lördag 19 juni 2010

Han har lovat!

Jag är lite smått förstummad. Trots att min enorma klätterros som hade åtskilliga år på nacken vandrade vidare i vintras, verkar det som om de flesta av mina andra rosor har klarat sig. I vanliga fall brukar man knappt komma fram längs gången till torpet, men nu ser det allt lite skralare ut... ;0)
Men jag är ändå tacksam att de flesta av mina underbara, hett älskade rosor verkar ha livet i behåll.I våras frågade jag er om råd vad man kan hänga upp ute i ett träd... Jag tog till mig vart och ett av era råd och nu hänger det ljuslyktor, prismor och en fågelbur i vårt gamla äppelträd.


Nu funderar jag över vad man ska pynta sitt växthus med. Niklas har dyrt och heligt lovat att det ska vara färdigt till nästa helg. Äntligen får jag mitt växthus!

Ni trodde väll inte att jag sitter i hängmattan och rullar tummarna under tiden han bygger va... ;0) Näe, här rullar vi gräs i stället! Niklas har ju iofs grävt och lagt på jord först (han hade en lucka medan betongen brann *hihi*), sedan rullade vi ut gräset och ungarna hjälpte till att trampa ner det så det skulle få riktigt bra fäste i jorden. Vi får se hur gropig den här gräsmattan blir...Jag ska erkänna att just gräsmattor är något jag har lite svårt för. Jag är uppvuxen i norrland där alla hade ett potatisland och sedan en fotbollsplan med gräs till trädgård. Inte så lummigt och charmerande direkt... Men våran lilla gräsplätt under björkarna ser faktiskt riktigt fin ut. Nu ska jag bara bygga vidare på stenmuren, göra en damm och plantera om lite buskar. Jag tror att det kan bli en riktigt fin plats att ha pickninck på för barnen. (Dammen tänker jag fylla med stora stenar tills barnen är större så man inte behöver oroa sig för drunkningsolyckor.) Det är porlandet av vatten jag är ute efter och det kan man få utan öppet vatten.Mina medelhavs växter verkar inte ha så mycket att klaga på trots vår svala försommar. Citronträdet blommar som aldrig förr och har tack vare sin utevistelse blivit av med sin ohyra. Jag saaaa ju det! Att härda växterna lite genom att låta dem stå ute under sommaren gör att de står emot ohyra bättre. Dessutom har rovinsekterna en chans att äta upp de små odjuren...Jaha... nu är det dags att bänka sig framför symaskinen igen. Många beställningar har jag och det är så roligt! Ni ska få se vad som ligger näst på tur att bli färdigt. Jag misstänker att TV:n kommer att stå på under eftermiddagen... Såååå romantiskt!

Ta hand om er nu och ha en underbar helg.

Kram

Anna

17 kommentarer:

 1. Hoppas att ditt växthus blir klart som utlovat!!
  Trädgården kommer att vara jättefin när ni är klara, det är jag övertygad om.
  Visst är det roligt med bröllopet?! Jätteromantiskt och kul att det faktiskt blev av till slut. =0)
  Ha en skön helg!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Så mycket tänkvärt du skrev i ditt förra inlägg (läste det inte förrän idag).Det är inte alltid dom stora handlingarna som gläder mest, utan det man gör av god vilja!!
  Det röda Torpet ser helt underbart ut, ett sånt där ställe som bara längtar efter att bli riktigt "ompysslat",verkar passa dig som handsken!
  Det blir nog ett stort härligt bröllop i dag,så visst får väl TVn stå på ,så man kan känna "vibbarna", men man kan ju göra lite annat emellanåt..och imorgon blir det tidig morgon med kursdag på Panduro. (50 mil till Malmö) Ha en skön helg kram Kerstin

  SvaraRadera
 3. Jösses vad ni håller på:) Så duktiga ni är!! Men det blir också en härlig trädgård:)
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 4. Mysig trädgård ni verkar ha, lummig och fin. Jag har också planterat rosor som börjar komma. Har inte lyckats så bra med dem tidigare men försöker lyckas nu. Mycket vatten bara så kanske de trivs.
  Skoj och följa ditt trädgårdsarbete!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 5. Hej vännen min!

  Det blir riktigt fint hos er, känns det!

  Så roligt att rosor övervintrade bra!

  Och du - hota inte med att komma, kom bara ;0)

  många kramar, Olg@

  SvaraRadera
 6. Vad duktiga ni är i trädgården! Vilken fin prinsessa du har till hjälp med gräsmattan. Mitt växthus har varit på gång i över ett år, men ligger kvar i sina kartonger, hmm. Nästa år kanske? Nu vankas det grillat. Kram Stina

  SvaraRadera
 7. vad kul att växthuset snart är färdigt! Ser fram med nyfikenhet både på det och på vad du syr. kramis semlan

  SvaraRadera
 8. Vad härligt ni ser ut att ha det! Unga fröken verkar ha precis rätt prinsessutstyrsel för att rulla gräs:)
  Ha det godast,
  Charlotta

  SvaraRadera
 9. Blev verkligen jättefint med lyktorna i träden! Och vilken lyx med ett eget hemmabyggt växthus! Önskar att vi hade större tomt så att vi rymde ett utan att behöva ta bort lillena sandlåda.*fniss*
  Kram Dessie

  SvaraRadera
 10. Det är en fröjd att gå in på din blogg, varje gång! Du/ni är så flitiga och skapar skönhet omkring er, med trädgård och annat. Det är så otroligt inspirerande att se dina bilder. Och de kloka orden om snällhet, de är bara att ta till sig, inspireras av, och försöka följa själv.

  Stort tack, och kram förstås, Outi

  PS. Välkommen till min utlottning på "Använt & nytt".

  SvaraRadera
 11. Godmorgon.
  Så jättefina lyktor du har i trädet, och fägelburen passade så bra. Det blir en somrig fin känsla med saker hängande i träden. Härligt och ha växthuset klart till midsommar, då kan ni äta sill-lunch där inne. Ska bli jätteroligt och få se när ni är klara. Inte alls särskilt lummigt bland mina rosor heller, dom växer jättesakta.
  Ha en fin söndag
  Kram till dig vännen
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 12. Hej!!!
  Härliga bilder, svenska sommarbilder!
  Med alla trädgårdsbestyr!
  Ha en fin dag!
  Kram Agnetha

  SvaraRadera
 13. Så fint och lummigt du har det i trädgården och sen har du en egen liten prinsessa i rosa klänning.
  Det blev ett sagobröllop. Jag är så stolt!
  Kram Anette

  SvaraRadera
 14. ja ojdå här ligger ingen av er i familjen på latsidan inte :) vad spännande med så mycket projekt på gång. Låter underbart med en porlande damm och en liten gräsplätt ,

  Ha en underbar dag

  Kram Malin

  SvaraRadera
 15. Hej! Så himla fint ni får till det. Jag undrar...var har du hittat dom fina lyktorna? Vill ha!! Nu har jag/vi snickrat ihop en bänk efter din idè. Så lätt och så roligt. Tack för dina fina nyhetsbrev Man blir verkligen inspirerad av dom.
  Ha en fin vecka! Kram Åsa.

  SvaraRadera
 16. Så spännande med växthuset. Ni har verkligen många projekt på gång i trädgården. Här är det altanbygget som tar all tid just nu.

  SvaraRadera
 17. Vad duktiga ni är som håller på o grejar, och vilken duktig liten trädgårdsmästarinna du har..Fniss! Såå söt! Lycka till med allt! Sommarkramar Therese

  SvaraRadera