måndag 25 april 2011

Vilka små as!

Jag menar inte hönsen eller tuppen Hans för den delen... Även om de har förstört mina odlingslimpor fyra gånger redan i år! Hmmmm....Dessa små marodörer går numera instängda i sin hönsgård.Näe, det är de här små asen jag menar! Jag har gett upp försöken att ha liljor i min trädgård på grund av dem! Många år har jag försökt med att döda de jag fått fatt i men det gjorde ingen skillnad. Nog kom det nya i alla fall och vips ser det ut som om man har skjutit med hagelgevär på liljorna. Trist är bara förnamnet!

Hur som helst så är det bäst att förstå när man är besegrad!Anna

12 kommentarer:

 1. Här kommer en klen tröst: har aldrig heller lyckats besegra liljebaggarna, trots vattensprut, såpa, manuell plockning... nu bor vi inte kvar där liljorna växte längre, he he. Nya ägaren får fortsätta kriget mot de små asen!

  SvaraRadera
 2. Och så ska man precis till att begå mord på en och så trillar den ner på jorden och vänder sin jordbruna sida uppåt och dåär det fullkomligen omöjligt att hitta den....små as är det.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Hihihihi, jag trodde bomsäkert att det var tuppen som hade ställt till det. Sen var det betydligt mindre små varelser. Tråkigt!

  Kram Teres

  SvaraRadera
 4. Jag har också de där små rackarna här. Har liljor ännu så länge och jag hoppas att jag kan fortsätta ha det.

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Trodde du menade hönorna och tuppen hihi*
  Inte kul med skadeinsäkter, vi har en mullvad som jag jagar med fälla, hrmm, blir så arg på honom eller henna. Han lurar mig hela tiden. Men jag ska få den om det är sista jag gör:)

  Kram Anna

  SvaraRadera
 6. Förgätmigejen......färdigköpt, färdigdriven och köpt som vårblomma, så det är inte på riktigt, det finns inga på riktigt här alls ännu. Så det är fusk.

  Och jag snappade ju fort som bara den din geniala idé med Biltemas braständstickor, det bästa hittills! Superidé verkligen. Och dessutom kolossalt bra att skriva på! Bara inte Biltema upptäcker detta och sätter samma pris på dom som fröhandelns stickor.....

  Kramar

  SvaraRadera
 7. Idag blev jag i princip klar med min köksträdgård och jag är väldigt trött, men så nöjd. Massa bilder om du vill se...
  Nu är det bara att vänta på att se om det jag sått kommer upp, haha!

  Kram Helena

  SvaraRadera
 8. Ja, nej såna sätter jag inte! Man blir som galen och helt fixerad av att kolla dem hela tiden och utbrister i massa omogna kommentarer :o, så nä det finns så mycket annat snyggt att plantera :).

  Ha en bra start på veckan, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 9. Ja fy, dom är verkligen besvärliga. Såg idag att mina små liljor som knappt kommit upp redan hade blivit tuggade på. Riktiga små kräk....

  SvaraRadera
 10. Verkligen inga trevliga typer!
  Tuppen däremot ser riktigt trevlig ut :)

  SvaraRadera
 11. Håller med. Börjar också ledsna på liljorna pga liljebaggarna. Inget kul med perforerade blad med kladdigt bajs på... :( Har varit flitig förr om åren med att försöka plocka dem, men nu tror jag att jag har gett upp...

  SvaraRadera
 12. Fick tipset av svärfar: använd myrr, sa han. Jag tycker det har funkat riktigt bra.
  Mvh Marita

  SvaraRadera