onsdag 3 november 2010

Jag har hädat!

Det är inte ok det jag har gjort nu, men min ursäkt är att det är sååå mörkt ute och jag bara måste få någon slags ljus i min tillvaro. Tre sjuka barn hemma och en halvkrasslig mamma är ingen bra kombination, speciellt om man slänger in lite sömnlöshet i ekvationen.

Vad gör man då? Jo man letar efter julinspiration på nätet! Med julmusiken spelande i bakgrunden...



Bilderna är lånade från nätet...


Ett krig pågår här hemma i jultider... tomtarnas vara eller inte vara. Min man är ofta väldigt medgörlig när det kommer till inredning men när det gäller tomtar är han orubblig! Stora, små, moderna,gamla, mjuka eller hårda... alla tomtar ska upp! Inte konstigt att jag får nog av julen den 25 december och helst plockar ner allt pynt redan då ;0). I år har jag redan börjat så smått att lobba för en tomtefri jul, åtminstone i vardagsrummet och köket... Det skulle vara en sådan lättnad bara jag slapp se dem hela tiden! När jag igår tog upp det känsliga ämnet verkade det inte helt omöjligt att jag kanske får som jag vill den här julen. Men det är ju synd att ta ut segern i förskott... barnen har ju inte sagt sitt ännu! Den rackaren vet vems sida de små står på i den här frågan ;0).

Jag har en förkärlek för julblommor, granris, halmprydnader och stilrena adventsljusstakar. En och annan röd kudde kan få slinka med men eftersom jag aldrig har fått göra en jul som jag själv vill så har jag ingen aning om var jag skulle börja... Om jag bara visar närbilder här på bloggen efter första advent så vet ni vem som vann *hehe*

/ Anna

18 kommentarer:

  1. Hej el God morgon!!! Hittat din blogg när jag kollar runt, är relativ ny som bloggare, så jag lägger mitt visitkort här! Ha en trevlig dag med sjuka barn! Kram Iréne

    SvaraRadera
  2. Jag hejar på dig... Lycka till!
    Kram Åsa.

    SvaraRadera
  3. Julskivan går varm här hemma med, samtidigt som tankarna går till hur jag ska börja pynta å vilka gardiner jag ska ha här å där.

    Jättemysiga kort du lagt in =)

    Kramar från Ulrika

    SvaraRadera
  4. Lite julinspiration mår man bra av i novembermörkret!
    Kram Kicki

    SvaraRadera
  5. Hoppla, men om mannen din tar fram, ställer upp och tar bort tomtarna, då? Eller tycker du bara inte om att se dom? För många och för olika.....hmmmm....kram

    SvaraRadera
  6. Tack - behövde lite förtidsjul nu i stormen... Vi har också ett "jul-krig"; ljusslingorna! Han vill ha färgglatt, jag vill ha vitt.... Brukar sluta med var sitt "område" i trädgården....

    Ha en trevlig dag!
    Stina

    SvaraRadera
  7. Vet precis hur du har det.
    Just under julen är plötsligt hela familjen VÄLDIGT engagerade i inredningen, något de annars inte bryr sig ett skvatt om. Men plötsligt har alla åsikter, om hur granen ska kläs, vilka julsaker som ska upp ur kartongen, vilket glitter som ska upp i granen (ja, det MÅSTE de ha till min förskräckelse).
    Fast å andra sidan är jag nöjd om de är nöjda så då står jag gärna ut men en hel del som sticker i ögonen :-).
    Tycker annars precis som du att det räcker med lite gran-och lingonris, lite juliga dukar och mycket ljus.

    SvaraRadera
  8. Åh jag lider med dig! Vi har julkrig här hemma också..fast jag brukar ge upp ganska snabbt så det blir inte mycket till kamp.

    Min man och mina tre söner ÄLSKAR fulpynt...jag menar julpynt. Helst typ uppblådbara renar från Jysk komplett med blinkande släde, osv osv.. Vi har en Jysk affär intill vår mataffär som brukar rea allt julkpynt strax innan jul och då kommer de hemsläpandes med nytt, så det går liksom inte att försöka smuggla ut det mellan jularna heller.

    Kan man inte bara få ha det lite lantligt, stämningsfullt och fint?

    SvaraRadera
  9. Usch låter som ni har och göra just nu.....men det blir bättre.
    Jag har ochkså tjuv starta med julmusik på jobbet i min ensamhet...när någon kollega sticker in näsar och undrar om jag spela julmusik nääääää så for man fort sätta ner ljudet.

    Ha de gott
    Kram Anna

    SvaraRadera
  10. Julmusik spelas här med :-) Både av mig och sambon..

    Tomtar vill jag ha, men inte i mängd.. För mig är tomten julen och då skall han ju givetvis få synas :-)

    Ha nu en bra dag och krya på er..

    Kram Mia

    SvaraRadera
  11. Så fin du gjort om din blogg!!!

    Vill du vara med i min utlottning? Kika in hos mig och bestäm dig ;)

    Kramar/Olg@

    SvaraRadera
  12. Snälla du, jag tycker såååå synd om dej faktiskt.
    Jag avskyr tomtar. har en stor Tildetomte som får sitta i soffan det är enda tomten till jul.
    Skulle inte stå ut en sekund i tomtevärlden.
    Hoppas du inte lider för mycket, syster.
    kram ullabella

    SvaraRadera
  13. Skall bli roligt att se hur bloggen ser ut framöver. Vilka vackra bilder du hittat. Härlig blogg du har. ´Ha en fin kväll/Gela

    SvaraRadera
  14. Hihi, jag lovar - din secret är safe med mig (på bästa svengelska). Förresten ska jag också smyga mig ut och norpa en liten liten gran. Men jag väntar lite till, för mig pågår julen ännu bara i huvudet.

    Ja du, gemensam nätbutik nästa ;-) !

    Det där med tomtar eller inte så håller jag nog i stort med dig, fast en och annan tomte får faktiskt smyga sig in. Dels har vi några söta Mailegtomtar som får vara med, en lite mer skogstomteliknande, och sedan har min son lite tomtar på sitt rum. Han är bara tre men ääälskar tomten. Men sen får det vara. Det värsta jag vet är en massa små porslinstomtar som ska stå överallt. Nä då är jag helt med på din linje med allt vackert från naturen istället.

    Hoppas du kryar på dig!

    Kram M

    SvaraRadera
  15. Hejsan. Jag tror inte jag varit här förr?? Vilken trevlig blogg jag snubblade in i. Kommer gärna tillbaka.

    Ha det gott,
    Emma

    SvaraRadera
  16. Tänker på er i sjukstugan och skickar många krya på dig kramar! Julmusik piggar upp:)

    SvaraRadera
  17. Hejsan!
    Ja det är inte lätt när det är många viljor som drar åt olika håll. Några tomtenissar får allt komma fram hos mig men de flesta bor kvar i skåpet och väntar på bättre tider då det blir inne med tomtar igen.
    Skall bli spännande att se hur det går med viljorna i din familj.
    Kram och ha en go onsdagskväll!
    Raina

    SvaraRadera
  18. Ja är det inte underligt att man känner sån längtan efter julen så fort sommaren försvunnit. Brukar oxå fuska en del, mest med julmusik o mossprydnader... men jag vill gärna njuta av julens prydnader något längre... strax efter nyår passar mig bra. Nytt år, nya föresatser.
    Kram
    Ulrika

    SvaraRadera