torsdag 10 mars 2011

Krukor av tidningspapper...

Nu börjar det bli dags att skola om en del av alla de plantor jag har förodlat här hemma...

Förra året var första gången jag hörde talas om det här med krukor av tidningspapper och det har förändrat mitt liv! ;0)

Nej, kanske inte... men rackarns vad mycket enklare det är att plantera ut växterna när det bara är att stoppa ner hela härligheten i jorden! Jag får dessutom för mig att växter som förodlas på det här sättet kommer igång snabbare när man väl planterat ut dem eftersom man inte behöver störa deras rotsystem...Jag har ingen krukmakare utan använder mig av en flaska som jag rullar tidningspappret runt. Sedan viker jag ihop bottnen på krukan och fuktar ner botten och skarven med lite vatten. När krukan sedan har torkat håller den konstigt nog ihop! Man kan även använda maskeringstape om man är lagd åt det hållet. ;0)Behöver man större krukor är det bara att ta en större flaska när man tillverkar sina krukor. För luktärt är det här idealiskt eftersom de har så känsliga rötter. För dem tillverkar jag specialkrukor som har mycket högre kanter så de ska få gott om plats för fossingarna...Nu gäller det bara att hitta någon lucka i schemat så man får lite tid över att plantera också!

Anna

17 kommentarer:

 1. ur fungerar de att vattna i krukorna då? Jag tänkte försöka ta sticklingar och så mina första snart,ska bara få orken...de här e ju skit bra rent ut sagt! ;)

  SvaraRadera
 2. En toppen idé av något snille som kom på detta!

  Kram Mimmi

  SvaraRadera
 3. Vilken smart idé vännen!
  Lycka till med planterandet.
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Läste ditt inlägg till Bella, kan inte annat göra än hålla med dig!

  Vi har ett stort ansvar som föräldrar, men man måste lägga stor vilja själv. Är fd patient, ser med skräck på barnens viktfobi. Har försökt få skolan att ta ansvar, i den här frågan.

  Kram o jag kikar gärna in igen!
  Anne-Lie

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Vad flitig du är :)
  Ha en härlig dag!

  Kram Sirpa

  SvaraRadera
 6. Vilken superbra ide!
  Ha en bra dag. Yvonne

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Det här tänker jag ta efter i helgen! Bra tips och helt i rättan tid. Kram

  SvaraRadera
 8. Härligt idé...
  Ingen odling här men kul att följa dina...
  kram
  sandra

  SvaraRadera
 9. Hallojsan Anna!!

  tack för tipset!! jag har också tänkt göra mina egna krukor i år..och jag har funderat på hur de skall fogas ihop..lim känns inte så praktiskt!!

  Ha det bäst!!

  Kramis Sanne!!

  PS: såg att du skulle till mässan på lördag..Hoppas vi ses där :)

  SvaraRadera
 10. Fin idé. Vet att jag läst om den tidigare, men när jag väl ska så, så har jag glömt det. Jätte bra till luktärter, som du säger.
  Kram Marita i Björkhagen

  SvaraRadera
 11. Dette var et godt tips - så enkelt og så praktisk. Takk!

  SvaraRadera
 12. Vad smart! Gick precis i funderingar på att köpa en sån där mojäng men det är ju så mycket bättre med flaskor för som du skriver då kan man anpassa efter behov :).

  Kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 13. Det låter som en jättebra idé! och snyggt tycker jag det var också:-)

  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 14. Vilken toppenidé!! Tack snälla för att du delar med dig av den :)

  Tycker precis som du att det är viktigt att belysa det här med viktidealet, att blogga om det är ju ett sätt som med all säkerhet väcker tanken hos någon mamma där ute, och då har man i alla fall vunnit något, att påverka alla är nog en omöjlighet, men bättre lite än inget...

  Många kramar Bella

  SvaraRadera
 15. Vilken toppen idé! Tackar. Det är alltsid roligt att läsa sin blogg med fina bilder och härlig text. Och flitig, ja, jag håller med många andra, det är du. Men det är klart, är något skoj så finns tid till det, eller hur :)

  SvaraRadera
 16. Super fint tips. Du inspirerar mej att börja odla !
  Kraam
  Sanne

  SvaraRadera