lördag 10 mars 2012

Kycklinglycka!

20 små duniga varelser huserar i hönshuset nu! 

Vi lyckades äääntligen hitta en kvinna som föder upp lantraser av höns bara någon kilometer ifrån vårt hem. Vi som tidigare har åkt land och rike runt för att hitta höns värda namnet! 

Jag har ingen aning om vad det är för små liv vi kom hem med, men söta är de i alla fall! Jag har för mig att det är fem olika raser av höns vi har i kycklinglådan så det ska bli väldans spännande att se hur de ser ut som vuxna. 

I år passar jag dem extra mycket från alla faror som lurar här. Skator, grävling och duvhök hade ett väldans kalasande förra sommaren men i år är det slut på buffén! Det är lite dubbelt det där... å ena sidan vill man att hönsen ska få springa runt fritt på tomten men å andra sidan lurar många faror i en helt vanlig villaträdgård. I alla fall om man är höna! Så i år blir det lite mindre frihet här hos oss... ;)


Nu ska jag ut igen och bygga vidare på mina varmbänkar! Igår kom bonden med tre lass hästgödsel så idag sliter jag som ett djur ute på åkern. Jag är som ett barn på julafton! Kycklingar och varmbänkar... kan en helg bli bättre? :D

Anna

11 kommentarer:

 1. Åh vilken lycka! Här har det varit en väldigt åtgång på hönsen under vintern: från 15 st i höstas till 6 i skrivandets stund. Det är alla möjliga rovdjur som varit i farten tror jag, men nu det sista har det varit höken. Har du några bra tips mot hök? Nu väntar jag på att min superhöna ska lägga sig och ruva, så jag kan få fram ett nytt gäng innan hela flocken är ett minne blott.
  Ha en härlig lördag!

  SvaraRadera
 2. Oh vad roligt med kycklingar. Här har vi mest haft besök av räven, fyra av åtta tog den elakingen. Vi kommer bygga vår hönsgård större denna sommar, för att håll dem mer skyddade, och så får de vara på trädgården när vi är det.

  SvaraRadera
 3. Ja det där med rovdjuren är inte roligt. Jag har sett räven både i gryning och skymning den senaste tiden men den har hållit sig på behörigt avstånd.
  Nu har vi en höna som har lagt sig att ruva och vi ska peta in sparade ägg under så att vi utökar flocken lite. Fast sist jag tänkte så petade vi in fem ägg under en ruvande höna. Fyra kläcktes, en kyckling dog och resterande visade sig vara tuppar...
  Ska bli roligt att se hur det går för era nya fjäderfän.
  Lycka till med varmbänken!

  /Anna

  SvaraRadera
 4. När jag var barn så satte man högt vanligt billigt stängsel intill en liten lada och hönorna hade jättemycket plats att springa på. Stängslet gick lite in i själva trädgården också så det var rena paradiset och jag hackade mask åt dom hela dagarna. Där, dvs här, finns ju räv och lov och allt vad det är, det är väl som hos er. Men det funkade inte annars. Dessutom åt dom upp grönsakerna om dom fick gå fritt. Ett staket, hönsnät, heter det väl, men högt ska det vara!
  Kycklingar är så söta så man dånar!
  Kramar

  SvaraRadera
 5. Härligt med höns. Jag drömmer om den dagen då jag har ett arbete som gör att jag kan vara hemma mer och hinna ta hand om hönsen. Tillsvidare får jag leva hönslös!
  //Monzan

  SvaraRadera
 6. Låter härligt med höns på gården!
  Lycka till med dom små liven! Ulrika

  SvaraRadera
 7. Åh vad härligt med höns och kycklingar!

  SvaraRadera
 8. ÅHHHH vad mysigt det ser ut:)Påminner om när jag var liten och växte upp på landet. Jag önskar dig och din fina blgg en skön vecka:)

  LOVE Maria på inredningsvis

  SvaraRadera
 9. Underbart med kycklingar/hönor hemma! Min syrra brukar som sagt leasa 4 hönor över sommarlovet. De är urfina och brukar bli riktigt tama.

  SvaraRadera
 10. Åh vad härligt! Har också tänkt ha höns när vi har kommit mer iordning med alla renovationer. Tänk att ha egna ägg till socker kakan!
  Allt gott! Mari

  SvaraRadera