torsdag 3 november 2011

En resa tar sin början...

Jag har fått en idé som jag bara inte kan släppa... För något år sedan såg jag en film där en tjej lagade alla maträtter ur en välkänd amerikansk kokbok och sedan bloggade om resultaten... När jag i somras fick den gamla kokboken Hemmets kokbok (1900-talet) i min hand slog det mig att jag kanske kunde göra samma sak på min matblogg...


Jag kommer inte att laga rätterna i ordning från sida 1, utan tar det där det passar in med vad jag har hemma osv. Allt går av förklarliga skäl inte att laga eftersom det inte är möjligt att få tag på alla ingredienser (kalvfötter osv kan bli liiite tricky att få fatt i på ICA), men det som går ska jag testa!


Glassen hittade jag recept på i den boken! Rätt fantastiskt att man gjorde det fast elektricitet var en nymodighet. (Ett helt kapitel i boken tillägnas faktiskt detta nya!) Man lagade mat på vedspisen men glass gick att åstadkomma i alla fall... Is och salt sänker temperaturen under nolla och på det viset gick det att tillverka. ;) 

Maränger är ett måste till glass och fruktsallad och detta recept var riktigt bra! Kommer liksom glassreceptet upp på Annas mat och bakblogg under veckan... 

12 kommentarer:

 1. WOw, vilken kul idé! Jag har sett filmen och den var jättebra.
  Jag följer dig så klart genom dina rapporter.

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Vilken kul idé! Det ska bli roligt att följa din matresa. Lycka till!
  Kram Åsa.

  SvaraRadera
 3. Låter jättespännande att pröva gamla recept, ska bli intressant att läsa om för visst är det roligt med gamla maträtter!

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Den filmen såg jag faktiskt bara härromdagen, den är jättebra och merryl streap (hur stavar man hennes namn???) gör en fantastisk roll i den.
  Klart att du kan få tag på kalvfötter, du får fråga eran snälla bonde, han kanske kan fixa det åt er eller på kungsbyn?
  Ska bli roligt att följa det projektet.
  Kram Anna

  SvaraRadera
 5. Vilken kul idé! och en rätt rejäl utmaning! Ska bli spännande att följa. Kommer du ihåg vad filmen hette? (samlar filmtips för mörka höstkvällar!) //Emelie

  SvaraRadera
 6. Julie and Julia... Underbar film som jag sett flera gånger.
  Va kul Anna :) Kommer följa din recept genom denna bok, spännande!
  Kram på dig
  Jessica

  SvaraRadera
 7. Vilken kul ide´! Jag såg filmen och tyckte att den var bra.
  Kram Kicki

  SvaraRadera
 8. Hej! Vilken fin och inspirerande blogg du har. Jag hittade hit genom instruktionen till dina fantastiska roskuddar som jag har gett mig på att sy. Lycka till med ditt matprojekt!

  Hälsningar
  Rebecca
  (som amatörbloggar på:
  http://blogg.mama.nu/rebeccasofie/

  SvaraRadera
 9. Men så kul! Nu måste jag genast lägga till din matblogg i min blogglista. Roligt! Vem vet, jag kanske blir inspirerad till att börja laga mat också...H får passa sig, snart invaderar jag kanske hans regioner.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 10. Men så kul! Nu måste jag genast lägga till din matblogg i min blogglista. Roligt! Vem vet, jag kanske blir inspirerad till att börja laga mat också...H får passa sig, snart invaderar jag kanske hans regioner.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera