söndag 23 maj 2010

En utmaning...

Jag vet inte varför men att kunna odla växter som egentligen inte är anpassade för vårt klimat lockar mig... Det blir på något vis mer som en sport att odla majs än att odla morötter. Visst jag odlar morötter också men känslan av att få en exotisk växt att trivas och faktiskt ge frukt är obeskrivbar.Mina citronträd är nu avhärdade och har fått flytta ut. Om jag märker att det blir kallare på kvällarna får de nog bo inomhus på nätterna men jag tror fullt och fast på att de mår bättre av att stå ute i friska luften. Även olivträdet har fått flytta ut och dessutom fått komma i ny jord. Nu står fikon och lager på tur men de får vänta lite längre.Det är samma känsla som att inreda när man äntligen kan plantera ut de förodlade växterna. Lite julafton över det hela... Man funderar på vilka som blir höga, vilken färg de har på bladen, i vilken ordning de kommer att skördas osv... När jag håller på ser jag redan hur det kommer att se ut i slutet på juli ;0).Jag riktigt känner med de små liven när de får komma ut ur sina trånga krukor och sträcka på sina rötter.Tänk, om en månad kommer det att vara alldeles grönt här i köksträdgården. Jag hoppas på att hinna klart med det sista här idag så jag kan koncentrera mig på att rensa ogräs och ta hand om mina små växter. Det är så avkopplande att gå och pilla i köksträdgården. Man luckrar jorden lite, ger lite hönsgödsel där det behövs, vattnar och rycker upp ett och annat ogräs. Underbart!Ha en underbar söndag!

Kram

Anna

17 kommentarer:

 1. ja, jag gillar med de exotiska växterna men brukar inte få vidare goda frukter. Så fint din lilla trädgårdståppa framskrider...ljuvligt! Kramis semlan

  SvaraRadera
 2. Va underbart det låter när du berättar... varför kan inte jag också ha gröna fingrar...:)
  Ha en skön söndag! Åse

  SvaraRadera
 3. Vilken fin och välorganiserad köksträdgård du har!

  Kram Outi

  SvaraRadera
 4. Och så fint det ser ut! Mitt arbete börjar NU!

  kram, Olg@

  SvaraRadera
 5. Du har så välordnat och fint, där kommer det och växa som sjutton. Majs var spännande, du lyckas säkert bra med den.
  Ha en härlig söndag
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 6. Va fint du har det i din köksträdgård! Det är rätt häftigt att se, hur allt som man planterat ut, får en energikick och börjar växa nästan direkt.Själv släpade jag hem ett helt lass med plantor från en kompis i går. Nu gäller det att hitta platser att plantera dom på.
  Ha en bra dag! Kram Åsa.

  SvaraRadera
 7. Vilken fin köksträdgård du har. Snyggt och praktiskt med krossade tegelpannor.
  Kram Anette

  SvaraRadera
 8. Åååå vilken fin köksträdgård du har.Kanonfint.Önskar dej en skön söndag .Kramar Rita ♥

  SvaraRadera
 9. Ja det låter underbart som du beskriver det!
  Lycka till med växterna och låt oss få följa dem på bloggen.
  Ha en skön kväll! Kram Kicki

  SvaraRadera
 10. Vilket läckert citronträd!! Hoppas att det kommer att rivas fint där du placerar det. Låter avkopplande med din köksträdgård.
  Ha en fortsatt skön söndag!
  Kram.

  SvaraRadera
 11. Hejsan

  Vad härligt med en köksträdgård!
  Blir riktigt avis.

  Är det inte mycket att sköta?

  Önskar dig en fortsatt fin helg,
  Kram Anneli.

  SvaraRadera
 12. Vilken jättefin köksträdgård du har! Det känns fint att få lite inspiration och ny kraft att ta tag i min egen trädgård, som är något mer vildvuxen än så länge... Är sugen på att göra odlingslådor, som de du har. Borde inte vara så svåra att tillverka själv, eller??

  Ha en bra ny vecka!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 13. haha du är för rolig du :) men så sant det du säger. Är väl mer en sport att odla lite mer exotiska växter än som du säger majs och morötter :P lycka till med ditt odlande i alla fall

  Ha en skön söndag

  Kram Malin

  SvaraRadera
 14. Din köksträdgård är verkligen fantastisk! Förstår inte hur du lyckas? Själv har jag tagit död på mina örter (som jag förövrigt köpte färdiga) efter bara 2 veckor... Ha det så bra!
  Kram Mia

  SvaraRadera
 15. jag spanade in citronträd på Plantagen, men de var väldigt dyra. Jag planterade frön av både citrus och paprika då jag var liten och fick frukter. Ska peta ner några nu också för jag blev lite snål då jag kollade på prislappen i butiken... Kram STina

  SvaraRadera
 16. Halloj i stugan!
  Låter underbart, själv kom jag hem i kväll till en helt vilkvuxen trädgård. Otroligt vad mycket som händer på 4 dagar, och mycket har jag missat i bloggvärden också, fniss....Önskar mig också ett citronträd.
  Ha en toppen vecka!
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 17. Va duktig du är! Jag tror att det kommer att bli jättefint!! Så mysigt att gå där mellan grönsakerna och välja och vraka! =) Ha en toppenkväll.
  Kram Dessie

  SvaraRadera