fredag 4 maj 2012

Att finna lugnet inom sig...

Det snurrar på rätt bra här hemma just nu. Det är fantastiskt att äntligen göra slag i saken och försöka hitta den där efterlängtade gården men många saker känns oöverstigliga... 

Hur gööör man med alla odlingar om det skulle bli så att man måste flytta mitt i sommaren? Om man tar med sig lite grönsaksplantor, hur ska man i sådana fall hinna få till en jord som går att odla i på det nya stället? Kommer vi kanske rent av bli utan egen skörd alls i år! (Hemska, hemska tanke!)

Att släppa hus, trädgård och växthus är inget problem för mig, trots att vi har byggt upp allt från grunden. Det viktigaste har jag med mig... familjen! Vi kan bo i ett skjul om det skulle vara så, bara vi får vara tillsammans. Det enda jobbiga är just maten jag odlar. Hela året lever jag i stort sett för att odlingarna ska komma igång, så att "missa" ett odlingsår vore helt enkelt fruktansvärt! Men tills jag vet vad som kommer att hända så odlar jag på som vanligt. :) Ingen annan stans känner jag mig så lugn som i min trädgård. Axlarna faller ner, andningen blir lugnare och tankarna vandrar fritt... Till fåglarnas sång nynnar jag vårens melodi. 

Just nu känner jag mig lite som en yr höna... Vad är det egentligen som väntar där bakom kröken? ;)

Trevlig helg!

Anna

11 kommentarer:

 1. Hej!
  Ja...det funderade jag också lite grann när du berättade om flytten...då kanske man kan komma överens med de nya ägarna att ...vattna åt en , om det är för långt att pendla till sina älskade gröna ting.Skörda...kanske beror på dem om de är intreserade, att få en fjärde del av skörden kanske...;o) eller få komma tillbaka och göra det själv.Visst är det mycket att tänka på men...varför oroa sig, det löser sig alltid på nåt sätt och tänk vad ni får istället...åh tänk vilken ny blogg att läsa sen...kan knappt vänta!
  Kram,Karla.

  SvaraRadera
 2. Den dagen, den sorgen. Det kan hända att ni inte hittar den nya gården förrän efter skörden?
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 3. Lycka till med ev. flytt och att hitta nytt boende och fotoutställning... vad mkt du har på gång:)

  Marie

  SvaraRadera
 4. Lite av dina plantor kan du väl ta med som tomat tex. om det inte går på annat sätt så odla i stora kärl, byttor, krukor allt du får tag i som är flyttbart. Lycka till med flytt och annat. Kram Pia

  SvaraRadera
 5. Om ni hittar nåt nu blir det väl knappast flytt före hösten? Du hinner nog få skörd. Lycka till i sökandet!

  SvaraRadera
 6. Lätt. Man gör en överenskommelse med de nya ägarna och skriver ett avtal att avkastningen har ni tillgång till! Det går alltid att komma överens om något, säger optimistiska jag! Nej, men det går säkert att ordna såvitt ni inte flyttar alltför långt bort, så klart!
  Kramar

  SvaraRadera
 7. Hej vännen vad jobbigt med ovissheten men du får försöka leva i nuet:) Inte helt enkelt när man som ni kanske har nytt boende på gång! Jag håller tummarna och hoppas ni får er dröm gård! Må så gott kram från Maria

  SvaraRadera
 8. Jag önskar er all lycka, en gård är verkligen lite speciellt att äga. Säger jag med erfarenhet. Vår gård låg dock alldeles för långt bort från civilisationen för att vi skulle tycka att livet var lätt att leva. En mil till busshållplats var ingen hit. Fick agera taxi och hann inte alls vara i min trädgård som jag önskade.
  Men jag hoppas och tror att allt kommer att bli alldeles,alldeles underbart för er ;)
  Kram Åsa

  SvaraRadera
 9. Oj oj oj vad ni har planer. Låter hur spännade som helst. Själv har jag länge gått och snaglat på just "en speciel gård" och förra året var den till salu, gissa en som direkt ringde till mäklaren och ville komma och titta. Till min stora besvikelse skulle dom ha 4 miljoner och gården var fallfärdig. Boningshus, stall och lada var bara att jämna med marken....läget är super men var skule jag få fyra miljoner tilla tt öpa det och än mindre få fyra till för att bygga nytt.... nej tyvärr den risken är inte så stor.

  Lycka till, jag håller tummarna för er
  Kram anna

  SvaraRadera
 10. Vad spännande att leta efter en gård! Jag har ibland saknat det där ett leta hus eftersom mannen redan hade det här huset när vi blev ihop. Fast jag älskar det så det är inga problem. Vem vet hur det blir om några år när barnen flyttar hemifrån och det är bara vi två kvar? Den som lever får se. Kanske kan man komma överens om inflyttningen på något vis, det ordnar sig säkert med det!

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 11. jag vet inte hur mycket gronsaker du pratar om, men i England ar det mycket vanligt att plantera gronsaker eller omplantera om man flyttar i krukor, plastkassar, hessian tyg, ja tom plast burkar/hinkar och allt annat du kan tanka dig. Men det blir not lite svart med mycket potatis. Iallafall kan du ta med dig en hel del pa det viset. Jag bor just nu i ett hus vi hyr, och jag odlar allt i krukor och andra diverse saker som kan halla jord och en vaxt!!

  SvaraRadera