torsdag 5 maj 2011

En rundtur i min trädgård...

Jag tänkte att jag för ovanlighetens skull inte bara skulle låta er se detaljbilder av min trädgård.

Det blir lätt att man förlorar sig i detaljerna när man fotograferar, men en trädgård är ju en helhet. Vackrast är den trädgård som har en röd tråd... Jag är inte riktigt där ännu, men säg den trädgård som blir färdig! ;0)

Min nya köksträdgård består av växthus, varmbänkar, kallbänkar, pallkrageodling, odlingslimpor och kålland. Allt för att kunna odla så varierande köksväxter som möjligt! Jag har en plan att plantera ut mina sticklingar av vinbär bakom växthuset. Får se om de börjar utveckla rötter snart, har faktiskt inte vågat titta ännu! ;0)


Så här ser köksträdgården ut från vår entré.


Den gamla köksträdgården består av två stora lådor (1,6m x 2,4m) där jag odlar jordgubbar, dessutom finns det smala lådor längs med där det växer lite rabarber (dessa lådor använder jag dessutom som barnkammare åt perenner, sticklingar osv. Förutom detta finns det 8 lådor där jag odlar grönsaker. Dessa är ungefär lika stora som pallkragar.Mycket mat blir det, men ändå saknar jag alltid utrymme för mina växter! Är det inte märkligt så säg! ;0)

Anna

16 kommentarer:

 1. Du har en fantastiskt fin köksträdgård, Anna! Växthuset är som ett smycke mitt i, ja, detta är nog målbilden för många av dina läsare! Staketet runt kommer bli så bra också...

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig köksträdgård! Och växthuset! Jag är inte ett dugg avundsjuk;-)

  SvaraRadera
 3. Vilken fantastisk köksträdgård!
  Kram kathrine

  SvaraRadera
 4. Vad roligt att få en helhetsbild av trädgården. Jag är fortfarande helt såld på ditt fina växthus.

  Kram Teres

  SvaraRadera
 5. För lite plats har man liksom alltid, men din köksträdgård ser så välplanerad ut i alla fall!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Wow, vilken köksträdgård och vilket underbart växthus.

  Nu ska jag surfa rut lite på din fina blogg.

  Varma hälsningar
  Maria

  SvaraRadera
 7. Hej
  Wow vilken trädgård:)
  Gillar att läsa dina planer och ska bli kul och se hur det ser ut senare i sommar...
  kram
  sandra

  SvaraRadera
 8. Verkligen, verkligen en härlig köksträdgård! Vackert som i en saga - ja, jag väntar bara på att få se Peter Rabbits (Beatrix Potters lille krabat) öron sticka upp någonstans bakom en odlingsbädd!

  Kramar Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 9. Jag hoppas att det är ok att jag länkar till dig från min blogg:)

  /Maria

  SvaraRadera
 10. Mycket insprerande bilder! Visst är det svårt att få den röda tråden, det innebär ju att man ska ha hunnit med så många delar av trädgården, men jag tycker du får den röda tråden bara av att använda naturmaterial när du bor vid en skog. De stora spaljeerna är så läckra!
  Ullis

  SvaraRadera
 11. Oj, vilken trädgård!!
  Tänk mitt i sommaren när allt växer och frodas, va fint det kommer bli!
  Ha en fin dag.
  Kram
  Jessica

  SvaraRadera
 12. Jag har sagt det innan och jag säger det igen.. Fy vad jag önskar att jag var mer intresserad av att "trädgårda".. Jag gillar din trädgård och alla dina projekt..

  Kram Mia

  SvaraRadera
 13. Woaw, jättemysigt och välordnat. Växthuset är ju rena drömmen. Ser fram mot att få se samma vyer när det börjar växa. Ha de gott. Catarina

  SvaraRadera
 14. Så mysigt du har fixat till er trädgård och vilket växthus!! Önskar att jag hade lite av all den kunskap och energi som du har när det gäller trädgård. Följer istället din trädgårds framfart och tittar på alla fina bilder som du lägger ut. Hälsningar / Maria

  SvaraRadera
 15. Tycker det är så fantastiskt med köksträdgårdar, men själv har jag inte riktigt tålamod för att ur det växer upp :) det ska vara resultat direkt annars tröttnar jag, tyvärr!
  Ha det bäst! Åse

  SvaraRadera