söndag 25 mars 2012

Att leva sin dröm...

I förra veckan fick jag en förfrågan om jag skulle vilja vara med i radio och prata om mina odlingar och  min önskan att på sikt bli självförsörjande på grönsaker. Spännande och roligt, men nu sitter jag här och undrar över vad tusan jag har att säga... Jag liksom! 

Jag skriver om min vardag, vad jag gör och drömmer om här på bloggen. Varken mer eller mindre... Det är så roligt att ni följer med mig på den här resan som livet faktiskt är! Jag kunde aldrig tro att jag skulle hamna här när jag satte mig vid datorn för lite drygt två år sedan och skrev mitt första inlägg. Över 200.000 personer har tittat in här sedan dess! Nu ska jag dessutom få prata om min passion i P1! Heeeelt overkligt! :)


Det har hänt så mycket i mitt liv på så kort tid att jag har tappat fotfästet. Jag vill så mycket men när tiden är knapp gäller det att lära sig prioritera. 

Jag hör hemma i en trädgård och så enkelt är det! Nu är det dags att hitta tillbaka till sig själv och syssla med det jag älskar att göra. Med rumpan i vädret och händerna djupt ner i myllan är jag som lyckligast! Helst då med ett koppel ungar efter mig som vill hjälpa till, och så några hundar som gräver och förstör och höns som inte har vett att hålla sig undan. 

DÅ mår jag bra!

Jag vill stolt kunna konstatera att nästan allt på våra tallrikar kommer från trädgården vid middagen och kunna be barnen gå ut och hämta in ditten eller datten när jag står och lagar mat. Jag vill att mina barn ska springa in i växthuset och äta tomater, att de bjuder sina vänner på gurka och att de efter lunch ivrigt springer ut i hönshuset för att kolla om det har blivit några ägg. Pengar och berömmelse intresserar mig inte. Har vi mat för dagen och möjlighet att umgås med varandra är det mer än nog. Livet är inte komplicerat, det kan vara sååå enkelt om man vet vad man vill! Det här är mitt liv och det må verka annorlunda men jag lever MIN dröm! Gör du?


Anna

20 kommentarer:

 1. Det är ju precis det du ska prata om. Din dröm. Din verklighet. Det kommer att blir superduper :-)

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 2. Underbar läsning Anna! Vad klok du är som lever din dröm och har så klart för dig vad din dröm faktiskt är och vad som inte hör hemma där... Många har nog en dröm/drömmar men försöker få in alltför mycket i dem för att riktigt njuta och uppskatta den/dem.

  Ha en fin start på veckan!
  Emma

  SvaraRadera
 3. Det låter alldeles fantastiskt. Fortsätt att leva din dröm.
  / Johanna

  SvaraRadera
 4. Så, berätta precis så som du skrivit, när du är med i radion, enkelt, rakt på sak, okomplicerat, befriande, det är vad lyssnarna vill höra, det är jag helt säker på, någon som gör vad hon önskar allra djupast inne! Det är stort så!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 5. Åh vad kul!!

  Och om jag lever min dröm...jag har precis ett reportage i tidningen Amelia, om mig med mina egna fotografier och så är jag på TV, jag och min trädgård i Trädgårdstoppen!! :)

  Om jag lever min dröm?? Tjaa...jag vill mer! :) Kan mer, vill mer och ska mer! ;)

  //Boije

  SvaraRadera
 6. Go for it girl!

  Men så kul, var dej själv och prata om allt du brinner för. Du skriver ju så bra om det.

  Ha en fin vecka.// Lissen

  SvaraRadera
 7. Anna det kommer bli så bra med P1, var bara dig själv, prata om det som du skriver om på bloggen - att leva sin dröm! Du inspirerar så många med din livsstil- fortsätt så!
  Om jag lever min dröm? Jo, vi närmar oss men det ligger mycket hårt arbete framför oss. Men jag är redan halvvägs tycker jag eftersom jag vågat ta steget! Nu bär det av framåt!
  P.S pengar och berömmelse intresserar inte mig heller, inte ett jota! Så skönt att kunna konstatera det!
  Ha det så bra och lycka till med radiopratandet! Säg till när det är dags så kan jag lyssna!
  Eija

  SvaraRadera
 8. Lycka till med radiopratet. Roligt att någon vill sätta en lampa på den lilla människans möjligheter att påverka sitt liv och sin mat. Ser du till att få med de du älskar i drömmen så behöver du aldrig vakna opp:)

  SvaraRadera
 9. Heja Anna! Så roligt att ännu fler kommer att få ta del av dina kloka tankar. Du är så inspirerande! Många kramar från Hanna som snart är på väg jag också :)

  SvaraRadera
 10. Vad härligt och jag önskar att fler kände som du och stressade ner från statusjakten och funderade lite över vad som är meningen med livet egentligen. Jag tycker du gör helt rätt. kram

  SvaraRadera
 11. Det låter helt underbart att leva sin dröm! Jag jobbar på det...jag lovar, vet inte riktigt vad min dröm är ännu bara ;)
  Men jag tar lite sats och drömmer lite till ;)
  Kram Jenny
  Ser att blogglusten nog finns där ;)

  SvaraRadera
 12. Jeg ELSKER måten du tenker på, Anna:) Ha en flott ny uke! Klem fra Silje.

  SvaraRadera
 13. Men så kul Anna med radion!!

  Prata direkt från hjärtat. Då blir det bäst :-)) Det du tror på och brinner för är något du har i dig bara. Kommer gå hur bra som helst!!!!

  Stort grattis till alla dina framgångar och att du får leva din dröm. Känner så igen det där med att när saker och ting snurrar för fort.

  Min dröm går i uppfyllelse den dagen vi flyttar till landet :-)) Har en stark längtan efter det. Om några år kanske....

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 14. Åh så härligt! Vad roligt för dig, grattis!=)

  SvaraRadera
 15. Håller med vad några ovan skrivit. Prata precis så här som du skriver. Det är fängslande och inspirerande.
  Lycka till!

  SvaraRadera
 16. Låter som ett drömliv i mina öron. Bort från vardagshetsen och matrial jagandet. Önskar mig oxå en stor fin köksträdgård men det ligger i önske stadiet fortfarande.
  Att leva i det enkla.
  Underbart!!

  SvaraRadera
 17. Jag är så glad för din skull!! Du kommer att göra succé, det räcker med att du är dig själv.

  Kramar

  SvaraRadera
 18. Tack för tänkvärd läsning! Du har så mycket att dela med dig av :)

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 19. Grattis! Roligt, det programmet vill jag inte missa!
  Ja visst är det magiskt att få gå ut i trädgården, smutsa ner sina händer, att få känna pulsen gå ner samtidigt som man skapar något utomhus som både är vackert och gott.
  Jag lever inte min dröm riktigt än, för mycket att oroa mig över, men så är det väl med barn ;) men jag är på god väg.

  SvaraRadera
 20. Härligt! Jag har också konstaterat i veckan att jag inte är "på väg" nånstans. Jag är så fantastiskt nöjd med min situation just för stunden :)

  Kram

  SvaraRadera