måndag 21 juni 2010

Kan det vara så...

... att man påverkar sina barn i deras önskan om vad de vill göra i sitt liv.
Självklart! Hur många fyra åringar har som önskan att bli trädgårdsmästare när de blir stora? Min lilla Matilda följer med mig i trädgården och hjälper mig att så, plantera, gödsla, luckra, vattna, gallra och tillslut skörda. Det är helt underbart att kunna ge barnen en förståelse för var maten kommer ifrån och vilket arbete det är att få fram den där moroten på tallriken.Jag har ett litet projekt på barnens dagis där jag och Niklas har gjort odlingslådor och sedan (tillsammans med barnen) satt grönsaker. Det var så härligt att få med dem i arbetet! Det är inte alla föräldrar som har tid/kunskap eller ork att odla tillsammans med sina barn, så kan jag göra att ett av dessa barn känner glädjen i att se det växa känner jag mig rik! För mig är det en form av miljöarbete... Kanske kan de som vuxna känna större vördnad för det vi köper i mataffären om de vet arbetet som ligger bakom.Två av mina små troll på en nysnickrad bänk... Modellen är med i mitt senaste nyhetsbrev. Vill du också få det brevet är det bara att maila mig på anna_forslund@live.se.Min senaste beställning... Jag fick önskemål om att göra ett romantiskt lapptäcke, och det här är det jag knåpade ihop.
Ta hand om er!

Kram

Anna

13 kommentarer:

 1. Visst kan man påverka utan att säga ett enda ord! Bara barn ser att mamma har roligt när hon pysslar med den ena eller andra och då "ska bli när jag blir stor" kommer ur munnen ;0)

  Fina täcke har du alltid!

  kram/Olg@

  SvaraRadera
 2. Tack! Vad du är snäll. Jag behöver bara en.
  Kul det där med att inspirera barn. Jag har en kille i min barngrupp, som jag har märkt att han tycker så mycket om att vara med och laga mat. Han och jag brukar brukar laga tillsammans på fredagarna ibland och nu säger han att han ska bli kock när han blir stor. Visst är det väl härligt!
  Kram.

  SvaraRadera
 3. Hej vännen! Åhhhh underbart lapptäcke, älskar:) Ha det gott kram Maria

  SvaraRadera
 4. Så söt bänk du har gjort till barnen! Bänkar kan man inte få för många av i trädgården. Visst är det roligt att barnen får vara med och se hela kedjan från frö till färdiga grönsaker, kompost osv. Min barn tycker det är lite äckligt då vi använder alpackornas dynga i jorden, men det är ju så naturligt och gratis för oss. Kram Stina

  SvaraRadera
 5. Hej.
  vilket helt underbart intiativ:)
  Skulle oxå ha odlat i år men tiden bara rinner iväg.
  få ta det ett annat år...
  Härligt romantiskt lapptäcke.
  Jag har en massa lapptäckstyger från usa om du är intresserad av att köpa.
  Hör av dig
  kram
  sandra

  SvaraRadera
 6. Härligt med aktiva och deltagande barn tycker jag! Klart att de värderingar vi lär ut går i arv...Underbart lapptäcke du gjort! Duktig duär! kramis semlan

  SvaraRadera
 7. Jättevackert täcke !!
  Lycka till med alla era odlingar !
  Ha en fin , fin midsommar ! Kram , Helen :0)

  SvaraRadera
 8. Åh, vilket fiiiint lapptäcke, romantiskt var ju bara förnamnet!
  Kram Mia♥

  SvaraRadera
 9. Jösses, vad mycket du får gjort, här stannar det mesta vid goda intentioner!!

  Vilken bra idé att låta barnen odla på dagis! Har sett bilder på att de hade en liten trädgård på min sons skola förr, men den finns tyvärr inte kvar! Det kräver ju eldsjälar (sådana som du), samt att dessa eldsjälar ges möjlighet att driva detta!

  Mvh
  Frida

  SvaraRadera
 10. Vackert knåpande ,jag tror att min dröm började i4års åldern det där med trädgården.hälsn Nette

  SvaraRadera
 11. Vilken underbar idé att odla tillsammans med barnen på dagis. Världen blir helt klart en bättre plats för alla, om fler tänkte som ni gör!!!

  Kram Outi

  SvaraRadera
 12. Hallojsan!

  Jisses vilket stort o frint täcke du har gjort!! Vill också göra ett ;).. men det tar nog allt sin tid..speciellt om jag skall göra ett!

  Vilket bra initiativ att orna med odling på förskolan..kanon att de redan ifrån barnsben får lära sig detta!!

  Ha en fin, helt solig, dag!! Kramis Sanne!!

  SvaraRadera
 13. Verkligen jättefint lapptäcke Anna! Och vacker bild på Alliumet.

  Ha en bra kväll!

  Kram M

  SvaraRadera