söndag 11 mars 2012

Dahlian den vackra...

Nu har mina första frösådda dahlior börjat titta upp ordentligt. I år har jag testat att toppa dem när det tredje bladparet visat sig, jag vill nämligen att de ska bli lite buskigare snabbare än de blev förra året. Då var det långa spinkiga plantor som hittade ut i trädgården... Fast de buskade till sig rätt bra de med även om det tog några veckor. ;)

I år ska jag hur som helst satsa mer på mat än på blommor. Havet med dahlior på baksidan av huset har fått ge vika för tomater, smultron och sallad. Vackert det med, men på ett annat sätt. Vem vet om inte en och annan ringblomma också kommer att hitta dit. ;)


Dahliorna ska få flytta ut i perennrabatterna där jag fått för mig att de kommer att göra sig bättre. Det behövs ett mer frodigt växtsätt än vad dessa dahlior har för att fixa att stå som solitär. Med perenner runt omkring sig får de lite stöd och utfyllnad. 

Nu ska jag fundera vidare på hur jag ska lyckas få en gräsbevuxen yta att fungera som trädgårdsland redan i vår. Marken är tung lerjord så jag gnuggar geniknölarna för fullt här. Tips emottages tacksamt! :)

Anna

4 kommentarer:

 1. Halm, löv och annat rens och så lite ko/hästskit. Kanske lite billig jord. Det har funkat för mig.
  //Monzan

  SvaraRadera
 2. Jätte vacker.
  Ha en fin söndagskväll och en bra början på den nya veckan!
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 3. Hej vännen! Dahlian är min absoluta favorit, härligt att få se den på bild hos dig! Ha en bra vecka kram från Maria

  SvaraRadera
 4. Oj, vad snabb du är.. Jag har inte ens sått mina dahlior än.. :)
  Vi har många knölar sparade från föregående år men jag brukar fröså några också.. De är ju så otroligt vackra!
  Må så gott! Kram Evelina

  SvaraRadera