söndag 2 oktober 2011

Höstblommor...

Det blommar fortfarande så otroligt vackert i min trädgård.

Min nya buskhortensia står i full blom och gör sig riktigt bra i halvskuggan under den stora eken. 


Tidigare tog den mesta blomningen slut i början på september i min trädgård så jag har jobbat för att få en längre säsong med vackra blommor. Ettåringarna gör ju sitt till men det är fint med en bas av perenner och buskar som blommar år från år. 


Just den här svagt gröna nyansen passar med allt så det blir en suverän bas att jobba ut från när jag ska anlägga en rabatt i skuggan.

Anna


6 kommentarer:

 1. Hej!
  Fina blommor denna vackra söndag!
  Ha en fin söndag.
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Imponderad av att du lyckades så bra med självporträttet, Anna. Har också fjärrutlösare - älskar den, men när man ska ta bild på sig själv, så är det svårt att veta var man ska fokusera, tycker jag.

  Bilden på chilin tog jag i växthuset med en stor skiva mjölkpapp som bakgrund - vitbalanserade mot den. Det var en riktigt solig dag, så jag mjukade upp ljuset genom att hänga upp tunna fleecefiltar. Kul att du gillar den, är själv nöjd med den :)

  Hoppas du får en fin dag!
  //Linda

  SvaraRadera
 3. Den är fantastiskt fin din hortensia! Jag är svag för vitgröna nyanser. Det är en konst att hitta blomning som varar hela säsongen, och jag har fortfarande en massa "blinda fläckar" i min trädgård där det blommar intensivt en period och sen inte alls. Men det är kul varje gång man hittar rätt i växtvärlden och finner de där växterna som bara passar in hur bra som helst. :) Ha en finfin söndag! Kram Hanna

  SvaraRadera
 4. Riktigt finsyrenhortensia, gillar färgen skarpt. Blir nog jättebra som bas i rabatten. Önskar dig en fin söndag.// Peter

  SvaraRadera
 5. Så läcker mildgrön nyans på din hortensia. Mmm

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 6. Hej hopp på söndagskvällen!

  Mina små hortensior har inte blommat. Jo, en. Pyttelite...Men det är såna krukhortensior som jag planterat ut då de blommat över inne... Tycker ändå deras gröna blad är fina! En hortensia som fanns i trädgården när vi flyttade in, som jag tror är en buskhortensia var jättestor förra året, fast utan blommor. I år blev den flyttad och troligen lite sur för den har inte tagit sig... Men vad skulle jag göra. Det enda vi behöll på baksidan när vi gjorde om i somras var äppelträdet. Det lilla som jag kände att jag ville spara grävde jag ner i en rabatt på framsidan och hoppades att det skulle klara sig... :)

  kram Emelie

  SvaraRadera