lördag 1 oktober 2011

Slingerkrasse och uppdatering på mina vintersticklingar...

På vårvintern tog jag för första gången vintersticklingar från mina etablerade vinbärsbuskar. Jag kan inte fatta att de små taniga pinnarna nu har vuxit till riktiga vinbärsbuskar. I ett försök att hindra ogräsets framfart under dem satte jag ut plantor av slingerkrassen (milk made) och de har verkligen gjort ett gott jobb under sommaren. 


Just de här blommorna med sin ljusgula nyans skiner som små solar i halvskuggan bakom växthuset. Till nästa år ska jag ha massor med krasse som slingrar sig upp i mina staket av sly. Åh, jag ser det redan framför mig. ;0)


Idag ska vi iväg och plocka massor med äpplen. Vårt äppelträd gav en minst sagt blygsam skörd i år så vi har fått tillåtelse att plocka dem på ett annat ställe. Nu ska här göras äppelmos i mängder och till nästa helg har jag bokat tid för att musta äpplen. Har aldrig smakat det men ekologisk äppelmust till barnen känns bara helt rätt! ;0)

Vad gör ni en dag som denna?

Anna

7 kommentarer:

 1. Det blir lite småpyssel här hemma. Tömma några krukor, rensa lite ogräs, äta mer hallon, summera säsongen, bära undan några trädgårdsmöbler kanske...

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Så roligt när de lyckas.
  HA en fin lördag.
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 3. Sitter i bilen på väg för att fira svärmor som fyller 80 år. Har länge funderat på Milk Made, den var verkligen jättefin. Blir nog ett par plantor nästa år.
  Ha det underbart i det vackra vädret!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 4. Mina föräldrar lämnade ofta äpplen för att göra must, när vi var små. Än idag är jag barnsligt förtjust i denna dryck, mmm!

  Kram Ellinor

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Ekologisk äppelmust låter gott även om jag aldrig smakat det och visst låter det helt rätt även i mina öron.
  Hur går det med sjuklingarna där hemma? Här börjar Sixten bli krasslig.
  Kram Anna

  SvaraRadera
 6. Jag har varit i stugan i Grönskåra så inte har det blivit mycket gjort idag. Jo jag har färdigställt mitt bord som jag visar i bloggen idag. Krasse är vackert. Själv hade jag det i somras och jag plockade in flera och njöt av de fina gula nyanserna. Ha det

  SvaraRadera
 7. Härlig krasse, vilken vacker färg! Och jag som inte ens brukar gilla gula blommor så mycket föll pladask för denna! Ska komma ihåg till nästa säsong. Hoppas att musten blev god, får sådana barndomsminnen bara jag hör ordet. Min farmor gjorde egen must som var gudomligt god.

  Hoppas din dag varit skön, själv har jag njutit till hundra procent av solen. Sommar i oktober, ja tack! :) Kram Hanna

  SvaraRadera