söndag 7 augusti 2011

En hängmatta...

Varför är det ofta så att man tror att man ska ha ro i kroppen att utnyttja olika platser i trädgården till vila och rekreation när verkligheten är en helt annan.


Jag blir smått full i skratt när jag ser på hängmattan vi hängde upp i början på sommaren. Hur tänkte jag egentligen? Det kryper i kroppen bara jag tänker på att ligga där och göra ingenting... Jag har på tok för många idéer och projekt i min trädgård för att kunna ligga ner!Någon gång ska jag bli så avslappnad så jag kan njuta av stunden här och nu och inte bara se framåt. Jag misstänker att det krävs lite träning och en hel del erfarenhet för att komma dit men jag tänker inte ge mig i första taget!

Anna


16 kommentarer:

 1. Ha ha ha, jag känner igen mig! Jag har suttit i solstolen sammanlagt tre gånger sedan i våras. Och inte så långa stunder heller. Men någon annan sommar kanske det händer! :)

  Ha en bra dag!
  Kram Linda

  SvaraRadera
 2. Jag känner också igen mig! I vår fina hammock sim vi köpte i våras har jag väl suttit sammanlagt två timmar i sommar... Men ungarna älskar den, dom sitter där och gungar medan deras mor rensar, klipper och far runt som en tok runt omkring dem! Kram Hanna

  SvaraRadera
 3. Vi har TVÅ hängmattor på rad för att vi ska slippa köa till vilandet. Ha ha, inte direkt kö dit... Fast då och då leker Irma med kompisar och har jättekul. Jag föredrar en solstol i tillbakalutat läge inne i växthuset när jag vill vila, superskönt att kunna stänga dörren och därmed få det lite tystare och lugnare den lilla vilstunden.
  Ha en fin söndag - vilodagen... ;-)

  SvaraRadera
 4. Hihi, ja nog är det svårt att vara still allt, finns så mycket kul att göra :) men i år har jag faktiskt tränat på att bara gå runt och lukta på blommorna!

  Ha det fint, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 5. Hej vännen vilken jättefin hängmatta! Ja det krävs lite balansträning, men sedan är det bara härligt! Det är lite komiskt men jag gjorde just en inlägg om hängmattor på min blogg också i dag! Kram Maria

  SvaraRadera
 6. Ska det bli vila, får jag lämna trädgården! Har jag satt mej och ser ett ogräs, så vips måste jag ju ta det!!/Christina

  SvaraRadera
 7. Det är ju skillnad på kroppslig och mental vila eller hur? Jag tror att vi som håller på med trädgård och odling behöver detta för just den mentala avkopplingen som trädgårdsfix erbjuder. Man är i nuet på ett påtagligt sätt många gånger när man jobbar i trädgården. Här och nu. Det är också en form av vila...

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 8. Det krävs mycket träning. Jag lovar. Och det hjälper att träna, men oftast går det inte bara att ligga där och titta på himlen när man vill så mycket.....
  Agneta kram

  SvaraRadera
 9. Känner igen det där med att inte ha ro att ligga. Jag brukar lyckas någon minut innan jag är upp och fixar med nåt :)

  SvaraRadera
 10. jag håller med. Min sambo brukar säga: Sätt och slappa lite. Sagt och gjort.. i 1 minut, sen kommer jag på nåt att göra och det måste göras bums!
  Nån dag kanske :)
  Ha en skön söndag vare sig den är fylld av vila eller projekt!! Kram!

  SvaraRadera
 11. Jag skulle också vilja ha en hängmatta i vår trädgård, men vi har inga lämpliga träd att hänga hängmatta i och jag skulle inte ha några problem att ligga där;)
  Kram Anette

  SvaraRadera
 12. Jag ligger inte heller långa stunder i hängmattan. Men det är så rogivande bara att se den hänga mellan fruktträden...

  Sommarhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 13. Ha ha ha. Så jäkla roligt, för precis så där är det ju. Så fort jag lägger mig ner nånstans i trädgården ligger jag och tittar på allt som måste/borde göras och får så dåligt samvete att det liksom inte är värt det. Det enda som funkar är att ligga i någon annans trädgård - då kan jag verkligen slappa. en så ska det väl inte vara? Finns det nån kurs att gå tro, så man lär sig slappa i sitt eget hem? :)
  kram / kristina

  SvaraRadera
 14. Hahah..ja, en sådan plats har jag också men inte använde jag den...men det är en del av inredningen i trädgården att alla platser inte används är en annan sak :)) Ha det gott!
  kram susanne

  SvaraRadera
 15. Samma dilemma här. Hängmatta, solstol - tillochmed vår soffa står nästan osutten i vardagsrummet!

  SvaraRadera
 16. Det är friheten ATT kunna ligga i hängmattan vi är ute efter, visst har du väl blivit lite glad av att möjligheten har funnits?
  Så funkar det i alla fall för mig- men jag övar på att ta tillvara lite mer på mina möjligheter!
  /Petra

  SvaraRadera