tisdag 27 mars 2012

Att ha målet i sikte...

Hur gör man för att komma ihåg vad det är man egentligen brinner för? Det är sååå lätt att man hamnar på villospår och glömmer bort vad det var man ville från första början. På sista tiden har jag haft allt för mycket i huvudet på en gång, men med åren lär man sig att se när livet börjar snurra fortare och fortare... Då gäller det att stanna upp och tänka efter... Vad var det nu JAG ville?

För att göra det enklare är en målbild ingen dum idé. 

Om man inte har något mål, hur ska man då veta vart man ska? Ett mål måste inte innebära att man strävar framåt. Man kan ha som mål att kunna leva precis som man gör idag. 

Så är det för mig...


Min målbild är att höra koltrasten sjunga, se solen gå ner och känna mig nöjd med dagens arbete. Inte mer än så... Den här målbilden är så tydlig för mig, men jag undrar om ni också kan se den? ;)

Anna

7 kommentarer:

 1. Så klokt du skriver! Det är lätt att villa bort sig på vägen mot målet och kanske ska man ha flera små delmål på vägen när man strävar mot något som ligger lite längre fram, men det gäller också att vara tacksam för det liv man har och att målet helt enkelt är att leva här och nu...

  Koltrasten sjunger här hos oss under vårkvällarna, jag brukar gå ut en stund innan sovdax bara för att lyssna, dessa stunder ger mig en härlig lyckokänsla och jag längtar till dem under hela hösten och vintern.

  Önskar dig en fin fortsättning på veckan!
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 2. Klokt skrivet Anna.
  När hjulet snurrar alltför fort är det lätt att tappa bort sig i alla måsten. Det kan göra riktigt ont att hoppa av och samla ihop sig själv, men det är ett nödvändigt ont ibland.
  En målbild är inte så dumt!
  Bilden du visar gör mig glad, den är så vacker och visar styrkan i att få växa och blomma!
  Ha det gott,
  /Cia

  SvaraRadera
 3. Anna, du är klok som en bok! Bra tips med en målbild, det ska jag genast ta fasta på. Din är mycket vacker och innehåller så mycket kraft och hopp. Ha en riktigt fin dag! Kram Hanna

  SvaraRadera
 4. Kloka ord Anna! Jag önskar jag hade min målbild klar. Egentligen vet jag vad jag vill. Men det där med jobb verkar inte lätt att göra något åt. Men jag ska fokusera på en målbild, så kanske det löser sig till slut.
  Kram Marita i Björkhagen

  SvaraRadera
 5. Så klokt skrivet! Egentligen har jag nog samma mål som du, väldigt enkelt faktiskt men ack så svårt ändå. Jag brukar också gå ut enbart för att lyssna på koltrasten, det är ren och skär LYCKA!

  Kramar

  SvaraRadera
 6. Beautifully written, and the photograph of poppies made my heart beat a little faster. Thanks for sharing your life, garden and wisdom.

  SvaraRadera
 7. Förstår precis vad du menar, Anna! Tror nog många känner så, men att det kanske inte är lika klart formulerat.
  Jag upptäckte att när man gör det till ett medvetet mål att glädjas över vardagen, så blir livet både lättare, lugnare och lyckligare!
  Ha en fin torsdags kväll!

  SvaraRadera