskt kaffe). Den får göra nytta i pallkragarna senare i vår.

  Ha en skön kväll!

  SvaraRadera
 13. Smart lösning.
  Skönt att höra att det finns fler familjer än bara min som har så stor mjölkförbrukning i veckan.
  Kram!

  SvaraRadera