onsdag 28 december 2011

Vad tycker du?

Jag har en liten undran som jag skulle vilja ha hjälp med. Idag gjorde jag om bloggen till svart bakgrund för jag själv tycker att bilderna framträder bättre mot en svart bakgrund än mot en vit. 

Vad tycker du?


Var det bättre med en vit bakgrund? Kanske är texten lättare att läsa när bakgrunden är vit och texten svart? 

Svåååårt! 


Snälla hjälp mig och säg vad du tycker! 
Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar även om man inte har någon blogg. Klicka på "anonym" och skriv ner vad du har på hjärtat...

Anna

56 kommentarer:

 1. Jag gillar ju svart bakgrund för jag tycker att bilderna gör sig bättre då, men det är ju en smaksak. Texten tycker jag är lika lätt att läsa. Ha det gott.
  /Kram Lotta

  SvaraRadera
 2. Tycker också att svart bakgrund är läckert till foton men samtidigt om man har mycket blommor och annat skirt på bilderna så tycker jag inte lika mycket om det ... Och bloggens namn andas ju lite romantik och sommarkänsla, vilket inte svart bakgrund gör. Det är aningen svårare att läsa vitt på svart men inte så det stör. Men jag skulle nog välja vit bakgrund :)

  SvaraRadera
 3. Mycket mer så som jag känner igen din stil med vit bakgrund, och lättare att läsa. Svart blir bilderna fina. Men jag tyckte nog att helheten var bättre med vit.
  Vilket som kommer du fortsätta göra en fin blogg!

  SvaraRadera
 4. Jag tycker att en ljus bakgrund är enklare för ögat... bilderna får mer utrymme, med en svart bakgrund tar bakgrunden en hel del ork att "läsa" av skärmen. Är man ung är det nog inga problem men som äldre är en ljus bakgrund att föredra...

  Svar: Jag föredrar en ljus bakgrund (behöver inte vara kritvit utan en ljusljusgrå) till dina fina bilder. Det blir mjukare kontraster och mer vilsamt och lustfyllt för ögat.

  kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 5. Ha ha...Du förstår kanske vad jag kommer att svara. Svart! Jag har det själv och jag tycker att färgen i bilderna framträder på ett helt annat sätt. Mycket tydligare. Jag har ju haft det jättelänge nu och jag har då inte ledsnat på det.
  Jag röstar alltså på SVART!
  Kram på Dig!
  Åsa.

  SvaraRadera
 6. Jag tycker bilderna framträder bättre mot svart bakgrund, nu blev jag sugen på att byta igen... Det är ju det roliga i kråksången det är bara att ändra och ändra igen om man inte är nöjd.
  /Jessica

  SvaraRadera
 7. Visst är det fint med svart, men jag tycker inte det riktigt är sammankopplat med din blogg som är mer romantisk och mjuk. Det var bättre för ögat med vit, det svarta blir lite hårt.
  Jag tycker alltså du ska ha kvar din vita.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 8. Verkar vara "dött lopp" mellan svart o vitt,tycker ändå det är bättre med ljus bakgrund, har lättare att läsa texten då.Lycka till,inte mycket hjälp här!//Eva

  SvaraRadera
 9. Jag håller på vitt, även om bilderna framträder fint mot det svarta. Tycker vitt är mer du! :) Kram Hanna

  SvaraRadera
 10. Jag tycker det blir lite hårt på svart bakgrund, man alla tycker olika.
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 11. En ljus bakgrund känns bättre. Ombyte förnöjer i och för sig, kanske någon annan ljus nyans om du vill förnya dig?

  Kram Ellinor

  SvaraRadera
 12. Gillar svart bakgrund och det är inga problem att läsa vit text på svart bakgrund.
  Kram!

  SvaraRadera
 13. Jag tycker det blir för svart! Det är påfrästande för ögonen med så stora kontraster!
  Lycke till med valet..
  Kram Irene

  SvaraRadera
 14. Stilrent och snyggt med svart, bilderna gör sig bra. Hugget som stucket.
  Kram/Britt

  SvaraRadera
 15. Riktigt snyggt med svart bakgrund....men lite svårt att läsa kanske....blir ngt blänk i den vita texten tycker jag....lr så är jag bara inte van ;)

  SvaraRadera
 16. När bakgrunden är svart sugs jag in i bilden, då får det inte vara alltför många detaljer i bilden, det upplevs som jobbigt. Närbilder som skålen, chilin och purjon kommer verkligen till sin rätt med svart bakgrund. Interiörbilden får alltför skarpa kontraster mellan det ljusa och svarta bakgrunden och blir i mina ögon flimrig.
  Vill ändå säga att jag tycker du är en mycket duktig fotograf!
  /Cia

  SvaraRadera
 17. Hej!

  Jag är en sån där som älskar vitt. Jag tycker dessutom att det passar dina skira, romantiska bilder. Så min röst faller på vitt!

  Hoppas du mår bättre nu och att öronen har slutat göra ont!

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
 18. Bilderna blir snygga med svart bakgrund, men ibland när jag klickar runt bland bloggar och de har svart bakgrund struntar jag i dem. Alla gör inte så men det kan ju finnas fler, lite deppigt liksom.
  Önskar dig ett Gott Nytt År.
  Kram/ Berit

  SvaraRadera
 19. Nixpix, tycker faktiskt att du ska köra på svart bakgrund ett tag framöver (går ju alltid att ändra tillbaka om du tröttnar). Dina läckra snygga foton blir så mycket mer och för det andra är det ju inte så många andra som har det... ;)

  Kram och god fortsättning

  SvaraRadera
 20. För bildernas skull är svart bakgrund bra. Texten kan bli lite jobbigare att läsa. Men du kan ju prova ett tag och känna efter, det är ju väldigt lätt att byta tillbaka! :)

  SvaraRadera
 21. Jag tycker vitt för hårt med svart

  SvaraRadera
 22. Vet inte om det är många precis som jag som faktiskt bara läser i Google reader (eller liknande) och då är det alltid vit bakgrund.
  Håller med dig om att bilderna framträder bättre med svart, men något lättare att läsa texten med vit bakgrund.

  SvaraRadera
 23. Foton framträder mycket bättre i svart bakgrund, men helhetsmässig tycker jag ändå vit... :)

  SvaraRadera
 24. Svart är snyggt, signalerar fotoblogg för mig. Men på något sätt förknippar jag din blogg och dina vackra bilder med det skira, luftigt vita.

  SvaraRadera
 25. Jag tycker det var riktigt snyggt med den svarta bakgrunden, bilderna kommer bättre till sin rätt, har tänkt på det själv innan, och det är inte det minsta svårt att läsa den vita texten!!

  TACK fina du för dina vänliga ord, jag blev så arg och förtvivlad när jag läste vad hon skrivit att jag kände att jag ville svara då hon är så galet fel ute i sin bedömning... Trött blir man...

  Ha det gott!!

  Många kramar Bella

  SvaraRadera
 26. Aj aj aj det sticks i mina ögon. Har väldigt svårt att läsa med svart bakgrund. Hoppas på en ljusare bakgrund igen, som speglar dig och det du skriver om i din blogg :-). Lägg en svart ram runt fotona vetja :-)

  SvaraRadera
 27. Oj detta blev svårt.. Jag gillar den svarta bakgrunden och har inga problem med att läsa, men så känns det som vitt är mer du..

  Kram Mia

  SvaraRadera
 28. Väldigt snyggt ur estetisk synpunkt med svart bakgrund, men jag upplever det som oerhört krävande. Både för ögonen - jag ser solar en lång stund efteråt. Men det tar också en massa kraft ur mitt tittande.......men som sagt snyggt är det men samtidigt lite galleri look över det hela vilket absolut inte är fel......fick du ut nåt av det här tro!?! Kram

  SvaraRadera
 29. Min röst går till den ljusa bakgrunden, den passar så bra till din positiva och mjuka stil.
  Svart är för hårt och svårläst i mitt tycke.
  Tack för en fin blogg, roligt att läsa om din vardag med barn, hus, mat och trädgård.
  Bitte

  SvaraRadera
 30. Svart bakgrund tycker jag gör sig bäst till lite mer kraftfulla bilder, jättesnyggt till dem du visar nu. Skirare motiv träder ofta fram bättre mot ljusare bakgrund.
  Du får växla!
  Kram

  SvaraRadera
 31. Vit bakgrund är snyggast! Visst, bilderna kanske syns bättre men det ser "renare" ut på nåt sätt med vitt...

  Kram

  SvaraRadera
 32. Jag tycker att bloggen var bättre när den var vit. Den kändes liksom "lättare" och mer stilren. Kanske kommer färgerna fram bättre men förutom innehåll så fastnade jag för layouten i din blogg. Behåll den vita tycker jag. :-)

  Anna

  SvaraRadera
 33. Hej!

  Tack för kommentaren på min blogg och för bildberömmet. Jag hade tur som fick en så röd och fin solnedgång :)

  Jag har mizuna på gång inomhus. De små plantorna har just fått sina första riktiga blad. Jag odlar i en manick som fungerar som inomhusland - så mysigt. http://www.willabgarden.se/fullpost.asp?AvdID=185&ArtID=42457&page=1 Den är rätt liten, så när det är dags för tidig vårsådd börjar jag i de här: http://www.willabgarden.se/fullpost.asp?AvdID=188&ArtID=35214&page=1 Har två sådana - fungerar både i boden och ute i växthuset. Perfekt, eftersom växternas miljö går att reglera. Den lilla manicken har två lysrör och reflekterande innertak. Den är rätt fin och tar inte så mycket plats, då den bor i ett eget hörn i teve-rummet. De stora är däremot jätteskönt att slippa ha inomhus - underbart att kunna börja direkt i växthuset (eller i boden). Om det fungerar med lågenergi vet jag inte. Hoppas du hittar någonting som fungerar.

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
 34. Visst framträder bilder bättre men jag tänker din blogg med vit bakgrund. Det ger det ljusa intrycket som jag gillar med din blogg. Du skriver så mycket härligt om barn, trädgård och inredning och allt med ett härligt ljus!Jag hoppar själv fortare förbi bloggar med svart bakgrund, riktigt varför vet jag inte.
  Sen är det förstås mycket lättare att läsa svart mot vit bakgrund.

  Lycka till med valet, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 35. Håller med flera ovan, att vitt är nog mer du. Jag läser de flesta inläggen via Google reader, där ser man inte bakgrunden, det är det säkert fler som gör.

  SvaraRadera
 36. Hej Anna!

  För min del är vitt att föredra, tycker att svart bakgrund ger ett hårt intryck och gör det svårare att läsa. Du kanske kan ha en svart ram runt dina bilder som gör att de framträder tydligare, eller en mörkgrå... Minns inte om du hade det innan.

  Kramar från Linda

  SvaraRadera
 37. Personligen tycker jag inte om svarta bakgrunder. Jag vet inte varför men jag fastnar inte för bloggar med svart bakgrund. Tycker det gör bilderna mer dystra på nåt sätt. Dina bilder är så vackra och så positiva! De gör sig bättre till vitt!
  Kram
  Ellinor

  SvaraRadera
 38. uwielbiam Twojego bloga .VIOLA

  SvaraRadera
 39. Neej, du är en sådan mjuk person, svart är inte din färg, snälla ta tillbaks vit eller en annan ljus färg, tack, kram

  SvaraRadera
 40. Jag gillar helt klart det vita bättre, tycker det matchar bättre med dina bilder. Jag upplever dina bilder vackra och ibland lite skira och då blir det svarta så stor kontrast. Förstår man nåt av hur jag tänker?? :)
  //Mia

  SvaraRadera
 41. Jag får nog säga att jag röstar på vitt, det känns behagligare att läsa och bilderna är fantastiska oavsett bakgrund.

  //Johanna

  SvaraRadera
 42. Jag tycker att dia bilder stämmer bättre överens med vit bakgrund. Jag tycker att svart bakgrund är snyggt till pappersbilder men på datorn blir det för skarpt. Tycker inte att vit text på svart är så snyggt heller och kan vara svårt att läsa. Renare och snyggare med vit bakgrund!

  Vill också passa på att önskar dig god fortsättning och gott nytt år. Vilka härliga vovvar ni har. Jag är jätteavis! Hund har stått överst på min önskelista några år nu men ännu ingen i sikte....

  Kram,
  m
  Maria

  SvaraRadera
 43. Det är mera ansträngande att läsa på svart bakgrund. Jag tycker nog att bilderna framträder lika bra både på svart och vitt, vilket gör att jag röstar för vitt.

  SvaraRadera
 44. Jag tycker helt klart att det är bättre med vit bakgrund! Det blev lite för hårt för ögat för mig personligen med den svarta.

  För övrigt tycker jag din blogg är helt underbar!

  Vänliga hälsningar/ Helena

  SvaraRadera
 45. Jag var tvungen att titta in idag igen och se vad alla tycker, och så många som tycker, och alla har åsikter - kul! Ska bli intressant att se vad du gör........kramar

  SvaraRadera
 46. Oj, så många svar du har fått :-) Här kommer min röst. Hade du frågat för ett år sen hade jag sagt svart men nu när jag är en mer erfaren läsare och läser ganska många bloggar säger jag ljus bakgrund.

  Visst bilder blir ofta snygga med en svart bakgrund, inte alltid, eller med en svart ram runt men när man har fler bilder i ett inlägg blir det som öar av bilder och det, tycker jag, distraherar ögat. En ljus bakgrund får bilderna att höra ihop bättre.

  Jag har slutat att göra svarta ramar runt mina bilder just av den anledningen. Jag vill ha många bilder i mina inlägg och jag tycker att de hör ihop bättre med en ljus bakgrund än en svart. Dessutom håller jag med flera om att din blogg andas romantik och då passar en ljus bakgrund bättre.

  Om jag hade en ren fotoblogg där jag publicerade en bild om dagen skulle jag kanske välja svart...eller en mörk, mörk färg. Inte annars!

  Ha det bäst du fantastiska bloggerska!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 47. Hejsan! Såg att du skrivit i växthusliv :-) tänkte på det där med lamporna. Om lamporna avger värme, så hade jag inte använt dom. Eftersom plantorna växer snabbare då, och blir lätt rangliga. Sedan är det bra om ljuset är kallt, det främjar plantan, medans varmtljus främjar blomning. Jag har inte hunnit läsa din Blogg ännu, så jag vet inte hur mycket av det som jag skrev, du redan vet. Lycka till med odlandet!
  /Sabina
  Ps. Jag tycker du ska ha vit bakgrund :-)

  SvaraRadera
 48. Jag röstar på vit eller om du vill ha något lite ljusare grå.

  God fortsättning
  kram anna

  SvaraRadera
 49. Hej Anna! Vitt passar till din stil tyckerjag! Hälsningar från Södergatan

  SvaraRadera
 50. Vit bakgrund och svart text är betydligt mycket trevligare för ögat. Dina bilder är så snygga ändå.
  Är det bara svart eller vit som är valet? Ljusare grå men med svart text?
  Kram
  /Carina i Åmål

  SvaraRadera
 51. Vit eller svart, spelar ingen roll för mig bara du fortsätter med din blogg för den hör till en av de bästa! Ulrica

  SvaraRadera