lördag 21 maj 2011

Sammetsröda pelargoner...

I förra veckan hittade jag de här helt fantastiska pelargonerna i en mörkt sammetsröd nyans. Tyvärr tog jag inte namnet på dem... :0(

I vanliga fall är jag inte så väldans förtjust i röda pelargoner men de här var heeelt fantastiska! Inte sådär skrikigt röda som de vanliga zonale brukar vara. Om någon skulle råka veta vad de här skönheterna har för namn så vore jag vääääldigt tacksam. ;0)Midsommarpotatisen växer så det knakar om det. Jag flyttade över den från varmbänkarna i växthuset till mina stora zinkbaljor för någon vecka sedan, eftersom det började bli väl trångt. Det verkar inte bekymra potatisen nämnvärt för jag ser början till blommor nu!Inatt fick jag och mannen ut allt gräs så här vattnas febrilt just nu! Helt ooootroligt vilken skillnad det blir! Bilder kommer... ;0)

Anna

7 kommentarer:

 1. vackra och en underbar kruka.
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 2. Bra Anna!
  ;)
  Nu känner jag mig lugn nu kan jag sova gott inatt och fortsätta drömma om Kronärtskockor.....

  Kram
  Linda

  SvaraRadera
 3. INATT?!!...Här soves det minsann om nätterna...;))
  Kraamizar Git

  SvaraRadera
 4. Jag har inte heller varit så förtjust i just röda pellisar, så jag köpte mig två och hade dom ett tag- men nej, det kändes inte rätt ändå haha. Men då har man iallafall provat! :)
  Konstigt, eftersom vi har en del rött här hemma men på blommor passade det sig inte.
  Ser hur som helst finfint ut!

  SvaraRadera
 5. Jag håller med de mörkröda är väldigt vackra! / Johanna

  SvaraRadera
 6. Jag kan nada om pelargoner så jag kan inte hjälpa dig, men jag kan så mycket så jag ser att det var en vacker färg :-)

  Kram Mia

  SvaraRadera
 7. Hejsan!
  Jag älskar pelargoner och jag gissar på att det är en Calliope dark red, även kallad kärlekspelargon som du köpt. Den är verkligen helt underbar i färgen och den togs fram till det kungliga bröllopet förra året.
  /Emma

  SvaraRadera