fredag 25 maj 2012

Maskrossirap

Tänk vad mycket man kan göra med ogräs. Nässlor vet ni ju alla redan att jag förväller, hackar och använder i allt man kan ha spenat i, men nu har jag även lärt mig att ta vara på maskrosorna. Har ni testat att göra maskrossirap? Receptet hittade jag här. Min sirap sockrade sig efter ett tag så jag vet inte vad jag gjorde för fel. Någon som vet? 

Hur som helst så smakade sirapen i sig rätt gott och det känns bra att kunna göra något av den gula fägringen som står i full blom överallt just nu. 

Amerikanska pancakes med maskrossirap. Jag var tveksam men mannen tyckte det var väldigt gott. Märkligt eftersom han alltid brukar vara den som är tveksam till nya smaker. :)


Anna

2 kommentarer:

  1. Just det "gula" brukar jag inte ta vara på men bladen. Små och mellanstora maskrosblad använder jag i sallader. Används och smakar ungefär som ruccola. Trevlig helg!

    SvaraRadera