onsdag 10 juli 2013

En ynnest!

Ekologiska ägg...

Producerade av hönsen på Tomas gård som dessutom går fritt utomhus. 

Bättre än så kan nog knappast en höna ha det. 

Hos mig kan hönsen tyvärr inte leva med samma lyx eftersom de kastar sig över min köksträdgård så fort de får chansen. Som tur är så är köksträdgården snart inhägnad med staket och då ska de äntligen få gå lite mer fritt, även om jag inte vågar ha dem utan uppsikt eftersom det finns både räv, grävling, lo och rovfåglar runt husknuten. Tänk att ha ynnesten att få leva så nära naturen! Igår på kvällspromenaden sprang vi på två grävlingar som bökade runt i fårhagen. De märkte oss inte ens utan blev väldans överraskade när Glittra började gny ivrigt för att få leka med de små "kompisarna". Jag är av åsikten att alla djur har en plats i vår natur och att det är mitt ansvar att se till att mina djur går trygga. Kan inte jag bygga nog bra burar för att hålla dem vid liv så är det mitt problem. Jag skulle aldrig komma på tanken att döda ett djur bara därför att det har ätit upp mina hönor. Hämnd hör inte hemma i naturen. Det är en synnerligen mänsklig företeelse!


Anna

4 kommentarer:

 1. Härligt med ekologiska ägg! Det kör vi på här i Hult också men får än så länge nöja oss med att köpa dem från en väns gård. Nästa sommar finns planen på egna höns! Roligt att läsa om kärleken förresten, tycker inte ni verkar galna alls ;) Kramar Liza

  SvaraRadera
 2. Mmm, ägg från egna höns är det bästa som finns. :) Jag saknar då vi hade höns men det gick bara inte då vi hela tiden fick köpa nya för både räv, men framförallt iller, tog livet av dem hela tiden. Vi fick ge upp helt enkelt. Men något annat alternativ än ekologiska ägg finns inte.

  Njut av era fina ägg och sköt om er!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 3. Det låter underbart! Fantastiskt att få ha närheten till djuren och naturen. Och ekologiska ägg sedan, härligt=)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Härligt med ekologiska ägg! Nej, hämnd är nog ingen bra idé, kommer knappast något gott ur det.

  /Jenny

  SvaraRadera