onsdag 7 december 2011

"Måste man bestämma sig"?

Jag är chockad över gensvaret jag fick på mitt pepparkakshus igår! 

TACK! 


Att dekorera bakverk är verkligen något som ligger mig varmt om hjärtat och i många år hade jag planer på att jobba som konditor. Men livet ledde mig in på andra vägar... Det finns ju så mycket roligt man kan göra att det är svårt att bestämma sig. 

Måste man bestämma sig? 


Hur tänker ni om det här med att välja ett yrke? 

Jag är utbildad sjuksköterska, har studerat på estetikprogrammet (kulturjournalist), arbetat i färghandel, arbetat i matvarubutik, arbetat som sjuksköterska, arbetat på kafé, stått på julmarknader, sytt upp gardiner och annat på beställning... och nu har jag ett eget företag och arbetar som skribent/fotograf. 

Lite svårt att bestämma mig? -Javisst, men man kan inte sticka under stol med att man får livserfarenhet på kuppen. ;) Livet ska vara roligt att leva!


Ha nu en underbar snöig onsdag!

Anna

5 kommentarer:

 1. Jag håller med dig. Livserfarenhet kan man inte få för mycket utav. Det är det som får oss att växa. Vilken fantastiskt pepparkakskyrka!

  SvaraRadera
 2. Man måste inte bestämma sig. Jag tycker det låter som att du har det jätteroligt och tänk vad många valmöjligheter du har. Bara att hoppa mellan yrkena ju. Lev livet bara och ta det som det kommer.

  Vackra bilder du bjuder på. Skulle ju kommentera ditt fantastiska pepparkakshus tidigare men blev inte av. SÅ imponerande fint. Du är verkligen top of the line :)

  Massa kramar Josefin

  SvaraRadera
 3. Inte måste man bestämma sig! Jag är undersköterska, arbetar som systemutveckare och pluggar på distans till trädgårdsarkitekt hos Trädgårdsakademin. :o) Erfarenheten tar man ju bara med sig till nästa yrke...

  SvaraRadera
 4. Nej jag hoppas inte man måste bestämma sig. Nu har jag jobbat med det jag gör väldigt länge...alltid faktiskt. Men jag skulle så gärna vilja byta till något helt annat. Jag skulle vilja ha något eget, kanske en egen mysig liten butik... Det är en dröm, men jag vågar inte ta steget...!!
  Ha det gott!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. Nej, man måste nog inte bestämma sig. Själv är jag utbildad undersköterska, har jobbat som det på akutmottagningen och även är på skolan jag arbetar på nu. Jobbar på en skola med internat och många som bor här behöver hjälp på olika sätt. Jobbet som undersköterska övergick mer till assistentrollen efter några år, jobbade sen som projekledare för ett trädgårdsprojekt på skolan, läste pedagogik, höll lektioner och även kurser och föreläsningar. Jobbar sen ett par år tillbaka bara i skolan, som extra resurs/skolassistent. Har haft samma arbetsgivare i 21 år nu och det tycker vissa är negativt. Själv tycker jag att det tyder på att jag trivs och att jag jobbar på ett ställe där man har möjlighet att utvecklas.

  Kram

  SvaraRadera