onsdag 21 december 2011

Julfrid -var är du?

Nu håller vi tummar och tår att julfriden ska infinna sig i det Forslundska residenset... ;)

Igår kväll fick vår lilla Albin återigen svåra magsmärtor och det blev ilfart till akuten och röntgen. Nu har vi fått en diagnos vi kan tro på vilket känns otroligt skönt. Tydligen har han drabbats av något som kallas körtelbuk vilket är helt ofarligt men väldigt smärtsamt. Lilleman är hemma igen och nu kan vi koncentrera oss på att göra jul. 

Aldrig har jag sett så mycket fram emot att få ställa mig i köket och laga mat! 

I förra inlägget visade jag godis och annat som vi gav till "vår" bonde. Godiset paketerade jag i strutar jag gjort av vanligt kopieringspapper. Först "målade" jag dem med en blandning av starkt pulverkaffe och te. Efter att ha torkat pappren i ugnen på låg värme kopierade jag över ett notmönster på dem. Det går såklart bra att kopiera över vilket mönster, text eller bild man vill så länge man håller sig till sepia toner för att få en gammaldags finish. För att se ett annat användningsområde till liknande papper kan du titta in här.


Nu låter vi bli att stressa och gör sådant som vi tycker är roligt! 
Tummis! ;)

Anna

10 kommentarer:

 1. Hej Anna.
  va skönt att ni i alla fall vet vad hans smärtor beror på, även om det är synd om honom och han har ont så känns det ju bättre... Vilken fin idé med pappret, det blev verkligen vackert och ser ju gammalt ut ju.
  Ha en fin dag och stressa inte.
  Kram kram
  Jessica

  SvaraRadera
 2. Hej, vad skönt att ni fått en förklaring till magsmärtorna och att det blir en fridfull jul för er till slut.
  Nu vill jag absolut inte skrämma dig Anna men jag läser en annan blogg om en tjej vars son också fick diagnosen körtelbuk nu i december men smärtorna och febern kom tillbaka och det visade sig vara tarmvred. Det belv riktigt kritiskt och han akutopererades för någon vecka sen. Sjukvården har ju inte alltid rätt och det gäller att stå på sig om det inte blir bättre. Känns lite taskigt att skriva det här men det är bara i all välmening så ni vet att det kan vara annat som ligger bakom han smärtor om han inte blir bättre snart.
  Stor kram och hoppas ni får en riktigt frisk och fridfull jul.

  Kram F

  Marits blogg om du vill läsa om hennes son: http://maritsvitaskrin.blogspot.com/search?q=k%C3%B6rtelbuk

  SvaraRadera
 3. Åh, vad skönt att ni fick en diagnos som inte var "så allvarlig" (det gör ju ont ändå). Jag kommer ihåg att vi var på akuten med min yngsta för nåt år sedan för just magsmärtor. De klämde och kände och kom också fram till att det var körtlarna i magen som spökade. Tydligen sätter det sig gärna i magen på våra små när de är förkylda...

  Kramar

  SvaraRadera
 4. Är det körtelbuk kan jag lugna dig med att det går över. Det avtar lite och lite. Båda våra har haft det.

  Hoppas lugnet lägrar sig nu.
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Stackars liten som har ont i magen, men vad skönt att veta vad det är. Ovisshet är jättejobbigt.
  Jättefina strutar du gjort.
  Japp, bara göra roliga saker. Måste bara jobba 2 dagar till först...:((.
  Ha det gott!
  Kram på dig.

  SvaraRadera
 6. Skönt att din Albin mår bättre. Jag tror nog att bonden blev jätteglad också,för så fina presenter.

  Kul att se att det finns fler som har såna där "bubbliga" små ljuslyktor. Jag har ärvt mina av mormor.

  Kram, Karin

  SvaraRadera
 7. Men vad jobbigt med Albins mage! Hoppas att det är över nu och att ni får en lugn och fridfull jul. Vackra godisstrutar.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 8. Hej !
  Nu ska du se att julfriden infinner sig å att du får laga mat :-)Vad skönt att få veta vad det var för ont han hade och att det inte var nåt "allvarligare".
  Fina strutar, själv använder jag gamla ärvda notpapper,vilket min pianospelande vänninna tycker borde vara förbjudet :-)
  Tack för dina söta kommentarer
  och ha en mysig julvecka.
  Kram Bittan

  SvaraRadera
 9. Så himla skönt att höra! Även fast det måste ha varit en riktig pers för både er o Albin... Ser på fb att du studsar runt av julglädje i köket.. ;) Heja dig! :D
  Massa kramar!

  SvaraRadera