lördag 21 maj 2011

Mer som växer i kallbänken...

Förra sommaren lade jag i ett svagt ögonblick ner en påse med frön till en gul tefatsliknande squash i korgen när jag var och handlade i handelsträdgården... När jag väl hade odlat fram den märkliga växten visste jag inte riktigt hur den skulle tillagas.Efter ett tag provade jag att ha den i en kycklinggryta och jag säger bara WOW! Huuuur god som helst! I år glömde jag att köpa dessa fröer men hade ett liiiitet frö kvar från förra året. Gissa om det tog sig. ;0) Tjohooo! ska vårda den ömt, lovar!

Anna

7 kommentarer:

 1. Golden button squash - or flying saucers as my children call it - are one of my favourite vegetables! So delicious and so beautiful in the garden :)

  SvaraRadera
 2. God Morgon Anna !

  Ha en fin dag !
  Härligt...

  Hoppas att ni mår bra och jag antar att lilla Gunnar har också vuxit ;)

  Kram Sirpa

  SvaraRadera
 3. God Morgon Anna !

  Ha en fin dag !
  Härligt...

  Hoppas att ni mår bra och jag antar att lilla Gunnar har också vuxit ;)

  Kram Sirpa

  SvaraRadera
 4. Vi hade denna squash en sommar, flera plantor, och det var en varm "squashsommar" så det blev massor. En rätt som vi gjorde var att vi skar bort ett lock på dem, gröp ur innehållet och blandade ihop med ädelost och bacon + kryddor, lade tillbaka i skalet och gratinerade sedan i ugnen, utan locket. Det blev snygga och festliga enmansrätter (rätt mastiga!). Nu har jag inte exakt recept men det är nog inte svårt för dig att hitta på eget.

  SvaraRadera
 5. Kan tipsa alla som blir sugna å att odla dessa om att fröna till denna vackra squash finns i LIDL:s frösortiment för typ 5 kr/påsen. SJälv upptäckte jag det förståss först efter att ha beställt dem dyrt från nån fröfirma.

  SvaraRadera