lördag 13 november 2010

Saffransbröd och citrus...

Årets första saffransbröd är avnjutna!

I vanliga fall brukar jag bara göra en vanlig vetedeg och sedan tillsätta saffran och lite extra socker för att få fram saffranssmaken. I år testade jag att baka med kesella i degen och det blev bra mycket saftigare... Till och med dagen efter kändes de nästan som nybakade!



Vad vore sedan vintern utan citrusfrukter? Just nu frossar vi i apelsiner, satsumas och klementiner (vad det nu är för skillnad på dem...).



Mitt eget citronträd har drabbats av ohyra så det har fått flytta ut i torpet efter en rejäl omgång med Pyrex. Jag såg att det har börjat blomma igen så jag håller tummarna att det överlever... Svalt (inte mindre än 10 grader), och ljust ska visst vara knepet för att få citrusträd att överleva vinter på våra kalla breddgrader... Vill ni se bilder på citronträdet kan ni titta här.



Missa inte mina bloggtips i morgon... Tre underbara bloggar kommer att presenteras!

Anna

16 kommentarer:

  1. Jag äääälskar lussebullar...*slurp*

    En helt annan sak: Lilla fågeln i gjutjärn i sidospalten, vart kommer den ifrån? *vill ha*

    SvaraRadera
  2. Mysigt att du också har bakat saffransbröd. Jag har alltid kesella i mina bullar t o m kanelbullarna. Blir så mycket saftigare när man tar upp dem från frysen också.

    Kram Teres

    SvaraRadera
  3. Jag har nyss sett ett recept på lussebullar med kesella. Det är alltså värt att prövas!
    Vilken mysig bild på ditt torp i förra inlägget!
    Kram Kicki

    SvaraRadera
  4. åh vilken härlig bild!! Kram Susanne

    SvaraRadera
  5. Mums!

    Mina "lussebullar" fylls med vit choklad. Å vad jag längtar efter dem nu. Gäller bara att få tiden att räcka till.

    Cia

    SvaraRadera
  6. Hej Anna!
    Ska prova Kesella i årets lussedeg också. Jag är inte så mycket för lussekatter, men det hör ju liksom till. Skulle vilja gå ner i tid nu denna tiden så man kunde pyssla och greja.....ja ja man ska vara glad att man har jobb.
    Ser fram emot dina tips i morgon. Det är kul.

    Kram Anna

    SvaraRadera
  7. Jag har som tradition att baka lussebullar till lucia. Börjar snart bli dags att skaffa hem saffran. Det där med lussebullar är en svensk tradition som jag har tagit med till Tyskland.

    Skillnaden på apelsiner och klementiner är väl i stort sett storleken...? kanske lite i smak?
    Jag vet inte.

    Ha en skön helg!
    Kram Elle

    SvaraRadera
  8. Åh, jag kan riktigt känna hur gott det doftar! Och sambon och jag som precis bestämt att vi ska köra lite GI ett tag, - hur ska vi överleva det??

    Såg bilden på ditt bedårande lilla torp i ett tidigare inlägg den här veckan, - ser ut som rena paradiset på jorden! Jag kan verkligen förstå att du trivs där.

    Tack för krya-på-dig-hälsningen!
    Ha en riktigt skön helg!
    /Anna-Karin

    SvaraRadera
  9. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  10. Låter tufft med 30 kvadrat! Vi har 72 kvadrat vilket ju är mer än dubbelt så stort men så är min man fotograf med massa utrustning och Ellis Corner tar myyycket plats också så det är tajt kan man säga. Men visst, allt är relativt och det kunde varit sämre. Längtar bara tills jag har mer plats för packning och att hysa lagret, maken får ett eget rum för sin fotoverksamhet, ett eget rum till bebisen osv för att slippa trängas. Hade det bara varit vi 3 på de 72 hade det varit perfekt! Nog skillnad om det bara är boende och inte även för två verksamheter :-)

    kram

    SvaraRadera
  11. Hej vännen ska kika in till dig i morgon och se vilka bloggar du valt denna gång, himla mysig idé! Visst är det gott med lussebullar och särkilt med kesella i degen! Må så gott kram från Maria

    SvaraRadera
  12. Nu blev jag så jättesugen på lussebullar.
    Har alltid kesella i mina åxå.
    Mysigt...
    kram ullamaria

    SvaraRadera
  13. Ser härligt ut! Hos oss får lussebullarna vänta lite men kunde inte hålla mig borta helt från saffran så det blev saffransmuffins i stället... ;)
    Kram,
    Anna-Karin

    SvaraRadera
  14. Åh så underbart gott det såg ut med saffransbullar och pepparkakor! Granet och ljusen gör ju inte att man längtar mindre till jul :)
    Ha det bäst! Åse

    SvaraRadera