fredag 18 juni 2010

Ska vi försöka?

Ibland träffar man på människor man inte riktigt trodde fanns. Personer som ger utan en tanke på egen vinning, bara för att göra någon annan glad. Hur många sådana människor stöter man på under sitt liv egentligen. Jag tror att de kan räknas på en hand.

Dessa personer inspirerar mig och inger en önskan att själv försöka bli en lite bättre människa. Att inte dömma någon på förhand, att ge alla en chans, att försöka se det goda i varje människa man möter och trots deras misstag fösöka förlåta och inse att man själv har fel och brister, men att man är värdefull trots (eller just på grund av) dem...

Det låter smått religöst, men kanske kan religonerna lära oss något värdefullt. Det spelar ingen roll om man tror på buddism, kristendom, taoism eller islam. Det viktigaste är nog att vi tror. Tror att vi kan bli bättre människor och att man kan vara snäll utan att vara rädd för att bli utnyttjad.Här om veckan visade jag upp en liten pillerburk jag hittat på loppis och då AnnaMaria med bloggen Ett rött monogram läste om det skrev hon till mig att hon skulle leta i sin stuga eftersom hon ville minnas att hon hade några burkar där. Hon hittade dem aldrig men efter att ha frågat någon på sitt jobb så fick hon tag i en burk som hon skickade till mig.Jag fick inte bara en burk... jag fick en tankeställare! Tänk om man kunde inspirera människor att vilja bli liiiite snällare med varandra. Det enda sättet är att börja med sig själv... Det kommer att spridas som ringar på vattnet. Kan vi inte försöka göra en snäll sak varje dag utan att själva behöva tjäna något på det? Vi skulle glädja 366 personer om året!!! Man blir ju nämligen själv glad varje gång man gör någon annan glad ;0).Ingen liten uppgift jag skickar ut här, men jag lovar! Jag ska börja med mig själv... Tack AnnaMaria för att du inspirerar mig och får mig att vilja försöka!

Kram

Anna

15 kommentarer:

 1. Ja det där borde väl alla tänka på lite oftare. Det är så lätt att man gör saker bara för egen vinning och inte för andras skull.
  Va gulligt av henne att skicka den fina burken till dig! Sånt gör en glad, bara av att höra.
  Hoppas du får en fin dag idag!
  Kram Åsa.

  SvaraRadera
 2. Hej vännen.
  Det är inte ofta jag sitter framför datorn och lipar, nu fick jag hämta papper. Så fint du skriver, jag blir ju lite generad. Så bra att lilla burken är framme hos dig, och det är kul och samla på något. Något som man alltid har utkik efter. Här blåser lite kallare vindar idag, hade hoppats kunna åka upp till sjön och grilla. Fast regnar det inte kan det vara mysigt ändå.
  Önskar dig en härlig helg
  Kram till dig
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 3. Så rätt!! :) Pay it forward..är en film som jag brukar visa mina elever när de går i år 5..just på detta tema...
  Jag blir inte förvånad att det var Just A-M..hon verkar ha ett riktigt varmt hjärta!!

  Ha det gott!!

  Kramar Sanne!!

  SvaraRadera
 4. Du har så rätt i det du skriver!! Det är så trist att vi inte är såna betydligt mera! Jag ska också försöka bli bättre;)
  All heder till gulliga AnnaMaria!!!
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 5. Idag slår du huvudet på spiken...jag antar utmaningen direkt...är dock faktiskt den som lätt blir utnyttjad så jag jobbar på att vara snäll utan offer...ha en bra dag! kramis semlan

  SvaraRadera
 6. Så bra du skriver, så sant! Vad gulligt o omtänksamt av Anna-Maria att skicka den lilla burken. Hoppas att du får en Trevlig helg! Du är väl bjuden på Viktoria o Daniels bröllop? Fniss! SommarKramar till dig! Therese

  SvaraRadera
 7. Det är ju så lätt.... att säga, men GUD SÅ SVÅRT att följa.... men försöka är ju ett stort steg!!!

  Anna Maria är så trevlig och snäll person, men stort hjärta och goda handlingar att man önskar av hrla hjärtat vara åtminstone granne med henne och får hälsa varje morgon God morgon :)

  kram, Anna!

  SvaraRadera
 8. Jag försöker verkligen leva livet efter det!! men ibland stöter man på misstänkthet..att ge av sig själv och inte förvänta något tillbaks....
  Va rädd om dig
  kram wivi

  SvaraRadera
 9. Godmiddag!
  Ja du så snällt att skicka över en pillerburk!
  Jag håller med dej!
  Jag tror att världen skulle vara mycket trevligare att leva i, om man tänkte lite mindre på sej själv!!!!
  Och man blir glad av att göra någon annan glad så är det!
  Hoppas du får en fin Helg!
  Kram Kathrine

  SvaraRadera
 10. Så tänkvärda ord! Men vet du vad? Jag upplever att vi är så många som sprider så mycket positiv feed-back till varandra här i bloggriket. Alla bara ger och ger och delar med sig. Det lustiga med det är att ju mer man ger desto mer får man. Men poängen i det hela är just att ge för att ge, INTE för att få.

  En annan sak jag tänker på är att det krävs så mycket mer energi att säga (skriva) något positivt, jämfört med något negativt. Tänk då hur mycket energi vi sprider omkring oss, när vi kommenterar varandras bloggar. Det är ju inte klokt, så klokt:)
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 11. Vilket härligt inlägg! Absolut något vi behöver tänka mera på, och jag lovar att jag ska försöka :)
  Ha en fin fredag! Kram Kicki

  SvaraRadera
 12. Så sant det du skriver, de kan man nog räkna på sina fingrar. Ska försöka efterleva detta!
  Fint inlägg!
  Ha en fin helg!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 13. Hej!
  Vilka fina och tänkvärda rader du skriver och jag gillar din tankegång, att ge lite av sig själv till någon annan kostar ingenting, ett vänligt ord, ett leende, en hjälpande hand osv men ack så egoistiska och själviska vi är många gånger, utan att änka efter sprider vi negativ energi i stället för att tänka positivt.
  Precis som du skriver, det är bäst att börja med sig själv, man kan ändå inte förändra någon.
  Vilka fin askar du fick!
  Många kramar / Bea

  SvaraRadera
 14. Hej! AnnaMaria är en jättego tjej med hjärtat på rätta stället. Hon sprider glädje i bloggvärlden. Trevligt att du fick fler gamla askar. Tänkvärda ord du skriver här.
  Önskar dej en mysig och trevlig helg.
  Kramar Birgitta

  SvaraRadera
 15. Hon är rar AnnaMaria! Och du har så rätt så i det du skriver. Det jag skrev härom dagen på min blogg, om folk som drar musten ur sig, hamnade just om det där med egen vinning. Ibland blir man bara så trött och hoppas verkligen att man uppför sig bättre själv...
  Ha en skön helg!!
  Kramisar!

  SvaraRadera