fredag 8 juni 2012

Varmkompost

Äntligen har jag en kompost värld namnet! Mannen har klätt in den gamla murade komposten med spillbitar efter altanbygget så nu fungerar den som kombinerad kompost/bänk. Jag är sååå nöjd! 

Eftersom den är ordentligt isolerad med leca block och frigolit under locket hoppas jag att det ska gå att hålla igång den hela året. På så vis kommer vi att ha massor med ny fin jord att använda i odlingarna till våren. 


Handtagen består av gammalt järnband. Det blev kvar sedan vi byggde vårt hus och vi har hittat massor med användningsområden för det hittills. Den som spar han har! (alldeles för mycket kvar) ;)


Nu ska jag ut med komposten! 

Anna

7 kommentarer:

 1. Vá härligt att du är nöjd! -det blev kanon :)

  Då får gärna ha någon form av kompostskola framöver i bloggen. Jag har ingen kompost alls för tillfället och norpar åt mig all information jag stöter på för att klura ut vad som menas med olika sorter och vad som kan komposteras hur. Så jag kan komma fram till i vilken ände jag ska starta! - Bara ett tips, du gör vad du vill med det.
  Mvh Linda

  SvaraRadera
 2. Men jösses, det är nog från rejälaste kompost jag någonsin sett. Och det säger jag med rösten drypandes av avundsjuka. Nä fullt så illa är det inte, men vilken kalas bra kompost!! Den är verkligen jätte fin, inte något jag brukar säga om komposter.....men ni här ju lyckats fått något så fult ätt bli fint. Nu ska jag visa gubben min..... Och kanske tjata lite!
  Ha en kalas helg!

  SvaraRadera
 3. Det var jättefint! Vi har en sådan där köpt varmkompost som är isolerad men som tyvärr inte går att skruva av locket på när det kallare än noll. Men man kan förmoda att processen fortsätter inuti iallafall, tänker jag. Den är dock inte alls lika vacker (eller versatil) som er.

  SvaraRadera
 4. Hej Anna! Hoppas du mår bra. Jag är ju den som brukar skicka knasiga mail med ännu knasigare frågor till dig då och då, och ännu fler lär det komma - för vi har köpt hus (på landet!!!).

  Varmkomposten måste du, som någon skrev ovan, lära oss mer om.

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Jag vill också veta mer om komposten:)

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 6. Äntligen en snygg kompost, jag har många gånger undrat varför de måste vara så fula...!
  Så lecablock är isolerande? Jag har funderat på att bygga något eget men eftersom jag bor själv blir det nästan bara kaffesump i min kompost! Ett tag funderade jag på att ta med mig komposten som blir på jobbet, det är ju hårdvaluta!
  Kram, Cia

  SvaraRadera
 7. Visst är det bra med kompost!
  Vi har ingen varmkompost och samlar ändå pot.skal och dyl. hela vintern. En plastkompost med lock fungerar också bra för vintern. Vi har tre komposter, inte så snygga som din,men en för årets bruk och två som mognar på. Den äldsta brukar vi odla Halloween-pumpa i. Den växer över hela lådan och även i syrenträdet bakom och därefter in till grannen.Pumporna brukar bli jättestora och vackert orange.
  Så det blir kul att följa din kompost. Glad vecka!
  Ulla

  SvaraRadera