söndag 15 januari 2012

Okunskap gör det annorlunda farligt

Det kan tyckas lite kluvet att ena stunden skriva om tips som sparar på vår miljö och nästa om resor. Men... för mig innebär resor och framför allt resor med barn att man får en förståelse för andra kulturer, religioner och sätt att leva och att inget är bättre eller sämre än något annat. 

Okunskap gör det annorlunda farligt. 

Jag tror att mycket av den främlingsfientlighet vi ser idag kommer av just okunskap. 

Som barn reste vi utomlands ungefär två gånger om året, och jag har alltid känt mig mer nyfiken än rädd när det kommer till andra kulturer. Nu reser vi ju i och för sig inte två gånger om året med våra barn... ;)
Sist jag var utomlands besökte jag USA, året var 2001 och vid 11 september attacken befann jag mig i San Diego. Resan blev förlängd i någon vecka eftersom alla flyg ställdes in. När jag väl fick tag på en biljett blev det med byte i New York, och jag kan inte sticka under stol med att det var rätt kusligt att flyga över platsen där de två tornen skulle ha stått och se... ingenting. 

Såååå, det var min senaste resa utomlands men nu stundar nya tider!

Den 27 januari ska jag, min lilla Matilda, en väninna och hennes dotter åka till Prag!

Bild lånad från pragportalen.se


Både stor och liten packar med sig sin kamera och ger sig iväg ut på äventyr! Vår budget är minst sagt tight men jag misstänker att det finns en hel del att beskåda i det som anses som en av Europas vackraste städer... 

Tips på billiga nöjen som även passar två små damer på 6 år tages tacksamt emot!

Titta in på Resfeber om du är sugen på att boka en resa själv. :)

Anna

12 kommentarer:

 1. Jag försöker också leva miljövänligt, men reser nog en del.. Men det där är ett så bra argument. Prag längtar jag efter att få besöka. Ha en underbar resa!
  Lotta

  SvaraRadera
 2. Prag är en jättehärlig stad! Så kul ni kommer att ha där, och så mycket att titta på! Jag har skrivit lite om Prag på min blogg men kanske inte så 6-årsvänligt ;) Men något som vi gjorde där var att ta en guidad båttur, då fick vi reda på mycket och fick se staden från andra vinklar. Trevlig resa!

  SvaraRadera
 3. Ååååh, vad mysigt. Det kommer att bli ett minne för livet för er båda.

  Kramar

  SvaraRadera
 4. Nu är du ju inte kommersiell men denna affär är värt ett besök för en sexåring tror jag i varje fall och den är värd det utan att något behöver köpas. En fröjd för ögat med sina målningar inne i affären Pinocchioaffären mitt i centrum så underbar.

  SvaraRadera
 5. Eller ja du är ju kommersiell, men du förstår hoppas jag vad jag menar. Är ju kass på formuleringar tyvärr, köplysten kanske är ett bättre ord.

  SvaraRadera
 6. Nej, så roligt! Gissa om Matilda kommer att tycka det är spännande. Jag läste just nånstans att man valt ut Prag till en av de 6 mest romantiska städerna i Europa. Det var visserligen vääääldigt länge sen jag var där men jag håller med. Ni kommer att få det jättemysigt!
  Agnet akram

  SvaraRadera
 7. God kväll eller snarare natt ! ;)

  Vsd mysigt att åka bara så.
  Prag är jätte fin stad. Dit åker min man ganska så
  ofta genom jobb och han säger att det är så fint.
  Oftast hinner han inte se omkring sig så mycket utöver jobbet men denna staden säger han att det
  är nått jätte fint !

  Sov Gott och packa lungt! Kram.

  SvaraRadera
 8. Vad roligt för er flickor.
  Prag är en ljuvlig stad.
  Vi var där förra våren, i mars.

  Småflickorna kommer att tycka om den gamla klockan från 1490.
  Nu minns jag inte vad den heter på svenska, min Berlitz är finsk..men finns i den gamla stadsdelen.och vid jämna klockslag vaknar klockan till liv...
  Och för barn så är den lilla svarta mullvaden bekant. Visats som tecknat på tv:n. Han är överallt i Prag :)
  Staden är så ren och fin, metron likaså.
  Plus att där är jättebilligt :)
  Jag kunde åka dit igen.
  Jag har lite bilder på min blogg mars 2011.

  Ha det bra
  Monica

  SvaraRadera
 9. Klart man måste få resa då och då, för som du säger okunskap är farlig. Men eftersom du miljökompenserar så mycket under året så tror jag inte att det är så farligt att du reser ibland;) De är de som ständigt flyger och väljer flyg utifrån tid istället för tåg som tar lite längre tid som måste börja tänka efter;)

  Låter i alla fall härligt med prag har alltid varit lite av en dröm men är tyvärr väldigt väldigt flygrädd så det får väl kanske bli med bil alternativt tåg någon gång;)

  Bra initiativ med miljöspartips (du är så duktig på sådana) och du får låna så mycket du vill av oss. Ser fram emot inläggen;)

  Önskar dig en härlig start på veckan

  SvaraRadera
 10. Hej, Prag är en underbar stad, jättevacker och det finns mycket att titta på även för barn. Förresten är folk mycket barnkära i Tjeckien överhuvudtaget. En av mina allra närmaste vänner är från Tjeckien och vi besökte hennes familj i november förra året.

  SvaraRadera
 11. Det ena behöver ju inte utesluta det andra :)

  Vad kul med en resa till Prag!! En stad jag gärna hade besökt som säkert bjuder på många vackra gamla byggnader och spännande kultur, önskar er en riktigt trevlig resa!!

  Kramar Bella

  SvaraRadera
 12. Litet kluvet är det alltid med resor och miljötänk, men det går ju tåg i europa, kräver bara lite mer planering, men upplevelsen är desto större och samvetet renare för både stor och liten i livets skola.God tur

  SvaraRadera