tisdag 8 november 2011

Badsalt med lavendelblom och rosenolja?

Har ni tänkt på hur vidrigt mycket kemikalier vi använder på våra kroppar varje dag? Det är smink, deo, schampo, balsam, dushtvål, hårspray, body lotion osv. 

VARJE DAG!


Jag är inget undantag men undan för undan försöker jag tänka mer och mer på det här. Varför inte använda badsalt man har gjort själv med rosenblad och lavendel i stället för något med konstgjorda färgämnen och dofter? Det står ofta på flaskorna man köper att de innehåller mandelolja osv men man kan undra hur mycket av det som ingår som verkligen är den ingrediens de skyltar med. Räcker det med att produkten har varit i närheten av en mandel för att man ska få säga att det ingår? ;) 

En sak är att vi vuxna använder sådana här produkter men försök att hitta ett barnschampo utan parfym eller färgämnen så får du se hur enkelt det är att komma ifrån. Behöver man verkligen parfymera en bebis? Det finns inget som doftar bättre än en liten fjunig skalle! 

Nu ska ni få ett tips på en produkt för barn som inte innehåller annat än bara det nödvändigaste och det är Neutrals barnschampo! Flaskan är grön och tilltalar barn trots att den har ett bra innehåll! Här hemma hos oss kör vi uteslutande  med detta schampo och barnängens barntvål och visst, ungarna är lite torra och fnasiga men det fixar man enkelt med lite barnolja! ;)

Anna

8 kommentarer:

 1. Jag håller med dig! Mina barn är också torra och fnasiga, har fått tipset om en salva som heter Miniderm och den funkar. Parfymfri, men kanske inte kemikaliefri...

  SvaraRadera
 2. Hej Anna !

  Hoppas att du överlevde mig i söndags ;)
  Vad tokigt att din och Annas Vita Verandans mobil nummer har blivit förväxlade i min mobil...
  Jag var säkert lite knasig för jag var på väg till jobbet ;)
  Vi hade ätit lucnh och sen var det knappt tid kvar av rasten ;)

  Men men det var kul att få höra rösten iallafall.
  Vi kanske kan försöka ses någång gång?

  Visst har du så rätt att man ska inte ha så mycket dofter.
  Jag brukar ha parfymfritt tvättmedel till dom småttingarna med. Jag är inte heller så mycket för massa kosmetiks saker.

  Vad härligt det låter med den enkla badsaltet.
  och med babyoljan kommer man långt.

  Ha en fin dag !

  Kramar Sirpa

  SvaraRadera
 3. Kan inte själv så mycket om badsalter, schampoon mm, men jag hade en svägerska som utbildade sig på Axelssons, till hudterapeut, de använde bara Weleda, ett märke som ska vara naturligt. När jag sa till henne att jag använde barnolja, så sa hon; Olja är bra, men använd en billig Oliv eller raps olja istället, bättre och billigare, menade hon!
  Bara ett tips!

  SvaraRadera
 4. Det finns inget som luktar så gott som Barnängens barntvål. Ibland kan jag stå och lukta på ett sånt i affären blundar jag kan jag känna doften av mina 4 barn när dom var små! Nu är dom mellan 21 och 35, och luktar fortfarande gott! Men kanske inte som dom gjorde när dom var bebisar. Brukar slå en skvätt olivolja i badet!/Lila-Christina

  SvaraRadera
 5. Jag använder gärna Barnängens produkter. Det känns inte bra att använda billigt skräp på barnen, som är det bästa vi har!!

  SvaraRadera
 6. Nämen...nu börjar ju jag också fundera över vad jag har på mej av kemikalier varje dag! Ingen skön tanke!
  Måste fundera över om allt är nödvändigt...

  Är i allafall glad över att jag så länge det var möjligt höll sånt ifrån dottern.

  Ha en fin tisdagskväll!

  Lena

  SvaraRadera
 7. ja naturprodukter som olivolja eller allra helst rapsolja som man doftsätter själv är det bästa alternativet, gärna ringblommssalva mot torr hy...kan man göra själv...finns recept på nätet..kramis semlan

  SvaraRadera
 8. Yes, I have been think that too. Me and my kids are using now organic shampoo, only natural ingredients. I made my own peeling cream at sauna today; sugar, honey and virgin coconut oil and skin is soft.

  SvaraRadera