tisdag 24 juli 2012

Äventyr i kantarellskogen...

Wihiii! Äntligen har jag hittat fler än en handfull kantareller på en gång! 

Jag tog mig en låååång tur i skogen i helgen, såg en älg, tyckte mig höra ett vildsvin och snavade på en gren så jag ramlade med ansiktet 20cm från en stor snok. Jag tror dock snoken blev räddare än vad jag blev som hann se den på min väg ner i mossen. ;) Det enda jag tänkte när jag ramlade var -hoppas att jag inte ramlar PÅ den!!! 

Det är inte långtråkigt att gå i skogen, det är då ett som är säkert!

Väl hemma rensade vi kantarellerna och rätt vad det var plockade jag upp en som hade ett skräp format som ett litet hjärta på sig. Så sött!


Anna


8 kommentarer:

 1. Hallå!
  Kom hit så kan du få hur mycket Kantareller du vill.... min man plockar kassvis! Har gjort syltade kantareller, det är super gott!
  Det var ju tur att snoken inte var en huggorm...
  Ha det gott och kram!
  Sofia

  SvaraRadera
 2. Men fy, vad otäckt! Jag hade nog svimmat på fläcken...
  Åh, vad gott med kantareller, blir såå sugen!

  Kram Petronella

  SvaraRadera
 3. Hittade precis hit, och har kikat runt en stund..vad fint du har det här inne! En härlig blandning av allt jag också gillar, så hit kommer jag gärna tillbaka!
  Johanna

  SvaraRadera
 4. Låter som du haft en spännande skogspromenad! :)

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Men det där ögonblicket innan man är säker, verkligen säker, på att det är en snok och inte en svart mamba el dyl, den lilla minitidsrymden tycker jag inte om. Leia hoppade 1 m upp och 1 m åt sidan häromdag i skogen, och det var samma för mig......men innan jag fick klart för mig att jag var i Sverige, att ormen hade två tydliga gula fläckar och att den var låååång och att vi inga mambor har i Sverige så......ja, du vet!

  SvaraRadera
 6. Åh! Underbart hjärta. Jag har också hittat flera saker formade som ett hjärta, som en potatis bland annat. Blir alltid lika barnsligt glad=)

  SvaraRadera
 7. Åhh, kantareller! Finns det något godare! Jag brukar inte ha sån tur i svampskogen här på ön tyvärr!

  Härlig blogg du har! Inspirerande till tusen!

  Kramar från ön!

  SvaraRadera
 8. Så roligt att du säljer! Hoppas det blir många reportage i framtiden!

  Roligt att du uppskattar skogen även om du höll på att hamna på snoken. Vet du, det blev nästan lite symboliskt med skräpet som var hjärtformat.

  Kram till fina dig!
  Cia

  SvaraRadera