lördag 21 juli 2012

Coq au vin

Det är en härlig känsla att varje dag kunna gå ut i hönshuset och plocka in alldeles nyvärpta ägg. Vi hoppas innerligt att "kycklingarna" snart ska komma igång med att värpa de med. I april fick vi hem dem så de har snart uppnått en ålder av 18 veckor som innebär att de börjar värpa. Som det är nu är det bara två gammelhöns som värper medan resten baaaara äter en massa mat. I morgon ska i alla fall resten av tupparna hamna i grytan. Coq au vin på menyn med andra ord. ;)


Anna



2 kommentarer:

  1. Ljuvlig bild!
    Själv har jag varit uppe med tuppen och är i startgroparna för målning. Önskar att jag också hade ett hönshus att gå ut till och plocka färska ägg. Vilken gó känsla det måste vara.
    Baksidan är att kunna göra sig av med de som inte behövs längre. Men å andra sidan är en gryta bättre än korv från affären.

    Önskar dig en fin dag!
    Kramar
    Cia

    SvaraRadera
  2. Den rätten är utsökt om den tillagas på thailändskt vis. Barnens farfar är gift med en thailändska. Hon är magisk i köket.

    SvaraRadera