Årets första saffransbröd är avnjutna!
I vanliga fall brukar jag bara göra en vanlig vetedeg och sedan tillsätta saffran och lite extra socker för att få fram saffranssmaken. I år testade jag att baka med kesella i degen och det blev bra mycket saftigare... Till och med dagen efter kändes de nästan som nybakade!
Vad vore sedan vintern utan citrusfrukter? Just nu frossar vi i apelsiner, satsumas och klementiner (vad det nu är för skillnad på dem...).
Mitt eget citronträd har drabbats av ohyra så det har fått flytta ut i torpet efter en rejäl omgång med Pyrex. Jag såg att det har börjat blomma igen så jag håller tummarna att det överlever... Svalt (inte mindre än 10 grader), och ljust ska visst vara knepet för att få citrusträd att överleva vinter på våra kalla breddgrader... Vill ni se bilder på citronträdet kan ni titta här.
Missa inte mina bloggtips i morgon... Tre underbara bloggar kommer att presenteras!
Anna
Jag äääälskar lussebullar...*slurp*
SvaraRaderaEn helt annan sak: Lilla fågeln i gjutjärn i sidospalten, vart kommer den ifrån? *vill ha*
Mysigt att du också har bakat saffransbröd. Jag har alltid kesella i mina bullar t o m kanelbullarna. Blir så mycket saftigare när man tar upp dem från frysen också.
SvaraRaderaKram Teres
Jag har nyss sett ett recept på lussebullar med kesella. Det är alltså värt att prövas!
SvaraRaderaVilken mysig bild på ditt torp i förra inlägget!
Kram Kicki
Kram till Dig.
SvaraRaderalinda
åh vilken härlig bild!! Kram Susanne
SvaraRaderaMums!
SvaraRaderaMina "lussebullar" fylls med vit choklad. Å vad jag längtar efter dem nu. Gäller bara att få tiden att räcka till.
Cia
Hej Anna!
SvaraRaderaSka prova Kesella i årets lussedeg också. Jag är inte så mycket för lussekatter, men det hör ju liksom till. Skulle vilja gå ner i tid nu denna tiden så man kunde pyssla och greja.....ja ja man ska vara glad att man har jobb.
Ser fram emot dina tips i morgon. Det är kul.
Kram Anna
Jag har som tradition att baka lussebullar till lucia. Börjar snart bli dags att skaffa hem saffran. Det där med lussebullar är en svensk tradition som jag har tagit med till Tyskland.
SvaraRaderaSkillnaden på apelsiner och klementiner är väl i stort sett storleken...? kanske lite i smak?
Jag vet inte.
Ha en skön helg!
Kram Elle
Åh, jag kan riktigt känna hur gott det doftar! Och sambon och jag som precis bestämt att vi ska köra lite GI ett tag, - hur ska vi överleva det??
SvaraRaderaSåg bilden på ditt bedårande lilla torp i ett tidigare inlägg den här veckan, - ser ut som rena paradiset på jorden! Jag kan verkligen förstå att du trivs där.
Tack för krya-på-dig-hälsningen!
Ha en riktigt skön helg!
/Anna-Karin
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRaderaLåter tufft med 30 kvadrat! Vi har 72 kvadrat vilket ju är mer än dubbelt så stort men så är min man fotograf med massa utrustning och Ellis Corner tar myyycket plats också så det är tajt kan man säga. Men visst, allt är relativt och det kunde varit sämre. Längtar bara tills jag har mer plats för packning och att hysa lagret, maken får ett eget rum för sin fotoverksamhet, ett eget rum till bebisen osv för att slippa trängas. Hade det bara varit vi 3 på de 72 hade det varit perfekt! Nog skillnad om det bara är boende och inte även för två verksamheter :-)
SvaraRaderakram
Hej vännen ska kika in till dig i morgon och se vilka bloggar du valt denna gång, himla mysig idé! Visst är det gott med lussebullar och särkilt med kesella i degen! Må så gott kram från Maria
SvaraRaderaNu blev jag så jättesugen på lussebullar.
SvaraRaderaHar alltid kesella i mina åxå.
Mysigt...
kram ullamaria
Ser härligt ut! Hos oss får lussebullarna vänta lite men kunde inte hålla mig borta helt från saffran så det blev saffransmuffins i stället... ;)
SvaraRaderaKram,
Anna-Karin
Åh så underbart gott det såg ut med saffransbullar och pepparkakor! Granet och ljusen gör ju inte att man längtar mindre till jul :)
SvaraRaderaHa det bäst! Åse
Mysigt, inspirerande bilder
SvaraRadera