måndag 5 december 2011

Jag är så glad!

Jag är så löjligt glad idag! I går kväll tog jag mig en stund för mig själv och pysslade med mitt alldeles egna pepparkakshus. Barnen har redan fått göra varsitt bara för att jag ska få ha mitt ifred. Att något så meningslöst som att göra ett pepparkakshus kan vara sååå roligt! Men tro nu inte att ni ska få se underverket riktigt än... Nej, i morgon tänkte jag visa er det!

Ikväll får ni hålla till godo med lite apelsiner med nejlikor. Visste ni om att apelsinerna håller längre ju fler nejlikor man stoppar i dem? Jag hade ingen aning om det men läste det på någon sida på nätet härom veckan. Inget som kommer att lösa världssvälten men som kanske kan få er att inte snåla på de där sista nejlikorna när ni fixar till era apelsiner. ;)


Enkelt och naturligt pyssel som dessutom sprider väldoft i våra hem. När apelsinen börjar sjunga på sista versen kan man slänga hela härligheten i komposten om man använder sig av ullgarn när man hänger upp dem. Garnet jag använder köpte jag av en kvinna som spann det själv av ull från hennes egna får. Tala om närproducerat! 


Något annat som inte alls är närproducerat men som gör mig fantastiskt glad varje dag är mina nya muggar! De kommer från IKEA och kostar bara 15kr styck och är huuuur goda som helst att dricka ur. Vissa muggar har DET som gör att allt smakar bra och de här vågar jag sticka ut näsan och rekommendera. De finns i vitt, rosa och lattefärgat ;) porslin.


Jag har på senare tid sett att det är massor med nya läsare som har hittat hit till min blogg! 

Det är jätteroligt och jag hoppas att ni alla ska känna er varmt välkomna hit! 

Anna

7 kommentarer:

 1. Jag tycker att jag kan känna lukten av apelsiner med nejlikor ända hit....det är jullukt för mig:)
  Sååå fina foton du tar!!
  Kram/Carina

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Ska bli spännande att se pepparkakehuset, hoppas att vi kan komma över i morgon (såg ditt mail) det beror på hur natten blir med lilleman..så vi får se det live så att säga.
  kram kram Anna

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset om nejlikorna.

  Jag såg erat förra pepparkakshus och om det ser något likadant som det så kan jag säga att jag kommer bli lika förvånad som jag blev av det förra. Hur lyckats man göra ngt så fint?!

  Ser framemot att se huset om man så säger.

  Kram på dej

  SvaraRadera
 4. Hihi, jag väntar också :) Fint med snöret på apelsinen, svårt att gå ifrån det gamla invanda med de röda banden, jag har iaf bytt till vita :) Jag tackar för informationen om antalet-hållbarheten, det ska jag tänka på!
  Ha det gott, kram Jenny

  SvaraRadera
 5. Finaste bilderna! Blir inte mer juligt än apelsiner med nejlikor!! :)
  Jaaaaa.. jag veeet... skulle vara superkul om vi bodde lite närmare. Men jag kommer till våren! Lovar! :) Måste absolut komma o se ert underbara hem och hela härliga familjen! Men du - vad Freja har blivit STOR! :) Så fort det går...
  Massa kramar!

  SvaraRadera
 6. Jag är också så där löjligt glad idag!!! Kram bästa pysselgranne

  SvaraRadera
 7. Åhh vad spännande det ska bli att få se pepparkakshuset sen i synnerhet eftersom jag inte gör något eget. Därför gottar jag mig lite extra i alla andras fina kreationer.....Kul det där med apelsinerna och nejlikorna - man skulle tro att det var tvärtom att de höll bättre ju mindre man pillade ner i dem ;)

  Kram F

  SvaraRadera