söndag 8 januari 2012

Våra bebisar...

Det är så härligt att se relationen som växer fram mellan Freja och Gunnar. De är så söta ihop och jag kan tänka mig att de båda kommer att ha mycket glädje av varandra framöver. Tyvärr har det uppstått komplikationer på Frejas ena armbåge men vi håller både tummar och tår att hon inte ska behöva genomgå en tredje operation. Det som gör det hela än mer besvärligt är att trots att hon är fullförsäkrad så täcker försäkringen bara en operation på en armbåge. Vi har med andra ord betalat för en operation ur egen ficka redan nu fast hunden inte går att försäkra mer! Den här formen av problem drabbar alltid båda armbågarna så tala om att försäkringsbolagen har garderat sig. 

Hur fin och underbar hon än är så skulle jag nog idag inte välja en valp av den här rasen. Lätt att vara efterklok men med tanke på allt hon har fått gå igenom och hur dåligt hon har mått så skulle jag råda blivande valpköpare att tänka efter både en och två gånger innan man bestämmer sig för ras. Kolla i försäkringsbolagens statistik över hur drabbad rasen är av sjukdomar så får man en ganska god bild av riskerna du löper för att just din hund ska drabbas av ärftliga sjukdomar eller skador. 

Frejas båda föräldrar var friska men inte hjälpte det... :(


Vi älskar verkligen den här hunden men billig i drift är hon inte! Hon tuggar på allt! Efter att ha ätit upp mannens pannlampa och mina fiiiina lovikavantar min mamma stickat åt mig fick vi nog och åkte iväg och köpte rejäla märgben åt henne. Vanliga tuggisar äter hon upp på någon timme (oavsett hur stora de är) men märgbenet hon fick igår håller hon på med än! ;) 

Anna

15 kommentarer:

 1. Helt underbara bilder! Dem måste du skicka in till någon tävling.
  Att välja hundras är inte lätt. VI har ju en rottweiler och det är en ras som också kan ha en del problem. Tack o lov har vår klarat sig hyfsat ännu.
  Märgben får Ronja också. Inte för att hon tuggar på saker, det har hon faktiskt inte gjort så mycket, men alla andra ben är för klena till henne. Tar slut på nolltid och hon blir dessutom kass i magen. Tänk bara på att itne låta märgbenen ligga utomhus i väder och vind. De blir sköra av kylan och sen spricker benen när hunden tuggar. Kan då få i sig vassa bitar och även sköra sig.

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Så söta de är ihop!!! Riktiga kompisar! Hoppas det går bra med Frejas andra armbåge.
  Vi är sugna på hund, dock en något mindre (Field Spaniel kanske) Sedan funderar jag mycket på hanhund eller tik... Tik trodde jag först, men nu vet jag inte... Ja, det är ju inte aktuellt nu så jag hinner nog fundera flera varv:)).
  Ha det gott.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Jag har aldrig märkt att de blir sköra i frysen. VI har också alltid våra i frysen först eftersom vi köper fyra-fem stycken. Kokar sen upp vatten och lägger benet där i en stund. Låter det svalna i kallt vatten och sen får hon det. De gånger vi itne haft det i kokande vatten först så har hon blivit dålig i magen och dessutom luktar benet lätt illa tycker jag. Vet faktiskt itne hur andra gör - kokt eller rått.
  Det är säkerligen väder och vind som gör benet skört för dem som gått sönder här är sådana som legat ute över vintern. Ronja har en förmåga att plocka ut dem ibland och gömma dem lite här och där.

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Vilken djäkla sits! Hade ingen aning om att försäkringen kunde vara så idiotiskt upplagd att den bara gällde för en operation!!! Och som du säger, två armbågar..det borde ju vara självklart. Vilket fusk, för att inte säga riktigt fultag av försäkringsbolaget!!
  Det här hade jag inte tänkt på, man har en helförsäkring och känner sig hyfsat trygg..

  Fina bilder!

  SvaraRadera
 5. Underbara bilder! jag ger benet rått när dom fått ur märgen kan man pressa in ex. köttbullar uppblött foder el godisar så har hon lite att jobba med....vad trött man blir på försäkringar men va glad du har en stor hund dottern och pojkvännen skulle försäkra sin pomerien det kostade dubbelt som min flatte ????
  Ta betalt kan dom men tala i klar språk är dom dåliga på

  Hoppas allt ordna sig för henne..så söt sååå

  Ha en bra dag!
  kram wivi

  SvaraRadera
 6. Beautiful mosaic of photos Anna both of them are lovely babies.

  SvaraRadera
 7. Hejsan!
  God fortsättning på det nya året!
  Vad trist för er med Frejas armbåge och tråkiga försäkringsbolag.
  Bilderna är underbara.
  Märgben ger vi till våra tre hundar ofta för det håller dem sysselsatta ett bra tag.
  Kram Bodil.

  SvaraRadera
 8. De är så fina ihop..
  Knä, armbågar och höfter är ju ofta problem hos dessa stora och tunga hundar =( Men hoppas det löser sig och att det blir bra för Freja..

  Kram Mia

  SvaraRadera
 9. Två av byns solstrålar i ett underbart collage! Håller alla tummar & tår för supergoa Freja. Kraaam

  SvaraRadera
 10. Jag kan bara hålla med. Det är gräsligt dyrt att ha djur till veterinären. Tyvärr är Bernersennen en ovanligt sjukdomsdrabbad ras, men den ser ju ut som en nalle och har ett dito temperament. Vi hade precis samma funderingar när vi skffade vår valp. Golden har ju varit en ganska sjuk ras, men SKK har i det fallet haft stor framgång med sitt avelsprogram mot ärftliga sjukdomar.

  Tuggandet är en pina. Vår Blixten har ätit upp ett antal väggar. Vi har provat ut alla sorters tuggisar. I rangordning: patéfyllda klövar [svåra att få tag i för de är så populära], kokta märgben, rökta märgen, stora och rullade hudben. Grisöron funkar inte alls - han biter dem till vassa stumpar på en minut, sväljer sedan bitarna hela och river sönder sin matstrupe.

  Lycka till! Vi håller tummarna för armbågarna. Har ni fått något förebyggande program från er veterinär? Man kan ju träna upp hunden så att dåliga leder inte behöver bli ett problem som måste opereras.

  SvaraRadera
 11. Tycker det är självklart att om man har möjlighet, att låta barn och djur vara tillsammans. De är för underbara. Och tänk så "fint" hon rengör honom kring munnen :D

  SvaraRadera
 12. Åååh, vilka mysiga kort. De tycker verkligen om varandra! :o) Ätit upp pannlampan?

  Kramar

  SvaraRadera