söndag 18 december 2011

Julgodis...

Från och med i morgon har vi jullov!

Här hemma har lugnet intagit familjen och barnen leker med varandra hela dagarna. Det är så härligt att höra dem konversera med varandra och man häpnar över vilka saker det är de har snappat upp från sagor, tv och sådant som händer runt omkring oss. Det är sällan det man tror ska fastna, gör det... 

Själv har jag lagat massvis med julgodis, så under den här veckan kan ni räkna med ett och annat recept på både julgodis och julmat. Lax ska gravas, sill ska läggas in, bröd bakas, leverpastej, korv, sylta och sallader ska tillagas. Vi har tänkt ta det lite lugnt när det kommer till antalet rätter och i stället satsa på kvalité på det som faktiskt ska få vara med på julbordet. 


Ischoklad är en barnfavorit hos oss. I år gjorde jag en variant med vit choklad och en med mörk, vilka båda blev klart godkända. Just nu är jag så dödligt less på choklad att jag inte vill se åt en pralin på ett bra tag! Jag är inte chokladälskare, vilket mina barn av någon outgrundlig anledning har blivit. Meeen det är riktigt roligt att laga godis när det blir så uppskattat av de små liven!

Anna

10 kommentarer:

  1. Vi har också gjort julgodis i går och idag. Ingen ischoklad dock. Just nu håller maken på att sätta ihop pepparkakshuset och sen ska dottern dekorera det. Får se vad det blir, han har så många idéer mina man när det gäller sådant.

    Julmaten ska fixas under veckan som kommer men idag har jag tjuvstartat med ett bröd. Bra att sprida ut det lite. Sill ska läggas in, köttbullar rullas, Jansson tillagas, brunkål, revben, senap och lite annat. Vi lagar det vi gillar mest och jag tycker det är roligt att laga mat. Jobbar tre dagar till (varav två är halvdagar) så jag ska nog hinna det jag vill.

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Jag har gjort smörkola för första gången, den blev jättegod. Annars brukar jag bara göra knäck och fudge.
    Min son gillar inte choklad alls, och sambon är inte så förtjust i julgodis, han vill helst ha ren marsipan. Men faktiskt så gillade de båda min kola:))).
    Så underbart det låter med jullov. Jag får allt lov att snällt jobba på hela nästa vecka. Men sedan så är det lite ledigt.
    Oj, vad mycket god mat du ska göra!! Låter hur gott som helst! Kan verkligen hålla med dig om att kvalité är viktigt.
    Kram

    SvaraRadera
  3. Låter skönt med ledighet.
    Förstår att barnen gillar det.
    Gott med eget julgodis, jag har gjort julgodis men redan ätit upp det för det blev så himla gott.
    Som det kan bli
    Ha det gott
    Annika

    SvaraRadera
  4. Mums! Jag kan ta dina om du inte vill ha dem... ;)
    Kram!!!

    SvaraRadera
  5. Usch usch usch, ryser när jag läste din kommentar hos mig. Jag hoppas ingen får gå igenom det vi gjorde. Hade dödsångest på riktigt ett tag när jag trodde Levis skulle dö.

    Hursomhelst, dom ska och kan inte skicka hem er om dom inte vet vad det är för fel på eran sons mage. Barn kan dö av tarmvred om läkarna inte upptäcker det. Det kan ju vara blindtarmen oxå.... Be att få komma till röntgen/mangnetröntgen om ultraljud inte visar nånting.

    Hör gärna av dig igen då jag får veta hur det gick.

    Många kramar/ Marit

    SvaraRadera
  6. Bloggar oxå om julgodis idag och nu har vi gjort 17 m julkorv och lite mer i veckan...
    ha det så mysigt
    kram
    sandra

    SvaraRadera
  7. Mysigt är det att höra barnens lek samtidigt som man pysslar med annat. Då känner man verkligen inre frid och glädje. Själv hade vi åtta barn här på dan som alla lekte/va med varandra medans jag montera ihop hyllor. Det var hur lungt som helst. Sånna dagar uppskattad:) men för att uppskatta sånna dar så behöver man ju de där vilda och bråkiga dagarna med hihi!

    Kram på dej

    SvaraRadera
  8. Hej Anna!
    Låter underbart med Jullov!!!
    Och så fint med chokladen i burken!
    Kul att du uppskattat tipset om Järnsängen!
    Önskar dej en fin Julvecka
    Kramar Kathrine

    SvaraRadera
  9. Jullov låter mysigt.. Själv har jag en vecka som jag jobbar mycket på denna vecka.. Sex dagars jobb och långdagar på 12,5 timmar både julafton och juldagen.. Så jag kommer inte fira mycket jul, men det funkar ju det med..

    Ha nu en fin start på veckan..

    Kram Mia

    SvaraRadera
  10. Ååååh, vad härligt med jullov. Här blir det lov om två dagar, fast jag funderar på att tjuvstarta lite...

    Kram

    SvaraRadera