torsdag 3 maj 2012

Självförsörjning

Jag har inte glömt bort er! 

Trädgården tar rätt mycket tid just nu och jobben avlöser varandra. Igår kom mäklaren på besök för att värdera vårt hus så nu håller vi både tummar och tår att vi ska kunna köpa en gård inom en inte allt för avlägsen framtid. På lördag ska jag kolla in lokalerna på Ängsö slott inför fotoutställningen jag ska ha i sommar. Tanken är att jag ska visa maten från jord till bord i bilder...

Jag brinner verkligen för det här med självförsörjning. Att kunna odla sin egen mat och att ha ett varierande arbete där man hela tiden måste tänka framåt för att få allt att gå ihop är så tillfredsställande. Jag tror att människan är gjord för det... att vara tvungen att tänka och klura ut olika lösningar för att få mat för dagen. Glädjen över ett kålhuvud kan vara precis lika stor som den över en ny handväska eller ett par nya skor. När man tar ner livet på en annan nivå är lyckan lika stor men objekten för den varierar. 


Brysselkålen och alla andra sorters kål har fått flytta ut i högbäddarna jag och mannen grävt under helgen. Under fiberduken hoppas och tror jag att de ska klara av någon köldknäpp. (Jag har haft fel förr...) ;)


Potatisen är i alla fall i jorden. Nu får sommaren gärna komma snart för jag är mer än redo. 

Anna


8 kommentarer:

 1. Du har så många kloka tankar! Jag tror också på det med att ändra fokus för vad man gläds över. Speciellt känns det viktigt att försöka lära barnen detta; att man kan glädjas över "små" saker eller upplevelser som inte behöver vara materiella.
  Det är inte så lätt i deras ålder -8 och 10. Då ska man ju helst vara som "alla andra" och ha allt "alla andra" har.
  Försöker lära 10-åringen att "alla andra" egentligen inte finns.
  Låter så otroligt roligt med en egen foto-utställning! Måste kännas jättespännande!!!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Hoppas verkligen det går vägen för era gårdsdrömmar, vi vill ju fortsätta följa er väg till den där lilla självförsörjningsgården som jag med dej också drömmer om! Ni är som gjorda för det, tänk så mycket mat ni åstadkommer redan. Och av ett egenodlat kålhuvud kan man bli MYCKET MER tillfredsställd än en ny handväska (om man nu inte tillverkat den själv förstås ;))
  Önskar er all lycka på vägen dit!
  Eija

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig blogg du har Anna!
  Så spännande att ni letar en gård. Jag vill också odla lite även om det kanske inte blir på en stor gård.....men man kan ju göra vad man kan.....tänk så härligt med egenodlat, obesprutat och så mycket mer smak på det mesta:) Och att veta att man odlat det själv!
  Hoppas ni hittar era drömmars gård!
  Kram/Nettan

  SvaraRadera
 4. Spännande med gården, jag håller tummarna!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 5. Jag följer din blogg,men brukar inte kommentera dina inlägg,fastän jag nästan alltid håller med dej!Men nu måste jag bara tala om, att jag håller tummarna för, att er dröm skall gå i uppfyllelse!

  SvaraRadera
 6. Här är en till som håller tummarna för er!

  Ha en fin helg!
  Kram
  Heléne

  SvaraRadera