onsdag 28 mars 2012

Underbara nässlor...

Årets första nässlor är plockade! 


I år ska jag verkligen ta vara på den här skatten som allt som oftast bara ses som ett ogräs i våra trädgårdar. Jag är tveksam om det finns någon växt som är lika fylld med mineraler och näringsämnen som just nässlor... 

Just de här förvällde jag, gjorde pesto på och använde vattnet efter förvällningen till att näringsvattna mina pelargoner. :)

När nässlorna blivit lite större ska jag plocka, förvälla och torka så det står härliga till! Har man inte nässlor på sin egen tomt är det bara att ge sig iväg ut i skog och mark och plocka. Hälsomat för alla! 

Anna

10 kommentarer:

  1. Det var tidigt!
    Här har inte minsta lilla tillstymmelse till något växtligt överhuvudtaget synts till.

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset!
    Det var ju en jättebra idé att göra pesto! Och pelargonerna blev säkert glada också!
    Nu måste jag ut och leta näslor i helgen.

    Hälsningar Anncathrine

    SvaraRadera
  3. Hej, jag har dem överall! Runt hagar och stenmurar,
    Precis i tomtgränsen bildar de stora buskage. Jag hinner inte hålla undan dem.
    Lite kan man ju ta till vara på, men allt det andra :S
    Inte kul
    Hälsn Annica

    SvaraRadera
  4. Mums! En liten soppa är aldrig fel, det är vår smak det. Synd bara att jag alltid lyckas bränna mig på de små rackarna men goda är de.

    SvaraRadera
  5. Jag har sagt var år att jag skall plocka och göra nässelsoppa men aldrig blivit färdig till det.. Om man skulle få tummarna ur detta året.. Det är ju så himla gott..

    Kram Mia

    SvaraRadera
  6. Kan även rekomendera Kirskål, denna ohyra som faktiskt ät ätbar : )

    Det åt jag till lunch idag.

    SvaraRadera
  7. Hej vännen! Åh vad jag blir nostalgisk hos dig i dag... hat ätit mycket nässelsoppa som barn:) Ha det så bra kram från Maria

    SvaraRadera
  8. Vad härligt att du skriver underbara nässlor:). Jag hade ett annat ordval när jag brände mig här om dagen... Men de är ju bra att gödselvattna med.
    Pesto låter spännande. Och när du torkar dem, vad gör du med dem sedan då? Lite novis som du märker:).
    Ha det gott.
    Kram Maria som alltid läser din blogg men inte skriver så ofta:).

    SvaraRadera
  9. Gott, gott! Jag spanade efter dem i förrgår men här syntes inget än. Nu tittar jag på din bild och känner smaken på tungan...

    SvaraRadera
  10. Äta nässlor är som att äta våren! Smakar lite jordigt och mustigt :-) Fyllda med KRAFT!

    SvaraRadera