fredag 27 juli 2012

Vi drunknar!

I grönsaker dvs... ;)

Jag har aldrig förr lyckats med kål men efter att ha fått tips om insektsmedlet Turex så har jag klarat den från kålfjärilslarver. Turex är ett biologiskt bekämpningsmedel och således inte farligt för något annat än larver. Jag gick ut hårt i våras med att odla på ny mark och det har verkligen gett lön för mödan, meeeen det innebär ju också att jag måste skörda allt och hitta på bra sätt att förvara maten över vintern. Geniknölar gnuggas och böcker lusläses... Idag ska jag i alla fall ta tag i spetskålen som börjar se riktigt fin ut. Syrad kål ska det bli! 


Anna

6 kommentarer:

 1. Oj vad kul! Jag vågade mig inte på kål alls...

  SvaraRadera
 2. Hej Anna,
  syrad kål på spetskål är nytt för mig men min sambo sa "javisst kan man göra" jag känner bara surkål som är gjort av vitkål och som är jättegod. Kan du inte berätta senare hur du har gjort och kanske visa några bilder också ( jag älskar dina bilder) önskar dig en jätteskön helg

  SvaraRadera
 3. Vackert kål!! mina är mycket mindre.
  Hittade din blogg när jag sökte på hö hässja,era blev fina Vet att vi är sent ute men tänkte det kunde vara en prydnad eftersom vi inte behöver ha det till foder, möligtvis som täckning i hönshuset.
  Mariana

  SvaraRadera
 4. Visst är det härligt när trädgården riktigt drunknar i grönsaker;)

  Önskar dig en härlig kväll
  Annie

  SvaraRadera
 5. Jag köpte också hem Turex i år (förra året hade vi 17 miljarder kålfjärilar i trädgården känns det som) men *pepparpeppar* har inte behövt använda det. Allt har stått täckt utom broccolin och den har de ändå låtit bli. Har sett väldigt lite kålfjärilar över huvud taget i år.

  Blir lite sugen på en bättre kamera när jag ser dina vackra bilder. När jag fotar med kompaktkameran blir det som et klorofyllgrönt platt virvarr av alltihop, svårt att visa upp detaljer och få fram kontraster. Men jag är lite för snål för att kosta på mig något, jag behöver det ju inte i mitt arbete.

  SvaraRadera
 6. Har ställt kål på "surning" idag. men jag har en liten som är mjölprotein allergisk, så jag kan inte använda mig av vassle.Får se hur det går. jag använde mig av saltat vatten och vinbärsblad. Har även blomkål i en burk, hoppas att det funkar! vill gärna se och höra hur du har gjort.
  Mvh Sabina

  SvaraRadera